Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

En hjemmelavet Bounty

1. december 2009 af Anne au Chocolat 64 kommentarer

Det’ sørme, det’ sandt, December! Det har jeg fejret ved at forsøde min morgenmad med en af de lækre, sprøde marcipan-specier.

Udover småkager holder jeg også af at lave konfekt op til jul. Alt konfekt. Fra de helt klassiske marcipansnitter med nougat til den store julekonfektroulade overtrukket med chokolade, hvor jeg ælter marcipan med praline og fylder den med hakkede agen-svesker, som har trukket i armagnac.

De to ovennævnte konfekteksempler er begge meget traditionelle. Indlægget her er også en god anledning til at vende tilbage til mere juletraditionssnak, som jeg påbegyndte med specierne lige inden Peter så skønt hyldede boeuf béarnaisen.

Hjemmelavet bounty kan virke en smule utraditionelt, men ikke desto mindre en af vores traditioner i min familie, som den perfekte afveksling til en marcipanberiget juletid.
Fremgangsmåden er lige så simpel – let og med få ingredienser – som til den klassiske marcipankonfekt, men hvis man generelt set har en hang til en kokoscremet bounty, så er resultatet her meget mere interessant og tilfredsstillende.

Tre ingredienser tages i brug: kondenseret mælk, kokosmel og lækker mørk chokolade.
Jeg kan ikke selv give jer de rigtige mål, da jeg bare plejer at blande mælk og kokos til den rette bounty-konsistens og former det til små brød, som stilles på køl et par timer, inden de skal overtrækkes med smeltet chokolade (og drysses med lidt kokos for ekstra lir)

Imidlertid men jeg fandt nogle mål her, som jeg godt kan stå indefor:

1 dåse kondenseret mælk, 300 g kokosmel, 200 g chokolade til overtræk.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: bounty, jul, juletraditioner, kokosmel, kondenseret mælk, konfekt, traditioner

Previous Post: « Boeuf Béarnaise
Next Post: Hjemmelavet kirsebærsovs »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2012 kl. 12:25

    Kære Louise
    Mmm, det lyder så lækkert! Jeg må også snart lave bounties igen!

    kh Anne

  2. Karen Thulesen skriver

    24. november 2012 kl. 22:59

    Nu har jeg lavet dem for andet år i træk, og de ER ET HIT! Jeg tænkte dog på igen, hvordan du får dem så fine i formen? Og har du en særlig teknik til at få dem overtrukket med chokolade?

  3. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2012 kl. 13:17

    Kære Karen,
    Dejligt at de hitter! 🙂 Jeg tror bare, at jeg er heldig og prøver mig frem, men det er vigtigt at massen er forholdsvis kold, når den skal formes til brød.

    Kh Anne

  4. Kathe - Rav food skriver

    19. december 2012 kl. 23:51

    Hejsa
    Jeg plejer at lave mine Bounty med “det tykke” fra en dåse kokosmælk. Desværre har de en tendens til at smuldre, så jeg vil helt sikkert forsøge mig med din version. Det ser ud som om, de har en super fin konsistens 🙂
    Kh Kathe

  5. Kathe - Rav food skriver

    19. december 2012 kl. 23:54

    Jeg må helt sikkert prøve disse. Vi plejer at lave dem med cremen fra kokosmælk, men de har en tendens til at smuldre. Disse ser utrolig lækre ud 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 14:21

    Kære Kathe
    De er super lækre og meget nemme 😉

    Kh Anne

  7. Tinna Budtz skriver

    23. december 2013 kl. 13:56

    Hejsa

    Lyder lækkert, skal den kondenserede mælk, koges først som der står på dåsen?

    Mvh

    Tinna

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2013 kl. 15:50

    Kære Tinna
    Jeg beklager det sene svar. Jeg holdt jul i New York og er først lige kommet tilbage til Kbh (og bloggen) i dag.
    Den skal ikke koges først nej. Håber du har haft en god jul.
    Kh Anne

  9. Kamille skriver

    15. marts 2014 kl. 09:17

    Jeg har lavet dem før, de bliver super lækre, men de er svære at forme. Kh Kamille

  10. Annette skriver

    7. december 2014 kl. 14:35

    De er så gode!! Et godt tricks er at komme LIDT vand på fingerne. Så bliver de nemme at forme..

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Jeg glæder mig i denne Tid; nu falder Julesneen hvid, og saa maa Julen komme! | Madbloggernes Himmel siger:
    12. november 2012 kl. 17:46

    […] fra Anne au Chocolat byder på Hjemmelavet bounty, Salte macadamianødder med hvid chokolade og Figner og abrikoser dyppet i […]

  2. Karameliseret æbletærte | Baked by Blondie siger:
    30. november 2012 kl. 10:39

    […] Jeg brugte forresten den overskydende kondenserede mælk til at lave et par Bounty barer, opskrift her. Håber i får en god […]

  3. Bounty | Bærmonster siger:
    7. januar 2013 kl. 22:05

    […] er overraskende nemme at lave, de kære bounty’er. Jeg fandt opskriften hos Anne au Chocolat (hvis bounty’er i øvrigt er en del pænere end ovenstående), der vist havde fundet den et […]

  4. Bounty på den hjemmelavede måde | Bærmonster siger:
    19. februar 2016 kl. 14:18

    […] er overraskende nemme at lave, de kære bounty’er. Jeg fandt opskriften hos Anne au Chocolat (hvis bounty’er i øvrigt er en del pænere end ovenstående), der vist havde fundet den et […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap