E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Ananastartar med mynte og yoghurtskum

18. juli 2012 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Efter en dejlig uge i Spanien med familiehygge, afslapning, sommer, cava og lækker solskinsmad er jeg atter tilbage i Danmark. Selvom temperaturen er 12-15 grader køligere, er det nu ikke så ringe endda.

I søndags fyldte min tvillingebror og jeg som nævnt 26 år, og det fejrede vi blandt andet med en fantastisk frokost på Els Tinars, hvor vi spiste deres lækre Menu Degústation. Jeg kunne ikke dy mig og lagde menuen op på min Instagram med nedenstående billede af alle de 9 skønne retter, jeg indtog. På det lille billede i nederste venstre hjørne, kan I se den første dessert vi fik, som bestod af en dejlig frisk ananastartar med aromatisk mynte, en læskende lækker cavasorbet og en cremet og luftig samt letsyrlig skum af yoghurt. Den hittede stort hos os alle, og som sædvanligt gik snakken rundt om bordet straks på, hvordan den mon var lavet – og særligt den dér dejlige yoghurtskum. Vi blev enige om, at den garanteret var lavet både med husblas og hjulpet ned på ananastartaren og cavasorbeten af en siphonflaske. Da vi havde konstateret dette, skiftede samtalen naturligt emne, mens vi nød resten af desserten.

Jeg kunne dog ikke helt slippe tanken om den yoghurtskum, så dagen efter kreerede jeg selv desserten hjemme i huset. Med mynte fra vores egen have! Da vi ikke har nogen ismaskine i Spanien, undlod jeg at kaste mig ud i cavasorbeten. Yoghurtskummet lavede jeg ved at vende græsk yoghurt i en marengs (efter at have diskuteret de søde muligheder med min mor). Det fungerede super fint, men når der ikke er noget husblas i eller andet til at “sætte” skummet, skal det serveres à la minute og kan ikke gemmes. Det var heldigvis heller ikke noget problem.

Til små fire desserter skal man bruge:

1 halv moden ananas, i ultrafine tern
1 bundt mynte, finthakket
1 æggehvide
50 g sukker
125 g græsk yoghurt – eller anden fed yoghurt

Vend ananastern sammen med mynten og anret i fire skåle eller tallerkener. Pisk æggehviden til marengs med sukkeret og pisk yoghurten i hurtigt (jeg brugte et piskeris). Put en stor skefuld yoghurtskum på hver dessert og slut af med et par hele mynteblade.

Desserten skal serveres à la minute 🙂

Skrevet i: Desserter Tags: ananas, Ananastartar, dessert, Els Tinars, marengs, mynte, sommer, Spanien, yoghurt, yoghurtskum

Previous Post: « Kage og fødselsdag i det spanske
Next Post: Små sommerkager med ribs og kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    18. juli 2012 kl. 09:46

    Hej Anne,
    Velkommen hjem!
    Det ser frisk og dejligt ud.
    Super god ide m marengs og yoghurt – tror også, det er vigtigt m fedtprocenten, så det ikke bliver for ….surt 🙂
    Hav en skøn dag og håber det trods alt er dejligt at være hjemme igen, selvom det er lidt køligt.
    kh, Mette

  2. DE MADGLADE skriver

    18. juli 2012 kl. 10:37

    Mmm.. Det ser rigtig lækkert og sommerligt ud!

  3. Mette Skafte skriver

    18. juli 2012 kl. 10:48

    Kære Anne,
    TILLYKKE med fødselsdagen ( forleden ) !

    Dejligt, du har nydt ferien og fået ny inspiration, som jeg straks vil afprøve..Din dessert ser lækker ud 🙂 Jeg har nogle nektariner, der skal bruges – Tænker, din opskrift på yoghurtskum vil gå godt til.

    Velkommen hjem 🙂
    Sommertanker fra M.

  4. Marie skriver

    18. juli 2012 kl. 14:42

    uhm, det skal jeg lave snart! Det ser virkelig lækkert ud. Kan forestille mig cava sorbeten har smagt vidunderlig til…

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. juli 2012 kl. 13:18

    Kære Mette
    Tusind tak for en skøn hilsen 🙂
    Håber snart at se dig igen!

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. juli 2012 kl. 13:19

    Kære De Madglade

    Tusind tak! Det smager også himmelsk 🙂

    kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. juli 2012 kl. 13:20

    Kære Mette
    Tak for en dejlig og sød kommentar!
    Jeg er sikker på, at skummet passer godt til ferskner og måske med lidt sprød crunch i form at ristede hasselnødder eller mandler ? 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. juli 2012 kl. 13:20

    kære Marie

    Cavasorbeten var altså også dejlig 🙂

    Kh Anne

  9. Mette Lindgaard skriver

    21. juli 2012 kl. 02:34

    Uhm, det lyder friskt og lækkert Anne. Jeg købte en mynte (og to store basilikum, men ikke de kæmpestore) i Torvehallerne i dag; så mangler jeg bare en moden ananas 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2012 kl. 08:45

    Kære Mette
    Tak for sidst! Det er så hyggeligt, at vi er begyndt at hænge ud 🙂

    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Har I også et helt særligt forhold til risalaman Har I også et helt særligt forhold til risalamande, og hvordan den skal være i smag og konsistens? Det har jeg! 😄 
@aamanns.dk laver en virkelig dejlig en af slagsen, som vi nød til vores lille julefrokost i går på Aamanns 1921 🍒 En anelse mere fast i det, end jeg selv laver den, men det kunne også noget - og smagen sad lige i skabet🫶🏻
Vi spiste desuden helleflynder og and, og det hele var virkelig julelækkert. Og hvor er det bare hyggeligt med al den sne, og jeg har fundet min bamsejakke frem igen ❄️☃️ Glædelig 1. søndag i advent ✨
En december lørdag morgen med nybagte boller, jul En december lørdag morgen med nybagte boller, julekalender, Alene Hjemme og varm kaffe på programmet ❄️☃️✨☕️🫶🏻🍫 God weekend!
1. december på arbejdet med risalamande cheesecak 1. december på arbejdet med risalamande cheesecakes, julemusik og Roskilde i sneklæder ❄️☃️🧁🍒
Vanilje-jule-parfait-is med marcipan, brændte man Vanilje-jule-parfait-is med marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær 🍨🍒. Den laves uden ismaskine og er en drøm af en juledessert ✨ 
Desuden et alletiders alternativ til risalamanden, hvis man nu ikke er til den slags ☺️
Her kommer opskriften, som er til 6 personer 🥰

🍒🍨

3 æggehvider (pasteuriserede, evt)
85 g sukker
250 ml piskefløde
3 æggeblommer (pasteuriserede, evt)
Korn af 1 vaniljestang
70 g marcipan
100 g brændte mandler
70 g amarena kirsebær

Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af sukkeret i en skål. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum en anden skål. Pisk til sidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af bagesukkeret samt vaniljekorn i en tredje skål. Vend forsigtigt marengs i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Skær marcipan i mindre stykker, hak de brændte mandler, halvér amarena kirsebær og vend alle tre dele forsigtigt i iscremen og hæld den i en lille brødform beklædt med bagepapir. Frys isen i mindst 4 timer og gerne natten over.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap