E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Nutella Panna Cotta

24. oktober 2012 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

I søndags var vi atter samlet til en sød eftermiddag i dessertklubben. Temaet denne gang var “tabu-emner”, hvilket på forhånd var defineret som søde sager, man normalt ikke ville sætte tænderne i, så som Snickers, Mars og andre candy bars, køberoulader og i det hele taget syntetiske søde sager. Det var sjovt – og vi ved jo alligevel, at de fleste godt kan klemme en Snickers ned, hvis det endelig skulle være 😉

Jeg lagde hovedet i blød og valgte at fortsætte mit panna cotta tema fra sidste gang og tabulægge den kogte fløde med en omgang nutella. Og så bagte jeg små Snickers cookies til som sprødt indslag. Dem får I opskriften på om et par dage.

Mit mål var at skabe en fløjlsblød panna cotta med smag af nutella. Som i: at-stikke-skeen-ned-i-og-spise-direkte-fra-krukken-smag-af-nutella! Det lykkedes ret perfekt. Jeg tog udgangspunkt i min panna cotta opskrift men tilføjede lidt mere sukker og husblas, da jeg ikke vidste, hvordan den ville sætte sig. Resultatet blev super godt (men man kunne nok godt nøjes med 3 blade husblas), og det er da den perfekte børnedessert! Så er der vist Danmarkpremiere på nutella panna cottaen 🙂

Til 8 panna cottaer brugte jeg:

1/2 l piskefløde
75 g sukker
150 g nutella
3,5 blad husblas

Bring sukker og fløde i kog i en gryde. Blød husblas op i lidt koldt vand. Tag gryden af varmen og rør nutella i til en homogen creme. Pres vandet af husblasen og rør den ud i den varme fløde, til den er helt opløst. Fordel cremen i forme og stil den på køl – mindst 3-4 timer og gerne natten over.

NB: Jeg bruger små runde aluminiumsforme. Når panna cottaen skal vendes ud, tager jeg bagsiden af en kniv og kører den hele vejen rundt langs formens kant, inden formen vendes på hovedet på en tallerken. Hvis panna cottaen ikke kommer ud med det samme, kan man bruge en lille nål/strikkepind til at prikke et hul i bunden (som nu vender på hovedet), – det skaber et lufthul og løsner lettere panna cottaen.

Den er garanteret god med en frisk frugtsalat til.

PS: Dette indlæg er lavet af egen fri vilje og hverken sponsoreret af Nutella eller Snickers!

Skrevet i: Desserter Tags: cookies, dessert, nutella, nutella panna cotta, panna cotta, snickers

Previous Post: « Euforisk efterår – fine frugtsalater med kakaonibs
Next Post: Mississippi Mudpie, rouladekage og sukkersøde veninder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Laura skriver

    24. oktober 2012 kl. 12:09

    Det ser serioest laekkert ud!! Det er meget muligt at nutella og snickers er lidt tabu, men det er jo mega laekkert. Det samme kan man dog ikke sige om supermarkedernes langtidsholdbare koebe-roulader/citronmaaner/mazarintaerter.

  2. Ida skriver

    24. oktober 2012 kl. 14:05

    Skide sjovt tema, vi har jo alle vores favoritter blandt disse fødevarer. Var det også i den forbindelse, der var en som medbragte missisippi mud cake?

  3. Anne-Marie Bruun skriver

    24. oktober 2012 kl. 22:10

    Det se helt fantastisk ud. Panna Cotta er jeg ret vild med. Nutella har jeg aldrig prøvet på den måde. Jeg læser altid din blog og jeg har lige nu en henvisning til din blog på min blog håber det er ok 🙂

  4. Camilla skriver

    25. oktober 2012 kl. 08:13

    Hold da fast det ser skønt ud! Det MÅ prøves snarest – tak for god inspiration 😀

  5. Jane skriver

    25. oktober 2012 kl. 17:20

    Hvor sjovt, at du har dette indlæg med Nutella. For et par dage siden købte jeg en lille bog i Bog & Idé med 30 kultopskrifter med Nutella. Der er ingen Panna Cotta, som jeg er ret vild med, men der er bl.a. en Nutella Tiramisu, kager m.m.

  6. Maja Højgaard skriver

    25. oktober 2012 kl. 19:16

    Jeg <3 tabubrud! Det ligner et oplagt skiferieprojekt! Det er det eneste sted jeg normalt løber ind i nutella – men der holder vi os heller ikke tilbage. Snickers har jeg et lidt mere anstrengt forhold til…

    /Snackdronningen
    http://www.grydeklar.dk

  7. Anne au Chocolat skriver

    25. oktober 2012 kl. 20:32

    Kære Laura
    Tak for din søde kommentar 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    25. oktober 2012 kl. 20:33

    Kære Ida,
    Ja lige præcis! Og ja Camilla havde mudpie med. Den kommer på hendes blog snart 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    25. oktober 2012 kl. 20:34

    Kære Anne-Marie

    Tak for en sød kommentar. Og tak for link 🙂

    kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    25. oktober 2012 kl. 20:34

    Kære Camilla

    Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om den 😉

    kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    25. oktober 2012 kl. 20:35

    Kære Jane,
    Den bog har min mor faktisk også foræret mig 😉

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    25. oktober 2012 kl. 20:38

    Kære Maja

    Det lyder hyggeligt med nutella på skiferien 🙂

    Kh Anne

  13. Line skriver

    26. oktober 2012 kl. 14:44

    HOLD nu op! Det ser altså bare for godt ud 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    26. oktober 2012 kl. 20:10

    Kære Line

    Og de smager godt 😉

    Kh Anne

  15. Jenny skriver

    1. november 2012 kl. 20:16

    Hvornår kommer snickerskagerne? Jeg har opdaget, at jeg har en seriøs svaghed for alt med peanuts.

  16. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2012 kl. 00:45

    Kære Jenny,
    De kommer snart! Men imellemtiden kan du prøve at putte snickers på min cookies (en af opskrifterne med havregryn i), inden de bages! Det er et hit 🙂

  17. Jenny skriver

    2. november 2012 kl. 07:37

    tak 🙂

  18. Cecilie skriver

    6. oktober 2014 kl. 20:40

    Hej Anne
    Jeg elsker din blog, elsker,elsker,elsker den!
    Denne dessertklub lyder så hyggelig. Hvis du ikke har noget i mod det, må jeg så spørge, hvordan i har arrangeret det, eller den opstod. Jeg kunne enormt godt tænke mig nogle piger på omkring min alder(er 18) der bor i omegnen og var ligeså vild med kager og chokolade som jeg selv…. Hmmm, dem synes jeg ikke lige sådan jeg kan få øje på, nogle tips?
    Chokolade hilsner Cecilie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap