E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jordbærtrifli med mascarpone creme og mandelknas

12. juni 2017 af Anne au Chocolat 9 kommentarer


Der er grå skyer med regn på himlen her i Trekroner denne mandag, men heldigvis er der masser af sommersmag i dessertglasset! Jeg har lavet en super simpel men vanvittigt lækker jordbærtrifli med mascarponecreme og sprødt mandelknas, som jeg deler opskriften på i dag.

Opskriften har jeg kreeret til dette billede, jeg har lavet for Kähler på instagram. Den sommersøde trifli serverede jeg i deres nye fine Hammershøi glas.

Ha’ en fin eftermiddag!

Jordbær med mascarpone creme og mandelknas 
4 personer

Mandelknas:
30 g mandler
50 g smør
50 g sukker
60 g mel
1 nip salt

Mascarponecreme:
200 g mascarpone
2 dl piskefløde
20 g flormelis

1-2 bakker friske jordbær

Mandelknas:
Det er nemmeste at gøre i en minihakker eller blender: Kom mandler i en minihakker og blend fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend hurtigt sammen. Fordel mandeldejen i små klumper på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 8-9 minutter til de er fint gyldne. Køl af.

Mascarponecremen:
Kom mascarpone, fløde og flormelis i en skål og pisk hurtigt sammen til en luftig creme. Pisk endelig ikke for meget.

Jordbær og samling:
Skyl jordbærrene. Dyp dem godt af med køkkenrulle eller et rent viskestykke og skær dem i mindre stykker. Fordel dem i portionsglas lagvis med mascarponecreme og mandelknas. Server straks.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Banankage med syltet ingefær og mælkechokolade ganache
Next Post: Fantastiske chokoladetrøfler med peanut butter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    10. august 2017 kl. 09:20

    Hej 🙂

    Det her ser bare for lækkert ud! – det skal klart prøves.

    Men hvis jeg skal bruge den til som dessert en fredag aften, hvornår vil så lægge den sammen ? skal det gøres lige inden eller er det bedst hvis det kan stå og trække ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    10. august 2017 kl. 21:34

    Kære Line
    Tak skal du have 🙂
    Jeg ville nok lægge den sammen lige inden servering.
    God fornøjelse!
    Kh Anne

  3. Jannie skriver

    7. august 2018 kl. 19:45

    Kan man lave mandelknasen dagen før ?

  4. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2018 kl. 20:23

    Kære Jannie,
    Ja sagtens! 🙂
    Kh Anne

  5. Lykke skriver

    20. juni 2019 kl. 21:08

    Skal fløden piskes til skum inden den blandes med mascarpone og flormelis?

  6. Rosita Schytte skriver

    21. juni 2019 kl. 21:31

    Lækket lækkert. Det må jeg prøve..
    Kan man lave cremen dagen før og stille det på køl?
    Kh

  7. Rosita Schytte skriver

    21. juni 2019 kl. 21:33

    Lækket lækkert. Det må jeg prøve..

    Kan cremen laves dagen før og stilles det på køl?
    Mvh

  8. Jannie skriver

    22. juni 2019 kl. 23:36

    Ser dejlig nemt og lækkert ud:-)
    Kan man røre mascarponecremen sammen i god til og blot lade den stå på køl til triflien skal lægges sammen?

    Venlig hilsen Jannie

  9. Anita Berg Jensen skriver

    4. april 2020 kl. 13:04

    Hejsa,.
    Kan man lave / piske mascarpone, fløde og flormelis før brug og sæt det i køleskabet i ca 2 timer…således at man har forberedt det inden gæsterne kommer😊😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap