E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Juletræs marengs

20. november 2017 af Anne au Chocolat 5 kommentarer


I fredags var jeg til årets første julefrokost med alle de søde nabodamer her fra vores rækkehusrækker. Fantastisk festlig aften med lækker julemad, underholdende quiz og den bedste stemning. Glæder mig allerede til samme julefrokost næste år. Jeg fik mandlen i øvrigt;)

Siden i fredags har julestemningen sneget sig ind på mig, og jeg er ved at være klar til at skrue op for julehyggen herhjemme og ikke mindst på bloggen.

Vi lægger ud med disse søde og knasende sprøde juletræs marengs, som er dyppet i smeltet mørk chokolade og usaltede grønne pistacier. Hvis man vil, kan man sætte frysetørrede hindbær fast på marengsen med lidt af den smeltede chokolade. Eller små sukkerstjerner, hvis man er indehaver er sådan nogle. Ellers er de også ret fine som de er.

Juletræs marengs
ca. 30 stk

3 æggehvider
150 g sukker
grøn frugtfarve

150 g smeltet og tempereret chokolade
ca. 50 g usaltede pistacier, finthakket

Pisk æggehviderne skummende (i røremaskine eller med elpisker). Tilsæt derefter 1 spsk sukker ad gangen, og pisk godt inden man tilsætter mere sukker. Når al sukker er tilsat, vend da frugtfarven i. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt marengs juletræer ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 100 grader varmluft i ca. 1,5 time, til de har en tør skorpe. Sluk for ovnen og lad dem tørre videre med åben låge, til ovnen er kold.

Dyp bunden af de afkølede marengs i chokolade og drys med pistacier.

Opbevar dem i en lufttæt beholder

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Pistacietærter med pistacie frangipane og jordbær ganache
Next Post: Den lækreste croissant! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne møller skriver

    20. november 2017 kl. 20:41

    Hej Anne. De er flotte – og hyggelige. Hvordan og hvor længe tror du, de kan opbevares?

  2. Anne au Chocolat skriver

    21. november 2017 kl. 22:33

    Kære Anne,
    Tak 🙂 Hvis du sørger for at de er knastørre, når de er færdige i ovnen tænker jeg, at det kan holde sig sprøde i en lufttæt beholder i en uges tid – måske mere. Men det er nok vigtigt ikke at åbne for meget undervejs og hellere pakke dem i mindre portioner for at spare på luften, hvis du forstår 🙂
    Kh Anne

  3. Maren skriver

    13. december 2017 kl. 22:18

    Hej Anne.

    Hvor er de fine:o) Jeg har et hold i ovnen til børnehavens juleafslutning. Bliver marengsen ikke blød af chokoladen?

    Hilsner, Maren

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2017 kl. 11:23

    Kære Maren,
    Jeg beklager mit sene svar, da jeg lige har været et par dage på Bornholm væk fra bloggen. Gik det ok med dem? 🙂

Trackbacks

  1. Jõulukuusekujulised beseeküpsised | Cook the day away! siger:
    8. december 2017 kl. 11:11

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap