E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små sommerkager med ribs og kokos

22. juli 2012 af Anne au Chocolat 28 kommentarer

Forleden købte jeg en bakke fine rubinrøde ribs i Torvehallerne og blev meget glad. Ribs er for mig indbegrebet af dansk sommer, så det hjælper på humøret at have dem i lejligheden (og i munden), når vejret ikke lige frem har skreget sommer.
Her har jeg puttet dem i en slags sandkagedej med kokos. Et sandt hit, hvis jeg selv skal sige det. Ribs og kokos udgør et sødt sommer-makkerpar!

Jeg lavede en lille portion, da det var, hvad mit køleskab kunne assistere med. Kagerne er også allerbedst friskbagte, så det er fint at lave små portioner, når man ikke skal brødføde en hel familie. Jeg serverede dem for mine søde veninder Marie og Sidsel i min gård i aftes, og de var vilde med dem.
Jeg har brugt nogle ret store “muffinsforme” og fik derfor kun 4 kager ud af portionen, men jeg er sikker på, at den ville kunne række til 8-10 kager i de alm. lidt mindre muffinsforme.

Til ribskagerne med kokos brugte jeg

125 g smør, blødt
125 g sukker
2 æg
75 g mel
50 g kokosmel
1/2 tsk bagepulver
125 g ribs, skyllede

Pisk smør og sukker sammen til en cremet og luftig konsistens. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør derefter mel, kokosmel og bagepulver i. Vend til sidst forsigtigt ribsene i og hæld dejen i smurte forme. Bag kagerne ved 190 grader i ca. 20 minutter.
Nyd dem afkølede – men friskbagte – og gerne med creme fraiche til.

Det er da sommer! 🙂

Skrevet i: Kager Tags: kager, kokos, kokosmel, Ribs, ribskager, sommer

Previous Post: « Ananastartar med mynte og yoghurtskum
Next Post: Crème brûlée med ribs »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maja skriver

    22. juli 2012 kl. 10:53

    Mmmm. Hvor er de fine og sommerlige, Anne!

  2. Mai-Britt skriver

    22. juli 2012 kl. 11:04

    De ser så lækre ud! Dem glæder jeg mig til at prøve efter 🙂

  3. Malou Klidmoster skriver

    22. juli 2012 kl. 11:11

    Uhm, dejlige sommerkager 🙂

  4. Stine Rønnow skriver

    22. juli 2012 kl. 12:08

    Hej Søde søde Chokolade-Anne.., vil give dig Chancen for et sandt frugt eventyr!, alle de gode bær skal da håndPlukkes med kærlighed, direkte der hvor de gror…
    Nu er jeg en meget stor Fan af dine kager og din fantastiske Søde Blog og vil lige give dig muligheden for, at se lidt andet end frugt og bær i torvehallerne 😉 i august/sep synes jeg du skal komme en tur på landet og opleve hvordan økofrugt/bær lever deres eget Søde liv 🙂
    Adressen er Kalundborg og udekøkkenet, kan denne frugtdag forvandles til et Chokolade-Anne-bær-køkken 🙂
    Skriv endelig hvis du skulle få lyst, her er ro, natur og frugt i lange baner.
    Måske ses vi på Stenhøjgård 😉
    Hilsen Stine (din Store fan)

  5. Sabrina skriver

    22. juli 2012 kl. 13:25

    Uhhh… De ser rigtig lækre ud ;o)

  6. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    22. juli 2012 kl. 15:28

    Hvor er dine kager fine og sommerlige med den helt specielle røde farve, som kun ribs har!!! Tænk at jeg skulle komme til at længes efter de røde !!!Når jeg kalder dem det er det minderne fra min barndom….Min far havde nok ca.30 ribsbuske og endnu værre 75 solbærbuske….det var ikke et spørgsmål om jeg ville plukke …der skulle bare plukkes….Ribs var dog nemme fordi de sidder i store klasser….bortset fra når jeg skulle plukke en skål uden stilke til min mors ryste ribs…uhm – ellers var det vildeste de blev brugt til nok rødgrøden!!! og geleén til æblekagen…hi hi….som lille pige synes jeg de lignede glasperler…så fine og skrøbelige….Lige nu længes jeg efter duften og smagen…gad vide om svenskerne ikke kender ribs…jeg har ikke set dem her? I morgen må jeg på torvet ..så jeg kan bage dine fine kager…jeg er så heldig at have høje muffins forme……:)

  7. Ann-Christine skriver

    22. juli 2012 kl. 21:25

    Sikke et par skønheder! Jeg må vist lige se få plukket de sidste ribs i morgen, hvis jeg er heldig er der lige til en halv portion af dine søde kager 🙂

  8. Laura skriver

    23. juli 2012 kl. 15:38

    Hvis jeg nu sender en pesto snegl til dig, kunne jeg godt tænke mig, at du sendte sådan en lækkerbisken her til Firenze ;-)!

    Rigtig god dag til dig søde Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2012 kl. 14:24

    Kære Maja
    Tusind tak skal du have 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2012 kl. 14:24

    Kære Mai-Britt

    Det lyder skønt 😉

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2012 kl. 14:24

    Kære Malou

    Tusind tak 😉

    kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2012 kl. 14:25

    Kære Stine

    Det lyder som en fantastisk idé 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2012 kl. 14:25

    Kære Sabrina

    De var også meget lækre 🙂

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2012 kl. 14:26

    Kære Nanna
    Sikke en dejlig sommerfortælling 🙂 Elsker dine historier!

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2012 kl. 14:26

    Kære Ann-Christine
    Du er heldig, uanset hvad 🙂

    kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2012 kl. 14:27

    Kære Laura

    Hihihi det lyder som en sød og god byttehandel 😉

    Kh Anne

  17. Charlotte Christensen skriver

    24. juli 2012 kl. 15:19

    Har lige bagt dine skønne kager med ribs og kokos… YUM!!!
    De er fantastisk gode, sommerlige og så dufter de skønt af smør 🙂
    Jeg fik faktisk 12 små muffins ud af portionen, men så er det nok også svært at nøjes med en enkelt kage 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    25. juli 2012 kl. 08:14

    Kære Charlotte
    Ih, det lyder dejligt! 🙂 Det kan være, at jeg skal ændre lidt i mine anbefalinger af antal kager pr. små muffinsforme så.

    Kh Anne

  19. Gunhild Nørgaard skriver

    18. august 2012 kl. 10:38

    Hej igen Anne

    Jeg lavede disse muffiner med hindbær istedet for ribs.

    Så dejlige de blev! Kokos kan godt blive lidt kvalmt, hvis det ikke knækkes af noget syrligt. Og der virkede hindbærrene også rigtig godt 🙂

  20. Pernille R. Jensen skriver

    29. juli 2013 kl. 14:33

    Tak for en superlækker, sommerlig og nem opskrift – min søn på 8 år har lige bagt 12 muffins til os, som vi nød med den anbefalede creme fraiche på terrassen. Og sikke en god måde at bruge ribs på (jeg plejer ikke at være så vild med dem) – deres syrlighed passer perfekt sammen med kokosmelet, og man mærker ikke kernerne 🙂

  21. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2013 kl. 09:00

    Kære Pernille
    Mange tak – det glæder mig at høre 🙂
    Ha’ en dejlig dag!
    Kh Anne

  22. Frederikke Lund Lauritzen skriver

    15. juli 2014 kl. 12:47

    Hej Anne

    Jeg har lige lavet disse skønne kager! <3 mums! jeg sad (da de bagte i ovnen) og tænkte om man ikke kunne putte noget marcipan i, da jeg ELSKER ribs og marcipan sammen. Jeg ville være vild med hvis du prøvede at lave en opskrift med de 2 ting sammen!

    Mange søde sommerhilsner
    Frederikke

  23. Camilla skriver

    6. juli 2017 kl. 11:57

    Mon den angivne mængde kan passe i en springform?

  24. Anne au Chocolat skriver

    7. juli 2017 kl. 12:06

    Kære Camilla,
    Jo det tror jeg!

  25. Mia skriver

    17. august 2018 kl. 16:49

    De ser super lækre ud. Tror du man kan lave den til en bradepande?? I så fald hvordan skal det gøres ?
    Og kan man bruge frosne ribs?

  26. Anne au Chocolat skriver

    19. august 2018 kl. 12:01

    Kære Mia,
    Det tror jeg sagtens 🙂
    Så ville jeg gerne portionen med to (til en halv bradepande og fire til en hel) og holde øje med bagetiden.
    Frosne ribs kan sagtens bruges.

  27. Pia Ruberg skriver

    8. august 2019 kl. 09:22

    Hej
    Har du prøvet at fryse dem? 🙂

    Hilsen Pia

  28. Anne au Chocolat skriver

    9. august 2019 kl. 11:38

    Hej Pia,
    Det kan du sagtens gøre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det sa Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det samme var vaniljekransene 🫶🏻
Andre gode sager fra weekenden: nybagte boller og rugbrød, en virkelig lækker espresso martini (som drillede min søvn, men var det hele værd 🍸☕️) og en fin buket blomster fra vores søndagsgæster 💐

Jeg håber, at I har haft en dejlig weekend og er nogenlunde klar til, at hverdagen ruller igen i morgen ☺️
63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsi 63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsinbrownie senere🍊🍫🍰. Sneen daler blidt i skrivende stund, og vi får gæster til eftermiddagskaffe i dag ❄️☕️🎄🫶🏻
Opskriften på mine vaniljekranse kan I finde under mit højdepunkt Opskrifter. De er vanedannende lækre og et must i juletiden, hvis I spørger mig 🥰
Grøden fik et drys af jul i morges 🍒 I aftes s Grøden fik et drys af jul i morges 🍒
I aftes spiste vi på @silberbauers_bistro med de dejligste venner🍴Sådanne aftener med god mad, ditto vin og samtaler som bare flyder med dybde og grin, kan jeg leve højt på længe 🫶🏻 
Vi spiste også pissaladière og snegle, og jeg drømte mig straks tilbage til de år, jeg boede i Provence og Paris. Det hele var SÅ lækkert, og de Agen svesker i Armagnac med vaniljeis var prikken over i’et ✨
Fordi jeg har julesager på hjernen 🎄🥰🍫🍰🍒

Her får I endnu en opskrift til samlingen 🏷

Julebrownie med kanel, hvid chokolade og amarena kirsebær
12 personer

200 g smør
200 g mørk chokolade, hakket
125 g hvedemel
3 æg
265 g sukker
½ tsk salt
1 tsk stødt kanel
100 g hvid chokolade
140 g Amarena kirsebær
Flormelis

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, kom den mørke chokolade deri, og lad den smelte sammen med smørret. Køl den af. 
Pisk mel, æg, sukker, salt og kanel til en luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring. Grofthak den hvide chokolade, og kom den i dejen. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel kirsebærrene i dejen og bag brownien i ca. 25 minutter.
Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering og drys med lidt flormelis, inden den skæres ud.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap