E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hjemmelavet kirsebærsovs

3. december 2009 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Sidste år holdt min familie og jeg jul i Spanien. Det var en anderledes men utrolig dejlig fornøjelse. Noget af det bedste var, at vi kunne spise ‘julefrokost’ på terrassen i høj sol.  Vi fik and juleaften, men ellers var vores julemad ikke særlig dansk. Vi ville meget hellere spise store palamós-rejer og calamares (blæksprutter). Dog insisterede jeg på, at vi tog pama grødris med i håndbagagen, da jeg ikke kan forestille mig en jul uden at få lov til at lave ris à l’amande (en lille bitte smule julekonservativ er man vel).

Til min store glæde kunne man købe friske og lækre, store solmodne kirsebær helt hen mod slutningen af året i Spanien, og det udnyttede jeg! Jeg improviserede sovsen med, hvad vi havde i køkkenet derhjemme, så det blev til en god blanding af kirsebær, vanille, appelsin, rom og sukker. Det saftige resultat kan I se på billedet, og opskriften blev sådan:

500 g  kirsebær, friske og udstenede
1 dl rom (en mild en af slagsen)
½ tahiti vanillestang
1 appelsin, saft af
3 spsk sukker

Kog lagen sammen og giv kirsebærrene et opkog deri. Sigt dem fra og reducér lagen en smule, inden den hældes over bærrene

Næste gang vi holder jul på spansk jord, medbringer jeg dog dansk fløde. Ris à l’amande kræver dansk fløde. Det lærte jeg sidste år!

Skrevet i: Chokolade og små søde sager, Desserter Tags: appelsin, jul, kirsebær, kirsebærsovs, rom, vanille

Previous Post: « En hjemmelavet Bounty
Next Post: En godiva gave.. julens treat! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. foodfanatic skriver

    3. december 2009 kl. 12:10

    Sikke smuk den er. Den færdige kirsebærsovs, jeg har ude i køleskabet, virker pludselig temmelig sørgelig.

  2. anneauchocolat skriver

    3. december 2009 kl. 12:14

    Tak Nadia! Men alt er også lige lidt smukkere under Spaniens sol 🙂

  3. Kim Mühlhahn skriver

    4. december 2009 kl. 07:26

    Ja, det ser smukt ud, det vil jeg lave i år, jeg har set nogle gode frosne kirsebær… tak for inspirationen.

  4. anneauchocolat skriver

    4. december 2009 kl. 07:29

    Det lyder godt Kim. Hav in mente at du måske skal tilsætte lidt mere sukker, alt afhængig af kirsebærrenes syrlighed! Rigtig god fornøjelse 🙂

  5. Mettch skriver

    24. december 2011 kl. 10:10

    Anne, der dufter gudeskønt i vores sydfranske køkken efter, at jeg har til morgen har lavet aftenens kirsebærsovs efter din opskrift. Den har godt nok fået portvin, da jeg ikke havde rom ved hånden. Lidt nelliker sneg sig vidst også ned i gryden. Men ih, jeg glæder mig godt nok til kirsebærsovs i aften 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    25. december 2011 kl. 14:51

    Mettch, det lyder bare skønt! Hvor i Sydfrankrig har I hus ? 🙂
    Glædelig jul! Kh Anne

  7. Torben skriver

    23. december 2012 kl. 07:30

    Ja, i år bliver det så 2. gang jeg bruger din opskrift – stor success sidste år.
    Kirsebærsovs er umuligt at opdrive i Brasilien, den her er meget bedre en den på pap-karton i Danmark :)))

  8. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2012 kl. 08:17

    Kære Torben
    Det glæder mig at høre 🙂 Ha’ en glædelig jul:)

    Kh Anne

  9. Emilie carlsson skriver

    6. juli 2014 kl. 01:57

    Hej Anne!

    Kan jeg sylte denne opskrift, altså lave den af de friske kirsebær nu, for så at gemme den til jul???? Tænker at følge din opskrift, og hælde den på atamon skyllede glas???

  10. Nina skriver

    27. juni 2015 kl. 20:55

    Studentergilde er netop overstået, og der er et bjerg af de lækreste kirsebær i overskud.
    Fryse ned, ved ikke om jeg tænder på det.
    Kunne man ikke med fordel lave saucen nu og gemme i et glas i køleskabet , naturligvis konserveret med atamon?

Trackbacks

  1. Jeg glæder mig i denne Tid; nu falder Julesneen hvid, og saa maa Julen komme! | Madbloggernes Himmel siger:
    12. november 2012 kl. 17:49

    […] Anne fra Anne au Chocolat frister med Hjemmelavet kirsebærsauce […]

  2. Ris à l'amande - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:45

    […] Dette fem år gamle billede af en mini-ris à l’amande er også knipset i det spanske, og kirsebærsovsen er hjemmelavet. I år skal julen holdes i New York, og i går på min facebook side efterlyste jeg […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap