Strålende sol er på programmet igen denne søndag, og det samme er disse chokoladelækre luftige souffléer, som ikke er spor svære at lave. Det eneste man skal være rigtig obs på er, at souffléerne skal serveres med det samme og gerne med en kugle god vaniljeis til. Hvis de serveres som en del af en (påske)menu, er det til gengæld ret perfekt, at gæsterne lige får lov til at få en pause i spisningen, mens souffléerne laves. Man kan forberede det meste på forhånd: Gør ramekinerne klar, hak chokoladen og afmål de øvrige ingredienser. Så er desserten ikke kringlet at lave, mens middagsselskabet hygger ved bordet.
Jeg har brugt økologiske pasteuriserede æg til denne opskrift, da de lige var i køleskabet, men man kan sagtens bruge almindelige æg og afmåle dem i stedet.
Her er opskriften:
Chokoladesoufflé
5 ramekinere
Lidt smør og kakaopulver til ramekinerne
120 g god mørk chokolade (70%)
30 g æggeblommer
150 ml mælk, gerne sødmælk
15 g maizena
100 g æggehvider
70 g sukker
Tænd for varmluftsovnen på 190 grader. Smør ramekinerne med smør og drys med et tyndt lag kakao. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Kom mælk og maizena i en gryde og pisk godt sammen med et piskeris. Varm mælken op til kogepunket, og hæld den over chokoladen. Rør godt rundt med piskeriset til en homogen chokolademasse. Pisk æggehviderne til marengs sammen med sukkeret med en elpisker. Rør forsigtigt 1/4 af marengsen i chokolademassen med piskeriset og tilsæt derefter æggeblomme. Brug en dejskraber til at vende resten af marengsen i chokolademassen. Fordel chokolademassen i de fem ramekinere og bag straks i 10-12 minutter i den forvarmede ovn, til souffléerne er fint hævede. Drys evt. souffléerne med flormelis og server straks. Gerne med en kugle vaniljeis til og evt. lidt bær.
Roummaan skriver
Can I do this and put it in the fridge for like 6 hours or so? Will it still soufflé?
Anne au Chocolat skriver
Dear Roummaan,
You should be able to store it in the fridge for a couple of hours before baking.
Jennie skriver
Hej Anne, Det lyder lækkert men der står ikke noget om hvilken mængde marengs du har brugt?
Camilla skriver
Kan man lave dem uden maizena? Evt erstatte det med noget andet?
Sandra skriver
Kan man bruge kakao i stedet for chokolade?