E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Ananastartar med mynte og yoghurtskum

18. juli 2012 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Efter en dejlig uge i Spanien med familiehygge, afslapning, sommer, cava og lækker solskinsmad er jeg atter tilbage i Danmark. Selvom temperaturen er 12-15 grader køligere, er det nu ikke så ringe endda.

I søndags fyldte min tvillingebror og jeg som nævnt 26 år, og det fejrede vi blandt andet med en fantastisk frokost på Els Tinars, hvor vi spiste deres lækre Menu Degústation. Jeg kunne ikke dy mig og lagde menuen op på min Instagram med nedenstående billede af alle de 9 skønne retter, jeg indtog. På det lille billede i nederste venstre hjørne, kan I se den første dessert vi fik, som bestod af en dejlig frisk ananastartar med aromatisk mynte, en læskende lækker cavasorbet og en cremet og luftig samt letsyrlig skum af yoghurt. Den hittede stort hos os alle, og som sædvanligt gik snakken rundt om bordet straks på, hvordan den mon var lavet – og særligt den dér dejlige yoghurtskum. Vi blev enige om, at den garanteret var lavet både med husblas og hjulpet ned på ananastartaren og cavasorbeten af en siphonflaske. Da vi havde konstateret dette, skiftede samtalen naturligt emne, mens vi nød resten af desserten.

Jeg kunne dog ikke helt slippe tanken om den yoghurtskum, så dagen efter kreerede jeg selv desserten hjemme i huset. Med mynte fra vores egen have! Da vi ikke har nogen ismaskine i Spanien, undlod jeg at kaste mig ud i cavasorbeten. Yoghurtskummet lavede jeg ved at vende græsk yoghurt i en marengs (efter at have diskuteret de søde muligheder med min mor). Det fungerede super fint, men når der ikke er noget husblas i eller andet til at “sætte” skummet, skal det serveres à la minute og kan ikke gemmes. Det var heldigvis heller ikke noget problem.

Til små fire desserter skal man bruge:

1 halv moden ananas, i ultrafine tern
1 bundt mynte, finthakket
1 æggehvide
50 g sukker
125 g græsk yoghurt – eller anden fed yoghurt

Vend ananastern sammen med mynten og anret i fire skåle eller tallerkener. Pisk æggehviden til marengs med sukkeret og pisk yoghurten i hurtigt (jeg brugte et piskeris). Put en stor skefuld yoghurtskum på hver dessert og slut af med et par hele mynteblade.

Desserten skal serveres à la minute 🙂

Skrevet i: Desserter Tags: ananas, Ananastartar, dessert, Els Tinars, marengs, mynte, sommer, Spanien, yoghurt, yoghurtskum

Previous Post: « Kage og fødselsdag i det spanske
Next Post: Små sommerkager med ribs og kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    18. juli 2012 kl. 09:46

    Hej Anne,
    Velkommen hjem!
    Det ser frisk og dejligt ud.
    Super god ide m marengs og yoghurt – tror også, det er vigtigt m fedtprocenten, så det ikke bliver for ….surt 🙂
    Hav en skøn dag og håber det trods alt er dejligt at være hjemme igen, selvom det er lidt køligt.
    kh, Mette

  2. DE MADGLADE skriver

    18. juli 2012 kl. 10:37

    Mmm.. Det ser rigtig lækkert og sommerligt ud!

  3. Mette Skafte skriver

    18. juli 2012 kl. 10:48

    Kære Anne,
    TILLYKKE med fødselsdagen ( forleden ) !

    Dejligt, du har nydt ferien og fået ny inspiration, som jeg straks vil afprøve..Din dessert ser lækker ud 🙂 Jeg har nogle nektariner, der skal bruges – Tænker, din opskrift på yoghurtskum vil gå godt til.

    Velkommen hjem 🙂
    Sommertanker fra M.

  4. Marie skriver

    18. juli 2012 kl. 14:42

    uhm, det skal jeg lave snart! Det ser virkelig lækkert ud. Kan forestille mig cava sorbeten har smagt vidunderlig til…

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. juli 2012 kl. 13:18

    Kære Mette
    Tusind tak for en skøn hilsen 🙂
    Håber snart at se dig igen!

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. juli 2012 kl. 13:19

    Kære De Madglade

    Tusind tak! Det smager også himmelsk 🙂

    kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. juli 2012 kl. 13:20

    Kære Mette
    Tak for en dejlig og sød kommentar!
    Jeg er sikker på, at skummet passer godt til ferskner og måske med lidt sprød crunch i form at ristede hasselnødder eller mandler ? 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. juli 2012 kl. 13:20

    kære Marie

    Cavasorbeten var altså også dejlig 🙂

    Kh Anne

  9. Mette Lindgaard skriver

    21. juli 2012 kl. 02:34

    Uhm, det lyder friskt og lækkert Anne. Jeg købte en mynte (og to store basilikum, men ikke de kæmpestore) i Torvehallerne i dag; så mangler jeg bare en moden ananas 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2012 kl. 08:45

    Kære Mette
    Tak for sidst! Det er så hyggeligt, at vi er begyndt at hænge ud 🙂

    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap