Jeg fortsætter mit lille sommertema med lidt flere smukke ribs. De bliver jo ikke mindre smukke af at komme i flere desserter. Denne gang fungerer de som et syrligt og frisk modspil til den ellers så fløjlsbløde og vanilleprikkede crème brûlée. Jeg har tidligere erklæret min kærlighed til denne franske dessert og kaldt kombinationen af den bløde vanillecreme og den sprøde og letbrændte karamel for guddommelig. Det er den stadig!
Som I kan se, hvis I sammenligner mine to opskrifter, er der i udgaven med ribs kun brugt fløde (virkelig crème de la crème!), da jeg havde en sød mistanke om, at ribsene udover deres smukke farve nok også ville tilføre lidt væske til cremen. Desuden bagte jeg crème brûléerne i kortere tid denne gang. M E N allervigtigst er, at I holder øje med cremen løbende under bagningen.
Til 4 ramekinere brugte jeg:
2 æggeblommer
40 g sukker
1 lille vanillestang, korn af
240 ml piskefløde
ribs, til at dække bundene på ramakinerne i ét lag, rengjorte og fjernet fra deres stilke
Rør æggeblommerne sammen sukker og vanillekorn, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt dernæst fløden. Sigt cremen og lad den hvile i en halv times tid (ikke på køl) og skum af for bobler, hvis nødvendigt. Hæld cremen oven på ribsene fordelt i de fire ramekinere og bag ved 100 grader i ca. 45 min (måske væsentlig længere, det varierer desværre meget alt efter råvarer og ovn) eller til cremen har sat sig.
Opbevar de bagte cremer på køl indtil karamelliseringen, som helst foregår med en blowtorch
Bianca skriver
Nøjs hvor ser det lækkert ud! 🙂
dorte_daugaard skriver
Så er det vist snart creme brulee-tid igen 🙂
Det bliver dog nok din anden opskrift uden ribs.
Er der en bestemt måde at læse dit opskrift-indeks på? For jeg kunne nemlig ikke finde creme brulee (kun på det link, du lagde op med denne opskrift)
Mette Lindgaard skriver
Åh, Creme Brulee er virkeligt en af mine yndlingsdesserter (men sikke svært at skrive med alle de dimser over vokalerne :)) <3
Ditte Ferdinand skriver
Jeg har i går prøvet at lave creme brulee for første gang – mums – skal gøre det igen i morgen til gæster på fredag – vil overveje det med ribsene – har en kombi-dampovn, så de bliver bagt i damp 🙂
Julie - My Passions skriver
Hvor ser det bare lækkert ud! Har endnu ikke afprøvet denne dessert, men den kunne da helt sikkert sagtens komme på to do listen med det samme 🙂
Natascha Coester skriver
Jeg elsker bare creme brulee, det er det bedste! 🙂
http://nataschacoester.blogspot.dk/2012/07/give-away-part-two.html
Maries Madblog skriver
Uhm, der er ikke noget i verden, der slår en vellavet creme brulée. Jeg elsker selv at tilsætte frugt og bær til, min favorit har hidtil været stikkelsbær eller hindbær, men måske man skulle give de smukke røde ribs en chance? Lækkert ser det i hvert fald ud!
Anne au Chocolat skriver
Kære Bianca
Det er en lille bid af himlen 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorte
Ja, det er der skam 🙂 Det er inddelt i kategorierne – kager, desserter, andre søde sager og brød!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Ja, det er noget lækkert svært noget 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ditte
Det lyder skønt – og sej ovn!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie
Rigtig god idé! Det er en super nem dessert 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Natascha
Lige præcis 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Søde Marie
Åh hvor lyder det lækkert med stikkelsbær. Tilbereder du dem først så ?
Kh Anne
Maries Madblog skriver
Sødeste Anne,
Nogle gange har jeg bare halveret dem så de ligger og laver deres eget komp(l)ot nede under cremen og andre gange har jeg hjulpet dem på vej og lavet kompot af dem med en lavendel creme brulée over 🙂
Ditte Ferdinand skriver
Vil bare lige fortælle at det blev vellykket – tusind tak for ideen med ribs der virker fortryllende og forfriskende i desserten 🙂
Morten Jacobsen skriver
Ser forrygende lækkert ud, Anne – den skal vist prøves i weekenden. Men lige et enkelt spørgsmål; bager du ramekinerne med vand omkring dem eller smider du dem bare ind som de er?
Anne au Chocolat skriver
Kære Morten
Det lyder godt 🙂 Intet vandbad nej! Rigtig god fornøjelse!
Kh Anne
Min mands italienske køkken skriver
Hej Anne
Jeg fandt din opskrift, da jeg ledte efter noget at bruge de æggeblommer til, som jeg havde tilovers fra nogle småkager, jeg havde lavet. Uhm, hvor var det godt, at jeg ikke havde smidt dem ud 🙂 Jeg havde ingen ribs, så jeg puttede hindbær i, som Marie foreslår her i kommentarene. Jeg har heller ingen blowtorch, kan det lade sig gøre at karamellisere uden? Og hvordan gør man så? For ikke at gå glip af det sprøde søde lavede jeg nogle af de karamelliserede solsikkefrø fra opskriften på panna cotta.
Mange hilsner
Marie
Min mands italienske køkken skriver
eller – solsikkefrøene fra opskriften på vanilleparfait, mente jeg.. 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
God idé med de karamelliserede solsikkekerner som sprødt indslag, nu du ikke havde en blowtorch. Jeg synes klart, at du skal ønske dig en af slagsen – de koster ikke så meget! Jeg kan ikke leve uden min 🙂
Kh Anne
Ps. lækkert med hindbær 🙂
Josefine skriver
Creme brulee smager bare så godt 🙂
Min mands italienske køkken skriver
Blowtorch er skrevet på ønskelisten 😉 Må lave en ny portion af denne skønne dessert til i aften… Hilsner Marie
TARTESANDCARO skriver
dear anne,
Amélie Poulain will be jealous if she looked this dessert !
look so good and so parisian
congrats
Anne au Chocolat skriver
Dear TARTESANDCARO
Thank you so much! That was very kind of you to say 🙂
Bonné journée!
Helle Ertner skriver
Har du prøvet med havtornsaft, og hvis du har, hvordan blev det og i så fald har du en opskrift?
Eva skriver
Hej Anne.
Har aldrig prøvet kræfter med creme brúlée før, men prøvede i går aftes. Bagte dem, satte dem derefter på køl. Men her til morgen ku jeg så se de ikke havde sat sig – jeg havde fejlagtigt troet at de først satte sig når de kom på køl.
Nu er mit spørgsmål til dig så, kan jeg prøve at bage dem igen eller skal de smides ud? 🙁
Anne au Chocolat skriver
Kære Eva,
Øv hvor er jeg ked af at høre det. Jeg tror desværre ikke, at du kan bruge dem 🙁
Kh Anne
Louise Larsen skriver
Jeg brugte din opskrift i går, og bagte dem i 1 1/2 time! Troede de var stivnet efter en nat i køleskabet, men de er stadig flydende…. Smagen er god, men konsistensen er ikke så lækker. Hvad har jeg mon gjort forkert?