E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Jordbærtrifli med mascarpone creme og mandelknas

12. juni 2017 af Anne au Chocolat 9 kommentarer


Der er grå skyer med regn på himlen her i Trekroner denne mandag, men heldigvis er der masser af sommersmag i dessertglasset! Jeg har lavet en super simpel men vanvittigt lækker jordbærtrifli med mascarponecreme og sprødt mandelknas, som jeg deler opskriften på i dag.

Opskriften har jeg kreeret til dette billede, jeg har lavet for Kähler på instagram. Den sommersøde trifli serverede jeg i deres nye fine Hammershøi glas.

Ha’ en fin eftermiddag!

Jordbær med mascarpone creme og mandelknas 
4 personer

Mandelknas:
30 g mandler
50 g smør
50 g sukker
60 g mel
1 nip salt

Mascarponecreme:
200 g mascarpone
2 dl piskefløde
20 g flormelis

1-2 bakker friske jordbær

Mandelknas:
Det er nemmeste at gøre i en minihakker eller blender: Kom mandler i en minihakker og blend fint. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend hurtigt sammen. Fordel mandeldejen i små klumper på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 8-9 minutter til de er fint gyldne. Køl af.

Mascarponecremen:
Kom mascarpone, fløde og flormelis i en skål og pisk hurtigt sammen til en luftig creme. Pisk endelig ikke for meget.

Jordbær og samling:
Skyl jordbærrene. Dyp dem godt af med køkkenrulle eller et rent viskestykke og skær dem i mindre stykker. Fordel dem i portionsglas lagvis med mascarponecreme og mandelknas. Server straks.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Banankage med syltet ingefær og mælkechokolade ganache
Next Post: Fantastiske chokoladetrøfler med peanut butter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    10. august 2017 kl. 09:20

    Hej 🙂

    Det her ser bare for lækkert ud! – det skal klart prøves.

    Men hvis jeg skal bruge den til som dessert en fredag aften, hvornår vil så lægge den sammen ? skal det gøres lige inden eller er det bedst hvis det kan stå og trække ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    10. august 2017 kl. 21:34

    Kære Line
    Tak skal du have 🙂
    Jeg ville nok lægge den sammen lige inden servering.
    God fornøjelse!
    Kh Anne

  3. Jannie skriver

    7. august 2018 kl. 19:45

    Kan man lave mandelknasen dagen før ?

  4. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2018 kl. 20:23

    Kære Jannie,
    Ja sagtens! 🙂
    Kh Anne

  5. Lykke skriver

    20. juni 2019 kl. 21:08

    Skal fløden piskes til skum inden den blandes med mascarpone og flormelis?

  6. Rosita Schytte skriver

    21. juni 2019 kl. 21:31

    Lækket lækkert. Det må jeg prøve..
    Kan man lave cremen dagen før og stille det på køl?
    Kh

  7. Rosita Schytte skriver

    21. juni 2019 kl. 21:33

    Lækket lækkert. Det må jeg prøve..

    Kan cremen laves dagen før og stilles det på køl?
    Mvh

  8. Jannie skriver

    22. juni 2019 kl. 23:36

    Ser dejlig nemt og lækkert ud:-)
    Kan man røre mascarponecremen sammen i god til og blot lade den stå på køl til triflien skal lægges sammen?

    Venlig hilsen Jannie

  9. Anita Berg Jensen skriver

    4. april 2020 kl. 13:04

    Hejsa,.
    Kan man lave / piske mascarpone, fløde og flormelis før brug og sæt det i køleskabet i ca 2 timer…således at man har forberedt det inden gæsterne kommer😊😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap