E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Chokoladesoufflé

9. april 2017 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

Strålende sol er på programmet igen denne søndag, og det samme er disse chokoladelækre luftige souffléer, som ikke er spor svære at lave. Det eneste man skal være rigtig obs på er, at souffléerne skal serveres med det samme og gerne med en kugle god vaniljeis til. Hvis de serveres som en del af en (påske)menu, er det til gengæld ret perfekt, at gæsterne lige får lov til at få en pause i spisningen, mens souffléerne laves. Man kan forberede det meste på forhånd: Gør ramekinerne klar, hak chokoladen og afmål de øvrige ingredienser. Så er desserten ikke kringlet at lave, mens middagsselskabet hygger ved bordet.

Jeg har brugt økologiske pasteuriserede æg til denne opskrift, da de lige var i køleskabet, men man kan sagtens bruge almindelige æg og afmåle dem i stedet.

Her er opskriften:

Chokoladesoufflé
5 ramekinere

Lidt smør og kakaopulver til ramekinerne
120 g god mørk chokolade (70%)
30 g æggeblommer
150 ml mælk, gerne sødmælk
15 g maizena
100 g æggehvider
70 g sukker

Tænd for varmluftsovnen på 190 grader. Smør ramekinerne med smør og drys med et tyndt lag kakao. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Kom mælk og maizena i en gryde og pisk godt sammen med et piskeris. Varm mælken op til kogepunket, og hæld den over chokoladen. Rør godt rundt med piskeriset til en homogen chokolademasse. Pisk æggehviderne til marengs sammen med sukkeret med en elpisker. Rør forsigtigt 1/4 af marengsen i chokolademassen med piskeriset og tilsæt derefter æggeblomme. Brug en dejskraber til at vende resten af marengsen i chokolademassen. Fordel chokolademassen i de fem ramekinere og bag straks i 10-12 minutter i den forvarmede ovn, til souffléerne er fint hævede. Drys evt. souffléerne med flormelis og server straks. Gerne med en kugle vaniljeis til og evt. lidt bær.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « De dejligste morgenmadsvafler
Next Post: Påskedessert: Citronsoufflé »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Roummaan skriver

    26. april 2017 kl. 07:28

    Can I do this and put it in the fridge for like 6 hours or so? Will it still soufflé?

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. april 2017 kl. 16:34

    Dear Roummaan,
    You should be able to store it in the fridge for a couple of hours before baking.

  3. Jennie skriver

    12. november 2017 kl. 22:02

    Hej Anne, Det lyder lækkert men der står ikke noget om hvilken mængde marengs du har brugt?

  4. Camilla skriver

    2. februar 2019 kl. 12:16

    Kan man lave dem uden maizena? Evt erstatte det med noget andet?

  5. Sandra skriver

    3. februar 2019 kl. 00:44

    Kan man bruge kakao i stedet for chokolade?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Favorit årstiden 🌳🌱🌞 Hav en dejlig forlænget weekend kære jer🫶🏻
Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af de Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af det bedste jeg ved 🫶🏻
Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap