E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hjemmelavet kirsebærsovs

3. december 2009 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Sidste år holdt min familie og jeg jul i Spanien. Det var en anderledes men utrolig dejlig fornøjelse. Noget af det bedste var, at vi kunne spise ‘julefrokost’ på terrassen i høj sol.  Vi fik and juleaften, men ellers var vores julemad ikke særlig dansk. Vi ville meget hellere spise store palamós-rejer og calamares (blæksprutter). Dog insisterede jeg på, at vi tog pama grødris med i håndbagagen, da jeg ikke kan forestille mig en jul uden at få lov til at lave ris à l’amande (en lille bitte smule julekonservativ er man vel).

Til min store glæde kunne man købe friske og lækre, store solmodne kirsebær helt hen mod slutningen af året i Spanien, og det udnyttede jeg! Jeg improviserede sovsen med, hvad vi havde i køkkenet derhjemme, så det blev til en god blanding af kirsebær, vanille, appelsin, rom og sukker. Det saftige resultat kan I se på billedet, og opskriften blev sådan:

500 g  kirsebær, friske og udstenede
1 dl rom (en mild en af slagsen)
½ tahiti vanillestang
1 appelsin, saft af
3 spsk sukker

Kog lagen sammen og giv kirsebærrene et opkog deri. Sigt dem fra og reducér lagen en smule, inden den hældes over bærrene

Næste gang vi holder jul på spansk jord, medbringer jeg dog dansk fløde. Ris à l’amande kræver dansk fløde. Det lærte jeg sidste år!

Skrevet i: Chokolade og små søde sager, Desserter Tags: appelsin, jul, kirsebær, kirsebærsovs, rom, vanille

Previous Post: « En hjemmelavet Bounty
Next Post: En godiva gave.. julens treat! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. foodfanatic skriver

    3. december 2009 kl. 12:10

    Sikke smuk den er. Den færdige kirsebærsovs, jeg har ude i køleskabet, virker pludselig temmelig sørgelig.

  2. anneauchocolat skriver

    3. december 2009 kl. 12:14

    Tak Nadia! Men alt er også lige lidt smukkere under Spaniens sol 🙂

  3. Kim Mühlhahn skriver

    4. december 2009 kl. 07:26

    Ja, det ser smukt ud, det vil jeg lave i år, jeg har set nogle gode frosne kirsebær… tak for inspirationen.

  4. anneauchocolat skriver

    4. december 2009 kl. 07:29

    Det lyder godt Kim. Hav in mente at du måske skal tilsætte lidt mere sukker, alt afhængig af kirsebærrenes syrlighed! Rigtig god fornøjelse 🙂

  5. Mettch skriver

    24. december 2011 kl. 10:10

    Anne, der dufter gudeskønt i vores sydfranske køkken efter, at jeg har til morgen har lavet aftenens kirsebærsovs efter din opskrift. Den har godt nok fået portvin, da jeg ikke havde rom ved hånden. Lidt nelliker sneg sig vidst også ned i gryden. Men ih, jeg glæder mig godt nok til kirsebærsovs i aften 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    25. december 2011 kl. 14:51

    Mettch, det lyder bare skønt! Hvor i Sydfrankrig har I hus ? 🙂
    Glædelig jul! Kh Anne

  7. Torben skriver

    23. december 2012 kl. 07:30

    Ja, i år bliver det så 2. gang jeg bruger din opskrift – stor success sidste år.
    Kirsebærsovs er umuligt at opdrive i Brasilien, den her er meget bedre en den på pap-karton i Danmark :)))

  8. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2012 kl. 08:17

    Kære Torben
    Det glæder mig at høre 🙂 Ha’ en glædelig jul:)

    Kh Anne

  9. Emilie carlsson skriver

    6. juli 2014 kl. 01:57

    Hej Anne!

    Kan jeg sylte denne opskrift, altså lave den af de friske kirsebær nu, for så at gemme den til jul???? Tænker at følge din opskrift, og hælde den på atamon skyllede glas???

  10. Nina skriver

    27. juni 2015 kl. 20:55

    Studentergilde er netop overstået, og der er et bjerg af de lækreste kirsebær i overskud.
    Fryse ned, ved ikke om jeg tænder på det.
    Kunne man ikke med fordel lave saucen nu og gemme i et glas i køleskabet , naturligvis konserveret med atamon?

Trackbacks

  1. Jeg glæder mig i denne Tid; nu falder Julesneen hvid, og saa maa Julen komme! | Madbloggernes Himmel siger:
    12. november 2012 kl. 17:49

    […] Anne fra Anne au Chocolat frister med Hjemmelavet kirsebærsauce […]

  2. Ris à l'amande - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:45

    […] Dette fem år gamle billede af en mini-ris à l’amande er også knipset i det spanske, og kirsebærsovsen er hjemmelavet. I år skal julen holdes i New York, og i går på min facebook side efterlyste jeg […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap