Silkeblød, flødesød, luftig mousse med intens vaniljesødme fra den hvide chokolade. Kombineret med forfriskende farvefin hindbærkompot og knasende sprøde ristede mandelflager. I ved, at jeg er kæmpe fan af simple lækre desserter, som ikke kræver det store kringlede arbejde og smagen og konsistenserne alligevel sidder lige i skabet. Dette er tilfældet her:)
Hvid chokolade mousse med hindbær og ristede mandelflager
6 personer
Hvid chokolademousse:
220 g hvid chokolade
1 blad husblads
5 dl piskefløde
Hindbærkompot:
150 g hindbær, friske eller frosne
45 g sukker
Ristede mandelflager
Hvid chokolademousse:
Finthak den hvide chokolade, og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 2 dl piskefløde op til kogepunktet. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og si derefter fløden over den hakkede chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk de sidste 3 dl fløde til en let skum og vend det forsigtigt i den hvide chokoladecreme. Fordel i glas og stil på køl natten over eller mindst 3-4 timer, til mousserne har sat sig.
Hindbærkompot:
Kom hindbær og sukker i en gryde og bring i kog under omrøring. Lad det småsimre i et par minutter. Køl af.
Server de hvide chokolade mousser med hindbærkompot og ristede mandler.
VenterpaavinBlog skriver
Det lyder godt nok ualmindelig ligetil – og så er den godt nok flot.
Nu er jeg ikke så meget til hvid chokolade, men er sikker på den også ville rocke i en mørk version, omend denne er super elegant.
Paula skriver
Hvor mange husblas bruger du? 🙂
Mette skriver
Hov, jeg tror, du har glemt at tilføje mængden af husblas i opskriften 🤗
Anne au Chocolat skriver
Hov ja, det er da rigtigt 🙂 Godt spottet! Jeg har rettet nu!
Anne au Chocolat skriver
Kære Paula,
Godt du lige spottede min fejl 🙂 Det er rettet nu!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære du!
Ja, det ville også være lækkert med mørk chokolade mousse i forening med hindbærkompot og ristede mandelflager.
Kh Anne
Per Jacobsen skriver
Den ser godt nok nem ud. Skal absolut prøves
Gitte skriver
Jeg er lidt nervøs for at bruge husblas. Hvad er den typiske fejl, når man oplever at husblassen klumper?
Anne au Chocolat skriver
Kære Gitte,
Det vigtigste er, at husblasen er godt udblødt og at den bliver rørt ud i kogende varm væske (her fløde) til den er opløst. Så klumperne den ikke 🙂
Kh Anne