Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Banankage med syltet ingefær og mælkechokolade ganache

10. juni 2017 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Lørdagens kage er en saftige banankage med aromatisk, syltet ingefær og en dejlig intens og silkeblød mælkechokolade på toppen. Jeg bagte den i går aftes og smagte et stykke af den her til morgen. Den er vanedannende lækker og den slags man snildt kan spise tre stykker af til en kop kaffe.

Resten af kagen tager vi med i sommerhus i dag og indtager på terrassen i forhåbentlig godt vejr. Vi har nemlig købt sommerhus ved Smidstrup Strand og stornyder tilværelsen som sommerhusejere 🙂

Ha’ en dejlig weekend!

Banankage med syltet ingefær og mælkechokolade ganache
8 personer

Banankage:
2 æg
100 g sukker
100 g mel
80 g smør, smeltet og afkølet
2 modne bananer
50 g syltet ingefær fra sukkerlage

Mælkechokolade ganache:
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
50 ml piskefløde

Pynt:
Crumbleknas
Mørke chokoladeperler (reklamelink)

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Banankage:
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en skål. Vend mel i. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen og rør godt rundt. Mos bananer godt og hak ingefær ultrafint. Vend bananmos og ingefær i dejen. Hæld dejen  i en smurt og meldrysset springform (20 cm). Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 35-40 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik om den er færdig. Køl af.

Mælkechokolade ganache:
Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør da godt rundt i cirkulære bevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med fløden. Lad den stå i et kvarters tid og fordel derefter på banankagen. Nyd med det samme, eller lad den sætte sig på køl.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Flødesød panna cotta med rabarber-ingefær kompot og crumble
Next Post: Jordbærtrifli med mascarpone creme og mandelknas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Dorte skriver

    10. juni 2017 kl. 14:07

    Kan man lave den uden ingefær?
    Kan virkelig ikke lide ingefær ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2017 kl. 09:25

    Kære Dorte,
    Ja snildt! Den er SUPER god uden ingefær også:)

  3. Dorte skriver

    13. juni 2017 kl. 22:14

    Tusinde tak for svar..
    elsker banan kage, og denne lyder super
    Lækker ??

  4. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2017 kl. 10:46

    Kære Dorte,
    Det var så lidt! God fornøjelse 🙂
    Kh Anne

  5. Anne skriver

    5. april 2018 kl. 12:26

    Hej Anne

    Tak for mange gode opskrifter.
    Jeg er netop ved at bage denne banankage og undrer mig bare lidt over ingrediensrækkefølgen og -håndteringen. Så af ren nysgerrighed, hvad er grunden til, at man først vender mel i og derefter rører flydende smør i? Man kommer vel så til alligevel også at røre i melet og slå lidt luft ud? Og hvorfor flydende smør i stedet for fx at piske blødt smør med sukker, og derefter putte æg i? Har på fornemmelsen, at den bliver enormt lækker, men er nysgerrig 🙂

    Kh Anne

  6. Line skriver

    23. maj 2020 kl. 11:53

    Hej hvad er mon grunden til at der ikke skal bagepulver i?

  7. Anne au Chocolat skriver

    25. maj 2020 kl. 09:10

    Kære Line,
    Det er lidt forskelligt, om jeg bruger bagepulver i opskrifter. I denne er det ikke nødvendigt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap