Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Jordbærtrifli med mascarpone creme og mandelknas

12. juni 2017 af Anne au Chocolat 9 kommentarer


Der er grå skyer med regn på himlen her i Trekroner denne mandag, men heldigvis er der masser af sommersmag i dessertglasset! Jeg har lavet en super simpel men vanvittigt lækker jordbærtrifli med mascarponecreme og sprødt mandelknas, som jeg deler opskriften på i dag.

Opskriften har jeg kreeret til dette billede, jeg har lavet for Kähler på instagram. Den sommersøde trifli serverede jeg i deres nye fine Hammershøi glas.

Ha’ en fin eftermiddag!

Jordbær med mascarpone creme og mandelknas 
4 personer

Mandelknas:
30 g mandler
50 g smør
50 g sukker
60 g mel
1 nip salt

Mascarponecreme:
200 g mascarpone
2 dl piskefløde
20 g flormelis

1-2 bakker friske jordbær

Mandelknas:
Det er nemmeste at gøre i en minihakker eller blender: Kom mandler i en minihakker og blend fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend hurtigt sammen. Fordel mandeldejen i små klumper på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 8-9 minutter til de er fint gyldne. Køl af.

Mascarponecremen:
Kom mascarpone, fløde og flormelis i en skål og pisk hurtigt sammen til en luftig creme. Pisk endelig ikke for meget.

Jordbær og samling:
Skyl jordbærrene. Dyp dem godt af med køkkenrulle eller et rent viskestykke og skær dem i mindre stykker. Fordel dem i portionsglas lagvis med mascarponecreme og mandelknas. Server straks.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Banankage med syltet ingefær og mælkechokolade ganache
Next Post: Fantastiske chokoladetrøfler med peanut butter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    10. august 2017 kl. 09:20

    Hej 🙂

    Det her ser bare for lækkert ud! – det skal klart prøves.

    Men hvis jeg skal bruge den til som dessert en fredag aften, hvornår vil så lægge den sammen ? skal det gøres lige inden eller er det bedst hvis det kan stå og trække ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    10. august 2017 kl. 21:34

    Kære Line
    Tak skal du have 🙂
    Jeg ville nok lægge den sammen lige inden servering.
    God fornøjelse!
    Kh Anne

  3. Jannie skriver

    7. august 2018 kl. 19:45

    Kan man lave mandelknasen dagen før ?

  4. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2018 kl. 20:23

    Kære Jannie,
    Ja sagtens! 🙂
    Kh Anne

  5. Lykke skriver

    20. juni 2019 kl. 21:08

    Skal fløden piskes til skum inden den blandes med mascarpone og flormelis?

  6. Rosita Schytte skriver

    21. juni 2019 kl. 21:31

    Lækket lækkert. Det må jeg prøve..
    Kan man lave cremen dagen før og stille det på køl?
    Kh

  7. Rosita Schytte skriver

    21. juni 2019 kl. 21:33

    Lækket lækkert. Det må jeg prøve..

    Kan cremen laves dagen før og stilles det på køl?
    Mvh

  8. Jannie skriver

    22. juni 2019 kl. 23:36

    Ser dejlig nemt og lækkert ud:-)
    Kan man røre mascarponecremen sammen i god til og blot lade den stå på køl til triflien skal lægges sammen?

    Venlig hilsen Jannie

  9. Anita Berg Jensen skriver

    4. april 2020 kl. 13:04

    Hejsa,.
    Kan man lave / piske mascarpone, fløde og flormelis før brug og sæt det i køleskabet i ca 2 timer…således at man har forberedt det inden gæsterne kommer😊😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap