Efter en dejlig uge i Spanien med familiehygge, afslapning, sommer, cava og lækker solskinsmad er jeg atter tilbage i Danmark. Selvom temperaturen er 12-15 grader køligere, er det nu ikke så ringe endda.
I søndags fyldte min tvillingebror og jeg som nævnt 26 år, og det fejrede vi blandt andet med en fantastisk frokost på Els Tinars, hvor vi spiste deres lækre Menu Degústation. Jeg kunne ikke dy mig og lagde menuen op på min Instagram med nedenstående billede af alle de 9 skønne retter, jeg indtog. På det lille billede i nederste venstre hjørne, kan I se den første dessert vi fik, som bestod af en dejlig frisk ananastartar med aromatisk mynte, en læskende lækker cavasorbet og en cremet og luftig samt letsyrlig skum af yoghurt. Den hittede stort hos os alle, og som sædvanligt gik snakken rundt om bordet straks på, hvordan den mon var lavet – og særligt den dér dejlige yoghurtskum. Vi blev enige om, at den garanteret var lavet både med husblas og hjulpet ned på ananastartaren og cavasorbeten af en siphonflaske. Da vi havde konstateret dette, skiftede samtalen naturligt emne, mens vi nød resten af desserten.

Til små fire desserter skal man bruge:
1 halv moden ananas, i ultrafine tern
1 bundt mynte, finthakket
1 æggehvide
50 g sukker
125 g græsk yoghurt – eller anden fed yoghurt
Vend ananastern sammen med mynten og anret i fire skåle eller tallerkener. Pisk æggehviden til marengs med sukkeret og pisk yoghurten i hurtigt (jeg brugte et piskeris). Put en stor skefuld yoghurtskum på hver dessert og slut af med et par hele mynteblade.
Desserten skal serveres à la minute 🙂


