E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Juletræs marengs

20. november 2017 af Anne au Chocolat 5 kommentarer


I fredags var jeg til årets første julefrokost med alle de søde nabodamer her fra vores rækkehusrækker. Fantastisk festlig aften med lækker julemad, underholdende quiz og den bedste stemning. Glæder mig allerede til samme julefrokost næste år. Jeg fik mandlen i øvrigt;)

Siden i fredags har julestemningen sneget sig ind på mig, og jeg er ved at være klar til at skrue op for julehyggen herhjemme og ikke mindst på bloggen.

Vi lægger ud med disse søde og knasende sprøde juletræs marengs, som er dyppet i smeltet mørk chokolade og usaltede grønne pistacier. Hvis man vil, kan man sætte frysetørrede hindbær fast på marengsen med lidt af den smeltede chokolade. Eller små sukkerstjerner, hvis man er indehaver er sådan nogle. Ellers er de også ret fine som de er.

Juletræs marengs
ca. 30 stk

3 æggehvider
150 g sukker
grøn frugtfarve

150 g smeltet og tempereret chokolade
ca. 50 g usaltede pistacier, finthakket

Pisk æggehviderne skummende (i røremaskine eller med elpisker). Tilsæt derefter 1 spsk sukker ad gangen, og pisk godt inden man tilsætter mere sukker. Når al sukker er tilsat, vend da frugtfarven i. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt marengs juletræer ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 100 grader varmluft i ca. 1,5 time, til de har en tør skorpe. Sluk for ovnen og lad dem tørre videre med åben låge, til ovnen er kold.

Dyp bunden af de afkølede marengs i chokolade og drys med pistacier.

Opbevar dem i en lufttæt beholder

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Pistacietærter med pistacie frangipane og jordbær ganache
Next Post: Den lækreste croissant! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne møller skriver

    20. november 2017 kl. 20:41

    Hej Anne. De er flotte – og hyggelige. Hvordan og hvor længe tror du, de kan opbevares?

  2. Anne au Chocolat skriver

    21. november 2017 kl. 22:33

    Kære Anne,
    Tak 🙂 Hvis du sørger for at de er knastørre, når de er færdige i ovnen tænker jeg, at det kan holde sig sprøde i en lufttæt beholder i en uges tid – måske mere. Men det er nok vigtigt ikke at åbne for meget undervejs og hellere pakke dem i mindre portioner for at spare på luften, hvis du forstår 🙂
    Kh Anne

  3. Maren skriver

    13. december 2017 kl. 22:18

    Hej Anne.

    Hvor er de fine:o) Jeg har et hold i ovnen til børnehavens juleafslutning. Bliver marengsen ikke blød af chokoladen?

    Hilsner, Maren

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2017 kl. 11:23

    Kære Maren,
    Jeg beklager mit sene svar, da jeg lige har været et par dage på Bornholm væk fra bloggen. Gik det ok med dem? 🙂

Trackbacks

  1. Jõulukuusekujulised beseeküpsised | Cook the day away! siger:
    8. december 2017 kl. 11:11

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under markisen på terrassen - som at have et ekstra rum i huset 🥰.. og mad smager bare bedre i det fri 🌱
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap