Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Dulcey mousse med hindbærgelé

10. november 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Silkeblød, flødesød, luftig og karamellækker Dulcey mousse med farvefin og syrligt sød hindbærgelé på toppen. Det er en fantastisk velsmagende kombination, kan jeg fortælle jer. Og smagsoplevelsen bliver guddommelig, hvis man topper med Dulcey chokoladeperler og fnuglette popcorn med sprød sød karamel med syrlig hindbærsmag og det fineste twist af Læsø havsalt. Det er NoCrapGourmet popcorn, som jeg blev introduceret for i sidste uge. Jeg var så heldig at få en af hver variant, og jeg kommer garanteret til at bruge nogle af de andre til flere søde sager, da de er visuelt flotte, smagslækre og byder på en fantastisk sprødhed, som klæder kager, mousser og is.

Dulcey mousse med hindbærgelé
4 personer

Dulcey mousse:
1 blad husblas
80 g finthakket Dulcey 32% fra Valrhona (reklamelink)
2,5 dl piskefløde

Hindbærgelé:
300 g hindbær (skal blive til 120 g hindbærsaft)
40 g sukker
2 blade husblas

På toppen:
Karamelliserede hindbær popcorn fra NoCrapGourmet
Dulcey chokoladeperler (reklamelink)

Dulcey mousse:
Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Kom den finthakkede Dulcey chokolade i en skål. Varm 1,5 dl fløde op til kogepunktet. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og hæld derefter fløden over den hakkede chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt (brug gerne et piskeris til dette), til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk den sidste 1 dl fløde til en let skum og vend den forsigtigt i Dulcey chokolade cremen. Fordel moussen i fire portionsglas og sæt dem på køl i 3 timer.

Hindbærgelé
Varm hindbær op til kogepunktet og kom dem i en si. Lad hindbærsaften (120 g) dryppe ned i en anden gryde. Udblød husblas i koldt vand. Varm hindbærsaft og sukker op i gryden. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme hindbærsaft, så den smelter. Køl saften af (den må ikke sætte sig), og hæld den så over Dulcey moussen. Stil mousserne tilbage på køl i 1-2 timer, til geléen har sat sig.

Pynt med NoCrap Hindbær popcorn og Dulcey perler.

Tip:
Drop evt. hindbærgeléen og server friske hindbær, hindbærcoulis eller syltede blommer til moussen i stedet.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Nye lækre afternoon tea opskrifter
Next Post: Pistacietærter med pistacie frangipane og jordbær ganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Cecilie skriver

    3. maj 2018 kl. 16:09

    Hej Anne
    Hvis jeg skal lave til 16 mennesker, skal jeg så bruge 8 blade husblas til geléen?

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. maj 2018 kl. 09:01

    Kære Cecilie,
    Godt at du lige skrev til mig på IG i stedet 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap