Der er grå skyer med regn på himlen her i Trekroner denne mandag, men heldigvis er der masser af sommersmag i dessertglasset! Jeg har lavet en super simpel men vanvittigt lækker jordbærtrifli med mascarponecreme og sprødt mandelknas, som jeg deler opskriften på i dag.
Opskriften har jeg kreeret til dette billede, jeg har lavet for Kähler på instagram. Den sommersøde trifli serverede jeg i deres nye fine Hammershøi glas.
Ha’ en fin eftermiddag!
Jordbær med mascarpone creme og mandelknas
4 personer
Mandelknas:
30 g mandler
50 g smør
50 g sukker
60 g mel
1 nip salt
Mascarponecreme:
200 g mascarpone
2 dl piskefløde
20 g flormelis
1-2 bakker friske jordbær
Mandelknas:
Det er nemmeste at gøre i en minihakker eller blender: Kom mandler i en minihakker og blend fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend hurtigt sammen. Fordel mandeldejen i små klumper på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 8-9 minutter til de er fint gyldne. Køl af.
Mascarponecremen:
Kom mascarpone, fløde og flormelis i en skål og pisk hurtigt sammen til en luftig creme. Pisk endelig ikke for meget.
Jordbær og samling:
Skyl jordbærrene. Dyp dem godt af med køkkenrulle eller et rent viskestykke og skær dem i mindre stykker. Fordel dem i portionsglas lagvis med mascarponecreme og mandelknas. Server straks.
Line skriver
Hej 🙂
Det her ser bare for lækkert ud! – det skal klart prøves.
Men hvis jeg skal bruge den til som dessert en fredag aften, hvornår vil så lægge den sammen ? skal det gøres lige inden eller er det bedst hvis det kan stå og trække ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Tak skal du have 🙂
Jeg ville nok lægge den sammen lige inden servering.
God fornøjelse!
Kh Anne
Jannie skriver
Kan man lave mandelknasen dagen før ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Jannie,
Ja sagtens! 🙂
Kh Anne
Lykke skriver
Skal fløden piskes til skum inden den blandes med mascarpone og flormelis?
Rosita Schytte skriver
Lækket lækkert. Det må jeg prøve..
Kan man lave cremen dagen før og stille det på køl?
Kh
Rosita Schytte skriver
Lækket lækkert. Det må jeg prøve..
Kan cremen laves dagen før og stilles det på køl?
Mvh
Jannie skriver
Ser dejlig nemt og lækkert ud:-)
Kan man røre mascarponecremen sammen i god til og blot lade den stå på køl til triflien skal lægges sammen?
Venlig hilsen Jannie
Anita Berg Jensen skriver
Hejsa,.
Kan man lave / piske mascarpone, fløde og flormelis før brug og sæt det i køleskabet i ca 2 timer…således at man har forberedt det inden gæsterne kommer😊😊