E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Crème brûlée med ribs

25. juli 2012 af Anne au Chocolat 29 kommentarer

Jeg fortsætter mit lille sommertema med lidt flere smukke ribs. De bliver jo ikke mindre smukke af at komme i flere desserter. Denne gang fungerer de som et syrligt og frisk modspil til den ellers så fløjlsbløde og vanilleprikkede crème brûlée. Jeg har tidligere erklæret min kærlighed til denne franske dessert og kaldt kombinationen af den bløde vanillecreme og den sprøde og letbrændte karamel for guddommelig. Det er den stadig!
Som I kan se, hvis I sammenligner mine to opskrifter, er der i udgaven med ribs kun brugt fløde (virkelig crème de la crème!), da jeg havde en sød mistanke om, at ribsene udover deres smukke farve nok også ville tilføre lidt væske til cremen. Desuden bagte jeg crème brûléerne i kortere tid denne gang. M E N allervigtigst er, at I holder øje med cremen løbende under bagningen.

Til 4 ramekinere brugte jeg:

2 æggeblommer
40 g sukker
1 lille vanillestang, korn af
240 ml piskefløde
ribs, til at dække bundene på ramakinerne i ét lag, rengjorte og fjernet fra deres stilke

Rør æggeblommerne sammen sukker og vanillekorn, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt dernæst fløden. Sigt cremen og lad den hvile i en halv times tid (ikke på køl) og skum af for bobler, hvis nødvendigt. Hæld cremen oven på ribsene fordelt i de fire ramekinere og bag ved 100 grader i ca. 45 min (måske væsentlig længere, det varierer desværre meget alt efter råvarer og ovn) eller til cremen har sat sig.

Opbevar de bagte cremer på køl indtil karamelliseringen, som helst foregår med en blowtorch

Skrevet i: Desserter Tags: crème brûlée, dessert, Ribs, vanille, vanillekorn, vanillestang

Previous Post: « Små sommerkager med ribs og kokos
Next Post: Sommerkærlighed – vanilleprikket koldskål fra Arla Unika og hindbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bianca skriver

    25. juli 2012 kl. 08:25

    Nøjs hvor ser det lækkert ud! 🙂

  2. dorte_daugaard skriver

    25. juli 2012 kl. 12:10

    Så er det vist snart creme brulee-tid igen 🙂
    Det bliver dog nok din anden opskrift uden ribs.

    Er der en bestemt måde at læse dit opskrift-indeks på? For jeg kunne nemlig ikke finde creme brulee (kun på det link, du lagde op med denne opskrift)

  3. Mette Lindgaard skriver

    25. juli 2012 kl. 13:19

    Åh, Creme Brulee er virkeligt en af mine yndlingsdesserter (men sikke svært at skrive med alle de dimser over vokalerne :)) <3

  4. Ditte Ferdinand skriver

    25. juli 2012 kl. 13:34

    Jeg har i går prøvet at lave creme brulee for første gang – mums – skal gøre det igen i morgen til gæster på fredag – vil overveje det med ribsene – har en kombi-dampovn, så de bliver bagt i damp 🙂

  5. Julie - My Passions skriver

    26. juli 2012 kl. 00:46

    Hvor ser det bare lækkert ud! Har endnu ikke afprøvet denne dessert, men den kunne da helt sikkert sagtens komme på to do listen med det samme 🙂

  6. Natascha Coester skriver

    26. juli 2012 kl. 11:09

    Jeg elsker bare creme brulee, det er det bedste! 🙂

    http://nataschacoester.blogspot.dk/2012/07/give-away-part-two.html

  7. Maries Madblog skriver

    26. juli 2012 kl. 12:35

    Uhm, der er ikke noget i verden, der slår en vellavet creme brulée. Jeg elsker selv at tilsætte frugt og bær til, min favorit har hidtil været stikkelsbær eller hindbær, men måske man skulle give de smukke røde ribs en chance? Lækkert ser det i hvert fald ud!

  8. Anne au Chocolat skriver

    26. juli 2012 kl. 13:03

    Kære Bianca
    Det er en lille bid af himlen 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    26. juli 2012 kl. 13:04

    Kære Dorte

    Ja, det er der skam 🙂 Det er inddelt i kategorierne – kager, desserter, andre søde sager og brød!

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    26. juli 2012 kl. 13:04

    Kære Mette

    Ja, det er noget lækkert svært noget 😉

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    26. juli 2012 kl. 13:05

    Kære Ditte

    Det lyder skønt – og sej ovn!

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    26. juli 2012 kl. 13:05

    Kære Julie

    Rigtig god idé! Det er en super nem dessert 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    26. juli 2012 kl. 13:05

    Kære Natascha

    Lige præcis 🙂

    kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    26. juli 2012 kl. 13:06

    Søde Marie

    Åh hvor lyder det lækkert med stikkelsbær. Tilbereder du dem først så ?

    Kh Anne

  15. Maries Madblog skriver

    27. juli 2012 kl. 16:33

    Sødeste Anne,
    Nogle gange har jeg bare halveret dem så de ligger og laver deres eget komp(l)ot nede under cremen og andre gange har jeg hjulpet dem på vej og lavet kompot af dem med en lavendel creme brulée over 🙂

  16. Ditte Ferdinand skriver

    29. juli 2012 kl. 16:20

    Vil bare lige fortælle at det blev vellykket – tusind tak for ideen med ribs der virker fortryllende og forfriskende i desserten 🙂

  17. Morten Jacobsen skriver

    2. august 2012 kl. 11:27

    Ser forrygende lækkert ud, Anne – den skal vist prøves i weekenden. Men lige et enkelt spørgsmål; bager du ramekinerne med vand omkring dem eller smider du dem bare ind som de er?

  18. Anne au Chocolat skriver

    2. august 2012 kl. 14:59

    Kære Morten
    Det lyder godt 🙂 Intet vandbad nej! Rigtig god fornøjelse!

    Kh Anne

  19. Min mands italienske køkken skriver

    6. august 2012 kl. 12:39

    Hej Anne
    Jeg fandt din opskrift, da jeg ledte efter noget at bruge de æggeblommer til, som jeg havde tilovers fra nogle småkager, jeg havde lavet. Uhm, hvor var det godt, at jeg ikke havde smidt dem ud 🙂 Jeg havde ingen ribs, så jeg puttede hindbær i, som Marie foreslår her i kommentarene. Jeg har heller ingen blowtorch, kan det lade sig gøre at karamellisere uden? Og hvordan gør man så? For ikke at gå glip af det sprøde søde lavede jeg nogle af de karamelliserede solsikkefrø fra opskriften på panna cotta.

    Mange hilsner
    Marie

  20. Min mands italienske køkken skriver

    6. august 2012 kl. 13:00

    eller – solsikkefrøene fra opskriften på vanilleparfait, mente jeg.. 🙂

  21. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2012 kl. 10:46

    Kære Marie
    God idé med de karamelliserede solsikkekerner som sprødt indslag, nu du ikke havde en blowtorch. Jeg synes klart, at du skal ønske dig en af slagsen – de koster ikke så meget! Jeg kan ikke leve uden min 🙂

    Kh Anne

    Ps. lækkert med hindbær 🙂

  22. Josefine skriver

    10. august 2012 kl. 10:11

    Creme brulee smager bare så godt 🙂

  23. Min mands italienske køkken skriver

    10. august 2012 kl. 12:57

    Blowtorch er skrevet på ønskelisten 😉 Må lave en ny portion af denne skønne dessert til i aften… Hilsner Marie

  24. TARTESANDCARO skriver

    5. september 2012 kl. 19:24

    dear anne,

    Amélie Poulain will be jealous if she looked this dessert !

    look so good and so parisian
    congrats

  25. Anne au Chocolat skriver

    6. september 2012 kl. 08:06

    Dear TARTESANDCARO

    Thank you so much! That was very kind of you to say 🙂

    Bonné journée!

  26. Helle Ertner skriver

    1. marts 2013 kl. 21:44

    Har du prøvet med havtornsaft, og hvis du har, hvordan blev det og i så fald har du en opskrift?

  27. Eva skriver

    21. februar 2014 kl. 11:47

    Hej Anne.
    Har aldrig prøvet kræfter med creme brúlée før, men prøvede i går aftes. Bagte dem, satte dem derefter på køl. Men her til morgen ku jeg så se de ikke havde sat sig – jeg havde fejlagtigt troet at de først satte sig når de kom på køl.
    Nu er mit spørgsmål til dig så, kan jeg prøve at bage dem igen eller skal de smides ud? 🙁

  28. Anne au Chocolat skriver

    21. februar 2014 kl. 13:23

    Kære Eva,
    Øv hvor er jeg ked af at høre det. Jeg tror desværre ikke, at du kan bruge dem 🙁
    Kh Anne

  29. Louise Larsen skriver

    18. august 2014 kl. 18:18

    Jeg brugte din opskrift i går, og bagte dem i 1 1/2 time! Troede de var stivnet efter en nat i køleskabet, men de er stadig flydende…. Smagen er god, men konsistensen er ikke så lækker. Hvad har jeg mon gjort forkert?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap