E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Dulcey mousse med hindbærgelé

10. november 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Silkeblød, flødesød, luftig og karamellækker Dulcey mousse med farvefin og syrligt sød hindbærgelé på toppen. Det er en fantastisk velsmagende kombination, kan jeg fortælle jer. Og smagsoplevelsen bliver guddommelig, hvis man topper med Dulcey chokoladeperler og fnuglette popcorn med sprød sød karamel med syrlig hindbærsmag og det fineste twist af Læsø havsalt. Det er NoCrapGourmet popcorn, som jeg blev introduceret for i sidste uge. Jeg var så heldig at få en af hver variant, og jeg kommer garanteret til at bruge nogle af de andre til flere søde sager, da de er visuelt flotte, smagslækre og byder på en fantastisk sprødhed, som klæder kager, mousser og is.

Dulcey mousse med hindbærgelé
4 personer

Dulcey mousse:
1 blad husblas
80 g finthakket Dulcey 32% fra Valrhona (reklamelink)
2,5 dl piskefløde

Hindbærgelé:
300 g hindbær (skal blive til 120 g hindbærsaft)
40 g sukker
2 blade husblas

På toppen:
Karamelliserede hindbær popcorn fra NoCrapGourmet
Dulcey chokoladeperler (reklamelink)

Dulcey mousse:
Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Kom den finthakkede Dulcey chokolade i en skål. Varm 1,5 dl fløde op til kogepunktet. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og hæld derefter fløden over den hakkede chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt (brug gerne et piskeris til dette), til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk den sidste 1 dl fløde til en let skum og vend den forsigtigt i Dulcey chokolade cremen. Fordel moussen i fire portionsglas og sæt dem på køl i 3 timer.

Hindbærgelé
Varm hindbær op til kogepunktet og kom dem i en si. Lad hindbærsaften (120 g) dryppe ned i en anden gryde. Udblød husblas i koldt vand. Varm hindbærsaft og sukker op i gryden. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme hindbærsaft, så den smelter. Køl saften af (den må ikke sætte sig), og hæld den så over Dulcey moussen. Stil mousserne tilbage på køl i 1-2 timer, til geléen har sat sig.

Pynt med NoCrap Hindbær popcorn og Dulcey perler.

Tip:
Drop evt. hindbærgeléen og server friske hindbær, hindbærcoulis eller syltede blommer til moussen i stedet.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Nye lækre afternoon tea opskrifter
Next Post: Pistacietærter med pistacie frangipane og jordbær ganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Cecilie skriver

    3. maj 2018 kl. 16:09

    Hej Anne
    Hvis jeg skal lave til 16 mennesker, skal jeg så bruge 8 blade husblas til geléen?

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. maj 2018 kl. 09:01

    Kære Cecilie,
    Godt at du lige skrev til mig på IG i stedet 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap