E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladesoufflé

9. april 2017 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

Strålende sol er på programmet igen denne søndag, og det samme er disse chokoladelækre luftige souffléer, som ikke er spor svære at lave. Det eneste man skal være rigtig obs på er, at souffléerne skal serveres med det samme og gerne med en kugle god vaniljeis til. Hvis de serveres som en del af en (påske)menu, er det til gengæld ret perfekt, at gæsterne lige får lov til at få en pause i spisningen, mens souffléerne laves. Man kan forberede det meste på forhånd: Gør ramekinerne klar, hak chokoladen og afmål de øvrige ingredienser. Så er desserten ikke kringlet at lave, mens middagsselskabet hygger ved bordet.

Jeg har brugt økologiske pasteuriserede æg til denne opskrift, da de lige var i køleskabet, men man kan sagtens bruge almindelige æg og afmåle dem i stedet.

Her er opskriften:

Chokoladesoufflé
5 ramekinere

Lidt smør og kakaopulver til ramekinerne
120 g god mørk chokolade (70%)
30 g æggeblommer
150 ml mælk, gerne sødmælk
15 g maizena
100 g æggehvider
70 g sukker

Tænd for varmluftsovnen på 190 grader. Smør ramekinerne med smør og drys med et tyndt lag kakao. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Kom mælk og maizena i en gryde og pisk godt sammen med et piskeris. Varm mælken op til kogepunket, og hæld den over chokoladen. Rør godt rundt med piskeriset til en homogen chokolademasse. Pisk æggehviderne til marengs sammen med sukkeret med en elpisker. Rør forsigtigt 1/4 af marengsen i chokolademassen med piskeriset og tilsæt derefter æggeblomme. Brug en dejskraber til at vende resten af marengsen i chokolademassen. Fordel chokolademassen i de fem ramekinere og bag straks i 10-12 minutter i den forvarmede ovn, til souffléerne er fint hævede. Drys evt. souffléerne med flormelis og server straks. Gerne med en kugle vaniljeis til og evt. lidt bær.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « De dejligste morgenmadsvafler
Next Post: Påskedessert: Citronsoufflé »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Roummaan skriver

    26. april 2017 kl. 07:28

    Can I do this and put it in the fridge for like 6 hours or so? Will it still soufflé?

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. april 2017 kl. 16:34

    Dear Roummaan,
    You should be able to store it in the fridge for a couple of hours before baking.

  3. Jennie skriver

    12. november 2017 kl. 22:02

    Hej Anne, Det lyder lækkert men der står ikke noget om hvilken mængde marengs du har brugt?

  4. Camilla skriver

    2. februar 2019 kl. 12:16

    Kan man lave dem uden maizena? Evt erstatte det med noget andet?

  5. Sandra skriver

    3. februar 2019 kl. 00:44

    Kan man bruge kakao i stedet for chokolade?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap