Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Nutella Panna Cotta

24. oktober 2012 af Anne au Chocolat

I søndags var vi atter samlet til en sød eftermiddag i dessertklubben. Temaet denne gang var “tabu-emner”, hvilket på forhånd var defineret som søde sager, man normalt ikke ville sætte tænderne i, så som Snickers, Mars og andre candy bars, køberoulader og i det hele taget syntetiske søde sager. Det var sjovt – og vi ved jo alligevel, at de fleste godt kan klemme en Snickers ned, hvis det endelig skulle være 😉

Jeg lagde hovedet i blød og valgte at fortsætte mit panna cotta tema fra sidste gang og tabulægge den kogte fløde med en omgang nutella. Og så bagte jeg små Snickers cookies til som sprødt indslag. Dem får I opskriften på om et par dage.

Mit mål var at skabe en fløjlsblød panna cotta med smag af nutella. Som i: at-stikke-skeen-ned-i-og-spise-direkte-fra-krukken-smag-af-nutella! Det lykkedes ret perfekt. Jeg tog udgangspunkt i min panna cotta opskrift men tilføjede lidt mere sukker og husblas, da jeg ikke vidste, hvordan den ville sætte sig. Resultatet blev super godt (men man kunne nok godt nøjes med 3 blade husblas), og det er da den perfekte børnedessert! Så er der vist Danmarkpremiere på nutella panna cottaen 🙂

Til 8 panna cottaer brugte jeg:

1/2 l piskefløde
75 g sukker
150 g nutella
3,5 blad husblas

Bring sukker og fløde i kog i en gryde. Blød husblas op i lidt koldt vand. Tag gryden af varmen og rør nutella i til en homogen creme. Pres vandet af husblasen og rør den ud i den varme fløde, til den er helt opløst. Fordel cremen i forme og stil den på køl – mindst 3-4 timer og gerne natten over.

NB: Jeg bruger små runde aluminiumsforme. Når panna cottaen skal vendes ud, tager jeg bagsiden af en kniv og kører den hele vejen rundt langs formens kant, inden formen vendes på hovedet på en tallerken. Hvis panna cottaen ikke kommer ud med det samme, kan man bruge en lille nål/strikkepind til at prikke et hul i bunden (som nu vender på hovedet), – det skaber et lufthul og løsner lettere panna cottaen.

Den er garanteret god med en frisk frugtsalat til.

PS: Dette indlæg er lavet af egen fri vilje og hverken sponsoreret af Nutella eller Snickers!

Skrevet i: Desserter Tags: cookies, dessert, nutella, nutella panna cotta, panna cotta, snickers

Previous Post: « Euforisk efterår – fine frugtsalater med kakaonibs
Next Post: Mississippi Mudpie, rouladekage og sukkersøde veninder »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap