I samarbejde med Elmelund Chocolatier Organic
Nytårsaften bliver meget anderledes end normalt. Vi må kun forsamles med de allernærmeste, men velsmagen, hyggen og nærværet (på afstand) må vi ikke gå ned på. Og der skal stadig en lækker dessert på bordet.
Denne regnbuemousse er en oplagt kandidat til nytårsdesserten! Syrligt sød og blød hindbærmousse, fløjlsblød mælkechokolademousse og ditto dejlig hvid chokolademousse. Farvefinhed uden lige og med en trio af fortrinlige smage. Jeg har brugt Elmelunds Peru 41% mælkechokolade og Peru 38% hvid chokolade i mousserne.
Desserten kan i øvrigt sagtens laves dagen før og så bare pyntes inden servering. Hvis man ønsker at toppe desserten med friske hindbær i stedet, så giv den gas! Jeg har pyntet med lidt ekstra hakket chokolade og ristede hasselnødder vendt i guldstøv for festlighedens skyld ♥
Regnbuemousse med hindbær, hvid chokolade og mælkechokolade
8 personer
Hindbærmousse:
225 g hindbær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
1,5 blad husblas
2 dl piskefløde
Mælkechokolademousse:
3 dl piskefløde
150 g Peru 41% mælkechokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
1 nip salt
½ blad husblas
Hvid chokolademousse:
3 dl piskefløde
170 g Peru 38% hvid chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic
½ blad husblas
Pynt:
Lidt hakket hvid chokolade og mælkechokolade
Ristede hasselnødder
Guldstøv
Hindbærmousse:
Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød imens husblas i koldt vand. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til en let skum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel hindbærmoussen i 8 portionsglas og stil på køl i 2 timer.
Mælkechokolademousse:
Finthak mælkechokoladen, og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og hæld derefter fløden over den finthakkede mælkechokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Tilsæt et nip salt. Køl ned til håndvarm. Pisk de sidste 2 dl fløde til en let skum, og vend det forsigtigt i mælkechokolademoussen. Fordel oven på hindbærmoussen og stil tilbage på køl i 2-3 timer, til den har sat sig.
Hvid chokolademousse:
Finthak den hvide chokolade, og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 1,5 dl piskefløde op til kogepunktet. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og si derefter fløden over den finthakkede hvide chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til håndvarm. Pisk de sidste 1,5 dl fløde til en let skum og vend det forsigtigt i den hvide chokoladecreme. Fordel oven på mælkechokolademoussen og stil på køl natten over eller mindst 3 timer, til moussen har sat sig.
Servér regnbuemousserne pyntet med lidt hakket chokolade samt ristede hasselnødder vendt i guldstøv.
Skriv et svar