Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Ananastartar med mynte og yoghurtskum

18. juli 2012 af Anne au Chocolat

Efter en dejlig uge i Spanien med familiehygge, afslapning, sommer, cava og lækker solskinsmad er jeg atter tilbage i Danmark. Selvom temperaturen er 12-15 grader køligere, er det nu ikke så ringe endda.

I søndags fyldte min tvillingebror og jeg som nævnt 26 år, og det fejrede vi blandt andet med en fantastisk frokost på Els Tinars, hvor vi spiste deres lækre Menu Degústation. Jeg kunne ikke dy mig og lagde menuen op på min Instagram med nedenstående billede af alle de 9 skønne retter, jeg indtog. På det lille billede i nederste venstre hjørne, kan I se den første dessert vi fik, som bestod af en dejlig frisk ananastartar med aromatisk mynte, en læskende lækker cavasorbet og en cremet og luftig samt letsyrlig skum af yoghurt. Den hittede stort hos os alle, og som sædvanligt gik snakken rundt om bordet straks på, hvordan den mon var lavet – og særligt den dér dejlige yoghurtskum. Vi blev enige om, at den garanteret var lavet både med husblas og hjulpet ned på ananastartaren og cavasorbeten af en siphonflaske. Da vi havde konstateret dette, skiftede samtalen naturligt emne, mens vi nød resten af desserten.

Jeg kunne dog ikke helt slippe tanken om den yoghurtskum, så dagen efter kreerede jeg selv desserten hjemme i huset. Med mynte fra vores egen have! Da vi ikke har nogen ismaskine i Spanien, undlod jeg at kaste mig ud i cavasorbeten. Yoghurtskummet lavede jeg ved at vende græsk yoghurt i en marengs (efter at have diskuteret de søde muligheder med min mor). Det fungerede super fint, men når der ikke er noget husblas i eller andet til at “sætte” skummet, skal det serveres à la minute og kan ikke gemmes. Det var heldigvis heller ikke noget problem.

Til små fire desserter skal man bruge:

1 halv moden ananas, i ultrafine tern
1 bundt mynte, finthakket
1 æggehvide
50 g sukker
125 g græsk yoghurt – eller anden fed yoghurt

Vend ananastern sammen med mynten og anret i fire skåle eller tallerkener. Pisk æggehviden til marengs med sukkeret og pisk yoghurten i hurtigt (jeg brugte et piskeris). Put en stor skefuld yoghurtskum på hver dessert og slut af med et par hele mynteblade.

Desserten skal serveres à la minute 🙂

Skrevet i: Desserter Tags: ananas, Ananastartar, dessert, Els Tinars, marengs, mynte, sommer, Spanien, yoghurt, yoghurtskum

Previous Post: « Kage og fødselsdag i det spanske
Next Post: Små sommerkager med ribs og kokos »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap