Sidste år holdt min familie og jeg jul i Spanien. Det var en anderledes men utrolig dejlig fornøjelse. Noget af det bedste var, at vi kunne spise ‘julefrokost’ på terrassen i høj sol. Vi fik and juleaften, men ellers var vores julemad ikke særlig dansk. Vi ville meget hellere spise store palamós-rejer og calamares (blæksprutter). Dog insisterede jeg på, at vi tog pama grødris med i håndbagagen, da jeg ikke kan forestille mig en jul uden at få lov til at lave ris à l’amande (en lille bitte smule julekonservativ er man vel).
Til min store glæde kunne man købe friske og lækre, store solmodne kirsebær helt hen mod slutningen af året i Spanien, og det udnyttede jeg! Jeg improviserede sovsen med, hvad vi havde i køkkenet derhjemme, så det blev til en god blanding af kirsebær, vanille, appelsin, rom og sukker. Det saftige resultat kan I se på billedet, og opskriften blev sådan:
500 g kirsebær, friske og udstenede
1 dl rom (en mild en af slagsen)
½ tahiti vanillestang
1 appelsin, saft af
3 spsk sukker
Kog lagen sammen og giv kirsebærrene et opkog deri. Sigt dem fra og reducér lagen en smule, inden den hældes over bærrene
Næste gang vi holder jul på spansk jord, medbringer jeg dog dansk fløde. Ris à l’amande kræver dansk fløde. Det lærte jeg sidste år!
foodfanatic skriver
Sikke smuk den er. Den færdige kirsebærsovs, jeg har ude i køleskabet, virker pludselig temmelig sørgelig.
anneauchocolat skriver
Tak Nadia! Men alt er også lige lidt smukkere under Spaniens sol 🙂
Kim Mühlhahn skriver
Ja, det ser smukt ud, det vil jeg lave i år, jeg har set nogle gode frosne kirsebær… tak for inspirationen.
anneauchocolat skriver
Det lyder godt Kim. Hav in mente at du måske skal tilsætte lidt mere sukker, alt afhængig af kirsebærrenes syrlighed! Rigtig god fornøjelse 🙂
Mettch skriver
Anne, der dufter gudeskønt i vores sydfranske køkken efter, at jeg har til morgen har lavet aftenens kirsebærsovs efter din opskrift. Den har godt nok fået portvin, da jeg ikke havde rom ved hånden. Lidt nelliker sneg sig vidst også ned i gryden. Men ih, jeg glæder mig godt nok til kirsebærsovs i aften 🙂
Anne au Chocolat skriver
Mettch, det lyder bare skønt! Hvor i Sydfrankrig har I hus ? 🙂
Glædelig jul! Kh Anne
Torben skriver
Ja, i år bliver det så 2. gang jeg bruger din opskrift – stor success sidste år.
Kirsebærsovs er umuligt at opdrive i Brasilien, den her er meget bedre en den på pap-karton i Danmark :)))
Anne au Chocolat skriver
Kære Torben
Det glæder mig at høre 🙂 Ha’ en glædelig jul:)
Kh Anne
Emilie carlsson skriver
Hej Anne!
Kan jeg sylte denne opskrift, altså lave den af de friske kirsebær nu, for så at gemme den til jul???? Tænker at følge din opskrift, og hælde den på atamon skyllede glas???
Nina skriver
Studentergilde er netop overstået, og der er et bjerg af de lækreste kirsebær i overskud.
Fryse ned, ved ikke om jeg tænder på det.
Kunne man ikke med fordel lave saucen nu og gemme i et glas i køleskabet , naturligvis konserveret med atamon?