Forleden købte jeg en bakke fine rubinrøde ribs i Torvehallerne og blev meget glad. Ribs er for mig indbegrebet af dansk sommer, så det hjælper på humøret at have dem i lejligheden (og i munden), når vejret ikke lige frem har skreget sommer.
Her har jeg puttet dem i en slags sandkagedej med kokos. Et sandt hit, hvis jeg selv skal sige det. Ribs og kokos udgør et sødt sommer-makkerpar!
Jeg lavede en lille portion, da det var, hvad mit køleskab kunne assistere med. Kagerne er også allerbedst friskbagte, så det er fint at lave små portioner, når man ikke skal brødføde en hel familie. Jeg serverede dem for mine søde veninder Marie og Sidsel i min gård i aftes, og de var vilde med dem.
Jeg har brugt nogle ret store “muffinsforme” og fik derfor kun 4 kager ud af portionen, men jeg er sikker på, at den ville kunne række til 8-10 kager i de alm. lidt mindre muffinsforme.
Til ribskagerne med kokos brugte jeg
125 g smør, blødt
125 g sukker
2 æg
75 g mel
50 g kokosmel
1/2 tsk bagepulver
125 g ribs, skyllede
Pisk smør og sukker sammen til en cremet og luftig konsistens. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør derefter mel, kokosmel og bagepulver i. Vend til sidst forsigtigt ribsene i og hæld dejen i smurte forme. Bag kagerne ved 190 grader i ca. 20 minutter.
Nyd dem afkølede – men friskbagte – og gerne med creme fraiche til.
Det er da sommer! 🙂
Mmmm. Hvor er de fine og sommerlige, Anne!
De ser så lækre ud! Dem glæder jeg mig til at prøve efter 🙂
Uhm, dejlige sommerkager 🙂
Hej Søde søde Chokolade-Anne.., vil give dig Chancen for et sandt frugt eventyr!, alle de gode bær skal da håndPlukkes med kærlighed, direkte der hvor de gror…
Nu er jeg en meget stor Fan af dine kager og din fantastiske Søde Blog og vil lige give dig muligheden for, at se lidt andet end frugt og bær i torvehallerne 😉 i august/sep synes jeg du skal komme en tur på landet og opleve hvordan økofrugt/bær lever deres eget Søde liv 🙂
Adressen er Kalundborg og udekøkkenet, kan denne frugtdag forvandles til et Chokolade-Anne-bær-køkken 🙂
Skriv endelig hvis du skulle få lyst, her er ro, natur og frugt i lange baner.
Måske ses vi på Stenhøjgård 😉
Hilsen Stine (din Store fan)
Uhhh… De ser rigtig lækre ud ;o)
Hvor er dine kager fine og sommerlige med den helt specielle røde farve, som kun ribs har!!! Tænk at jeg skulle komme til at længes efter de røde !!!Når jeg kalder dem det er det minderne fra min barndom….Min far havde nok ca.30 ribsbuske og endnu værre 75 solbærbuske….det var ikke et spørgsmål om jeg ville plukke …der skulle bare plukkes….Ribs var dog nemme fordi de sidder i store klasser….bortset fra når jeg skulle plukke en skål uden stilke til min mors ryste ribs…uhm – ellers var det vildeste de blev brugt til nok rødgrøden!!! og geleén til æblekagen…hi hi….som lille pige synes jeg de lignede glasperler…så fine og skrøbelige….Lige nu længes jeg efter duften og smagen…gad vide om svenskerne ikke kender ribs…jeg har ikke set dem her? I morgen må jeg på torvet ..så jeg kan bage dine fine kager…jeg er så heldig at have høje muffins forme……:)
Sikke et par skønheder! Jeg må vist lige se få plukket de sidste ribs i morgen, hvis jeg er heldig er der lige til en halv portion af dine søde kager 🙂
Hvis jeg nu sender en pesto snegl til dig, kunne jeg godt tænke mig, at du sendte sådan en lækkerbisken her til Firenze ;-)!
Rigtig god dag til dig søde Anne
Kære Maja
Tusind tak skal du have 🙂
Kh Anne
Kære Mai-Britt
Det lyder skønt 😉
Kh Anne
Kære Malou
Tusind tak 😉
kh Anne
Kære Stine
Det lyder som en fantastisk idé 🙂
Kh Anne
Kære Sabrina
De var også meget lækre 🙂
Kh Anne
Kære Nanna
Sikke en dejlig sommerfortælling 🙂 Elsker dine historier!
Kh Anne
Kære Ann-Christine
Du er heldig, uanset hvad 🙂
kh Anne
Kære Laura
Hihihi det lyder som en sød og god byttehandel 😉
Kh Anne
Har lige bagt dine skønne kager med ribs og kokos… YUM!!!
De er fantastisk gode, sommerlige og så dufter de skønt af smør 🙂
Jeg fik faktisk 12 små muffins ud af portionen, men så er det nok også svært at nøjes med en enkelt kage 🙂
Kære Charlotte
Ih, det lyder dejligt! 🙂 Det kan være, at jeg skal ændre lidt i mine anbefalinger af antal kager pr. små muffinsforme så.
Kh Anne
Hej igen Anne
Jeg lavede disse muffiner med hindbær istedet for ribs.
Så dejlige de blev! Kokos kan godt blive lidt kvalmt, hvis det ikke knækkes af noget syrligt. Og der virkede hindbærrene også rigtig godt 🙂
Tak for en superlækker, sommerlig og nem opskrift – min søn på 8 år har lige bagt 12 muffins til os, som vi nød med den anbefalede creme fraiche på terrassen. Og sikke en god måde at bruge ribs på (jeg plejer ikke at være så vild med dem) – deres syrlighed passer perfekt sammen med kokosmelet, og man mærker ikke kernerne 🙂
Kære Pernille
Mange tak – det glæder mig at høre 🙂
Ha’ en dejlig dag!
Kh Anne
Hej Anne
Jeg har lige lavet disse skønne kager! <3 mums! jeg sad (da de bagte i ovnen) og tænkte om man ikke kunne putte noget marcipan i, da jeg ELSKER ribs og marcipan sammen. Jeg ville være vild med hvis du prøvede at lave en opskrift med de 2 ting sammen!
Mange søde sommerhilsner
Frederikke
Mon den angivne mængde kan passe i en springform?
Kære Camilla,
Jo det tror jeg!
De ser super lækre ud. Tror du man kan lave den til en bradepande?? I så fald hvordan skal det gøres ?
Og kan man bruge frosne ribs?
Kære Mia,
Det tror jeg sagtens 🙂
Så ville jeg gerne portionen med to (til en halv bradepande og fire til en hel) og holde øje med bagetiden.
Frosne ribs kan sagtens bruges.
Hej
Har du prøvet at fryse dem? 🙂
Hilsen Pia
Hej Pia,
Det kan du sagtens gøre 🙂