E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Pistacietærter med pistacie frangipane og jordbær ganache

13. november 2017 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Jeg har været så heldig at få en lille prøve på Valrhonas nye jordbær kreation “Inspiration Fraise”, som har den fineste farve og byder på en frisk og intens smag af syltede jordbær og en konsistens som chokolade. Jeg betragtede den som en hvid chokolade, da jeg lavede ganache med den til disse små pistacietærter med smørsprød pistaciemørdej og en saftig grøn pistacie frangipane.

Jeg tænker, at en klassisk hvid chokolade som skitseret nedenfor også ville passe perfekt til pistacietærterne – og gerne med et drys af frysetørret jordbær eller måske frysetørrede hindbær samt et par friske?

Det med at tilføje aromatiske og farvefine pistacier til mørdej og frangipane har jeg set flere gange hos min fantastiske søde Maja, som altid inspirerer mig og imponerer uden sidestykke. Jeg har længe villet prøve at lave pistacievarianter af min mørdej og frangipane, og nu skulle det være. Det er et velsmagende hit, kan jeg hilse og sige <3

Ha’ en sød mandag!

Pistacietærter med pistacie frangipane og jordbær ganache
4 tærter

Pistaciemørdej
120 g mel
20 g usaltede pistacier, blendet helt fint
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Pistacie frangipane
40 g smør, blødt
40 g sukker
40 g pistacier, blendet helt fint
1 æg

Ganache:
100 g hvid chokolade (eller Inspiration Fraise, hvis du kan få fat i det)
50 ml piskefløde
7 g glukose sirup

Mørdej:
Kom mel, de fintblendede pistacier, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. Placér 4 runde, perforerede tærteringe på 6,5 cm (Følg linket her (reklame link)) på bagepapiret og beklæd både bundene (bagepapiret) og kanterne (ringene) med mørdejen. Stil den herefter på køl, mens pistacie frangipanen laves.

Pistacie frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend de fintblendede pistacier i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme.

Samling:
Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringene og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel pistacie frangipanen på mørdejsbundene og bag tærterne ved 175 grader varmluft i ca. 25 minutter. Køl af

Ganache:
Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm piskefløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen. Stil den på køl, til den har sat sig lidt og kan smøres på tærten eller sprøjtes ud med tylles.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Dulcey mousse med hindbærgelé
Next Post: Juletræs marengs »

Læserinteraktioner

Trackbacks

  1. Koogikesed pistaatsia-frangipane ja vaarika-ganache’ga | Cook the day away! siger:
    8. december 2017 kl. 11:45

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap