Silkeblød, flødesød, luftig og karamellækker Dulcey mousse med farvefin og syrligt sød hindbærgelé på toppen. Det er en fantastisk velsmagende kombination, kan jeg fortælle jer. Og smagsoplevelsen bliver guddommelig, hvis man topper med Dulcey chokoladeperler og fnuglette popcorn med sprød sød karamel med syrlig hindbærsmag og det fineste twist af Læsø havsalt. Det er NoCrapGourmet popcorn, som jeg blev introduceret for i sidste uge. Jeg var så heldig at få en af hver variant, og jeg kommer garanteret til at bruge nogle af de andre til flere søde sager, da de er visuelt flotte, smagslækre og byder på en fantastisk sprødhed, som klæder kager, mousser og is.
Dulcey mousse med hindbærgelé
4 personer
Dulcey mousse:
1 blad husblas
80 g finthakket Dulcey 32% fra Valrhona (reklamelink)
2,5 dl piskefløde
Hindbærgelé:
300 g hindbær (skal blive til 120 g hindbærsaft)
40 g sukker
2 blade husblas
På toppen:
Karamelliserede hindbær popcorn fra NoCrapGourmet
Dulcey chokoladeperler (reklamelink)
Dulcey mousse:
Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Kom den finthakkede Dulcey chokolade i en skål. Varm 1,5 dl fløde op til kogepunktet. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og hæld derefter fløden over den hakkede chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt (brug gerne et piskeris til dette), til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk den sidste 1 dl fløde til en let skum og vend den forsigtigt i Dulcey chokolade cremen. Fordel moussen i fire portionsglas og sæt dem på køl i 3 timer.
Hindbærgelé
Varm hindbær op til kogepunktet og kom dem i en si. Lad hindbærsaften (120 g) dryppe ned i en anden gryde. Udblød husblas i koldt vand. Varm hindbærsaft og sukker op i gryden. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme hindbærsaft, så den smelter. Køl saften af (den må ikke sætte sig), og hæld den så over Dulcey moussen. Stil mousserne tilbage på køl i 1-2 timer, til geléen har sat sig.
Pynt med NoCrap Hindbær popcorn og Dulcey perler.
Tip:
Drop evt. hindbærgeléen og server friske hindbær, hindbærcoulis eller syltede blommer til moussen i stedet.
Cecilie skriver
Hej Anne
Hvis jeg skal lave til 16 mennesker, skal jeg så bruge 8 blade husblas til geléen?
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie,
Godt at du lige skrev til mig på IG i stedet 🙂
Kh Anne