E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Regnbuemousse som årets nytårsdessert

10. december 2020 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

I samarbejde med Elmelund Chocolatier Organic

Nytårsaften bliver meget anderledes end normalt. Vi må kun forsamles med de allernærmeste, men velsmagen, hyggen og nærværet (på afstand) må vi ikke gå ned på. Og der skal stadig en lækker dessert på bordet.
Denne regnbuemousse er en oplagt kandidat til nytårsdesserten! Syrligt sød og blød hindbærmousse, fløjlsblød mælkechokolademousse og ditto dejlig hvid chokolademousse. Farvefinhed uden lige og med en trio af fortrinlige smage. Jeg har brugt Elmelunds Peru 41% mælkechokolade og Peru 38% hvid chokolade i mousserne.
Desserten kan i øvrigt sagtens laves dagen før og så bare pyntes inden servering. Hvis man ønsker at toppe desserten med friske hindbær i stedet, så giv den gas! Jeg har pyntet med lidt ekstra hakket chokolade og ristede hasselnødder vendt i guldstøv for festlighedens skyld ♥

Regnbuemousse med hindbær, hvid chokolade og mælkechokolade 
8 personer

Hindbærmousse:
225 g hindbær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
1,5 blad husblas
2 dl piskefløde

Mælkechokolademousse:
3 dl piskefløde
150 g Peru 41% mælkechokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
1 nip salt
½ blad husblas

Hvid chokolademousse:
3 dl piskefløde
170 g Peru 38% hvid chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic
½ blad husblas

Pynt:
Lidt hakket hvid chokolade og mælkechokolade
Ristede hasselnødder
Guldstøv

Hindbærmousse:
Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog. Lad hindbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød imens husblas i koldt vand. Hæld hindbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme hindbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til en let skum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Fordel hindbærmoussen i 8 portionsglas og stil på køl i 2 timer.

Mælkechokolademousse:
Finthak mælkechokoladen, og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og hæld derefter fløden over den finthakkede mælkechokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Tilsæt et nip salt. Køl ned til håndvarm. Pisk de sidste 2 dl fløde til en let skum, og vend det forsigtigt i mælkechokolademoussen. Fordel oven på hindbærmoussen og stil tilbage på køl i 2-3 timer, til den har sat sig.

Hvid chokolademousse:
Finthak den hvide chokolade, og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 1,5 dl piskefløde op til kogepunktet. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og si derefter fløden over den finthakkede hvide chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til håndvarm. Pisk de sidste 1,5 dl fløde til en let skum og vend det forsigtigt i den hvide chokoladecreme. Fordel oven på mælkechokolademoussen og stil på køl natten over eller mindst 3 timer, til moussen har sat sig.

Servér regnbuemousserne pyntet med lidt hakket chokolade samt ristede hasselnødder vendt i guldstøv.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Biscotti med en smag af jul
Next Post: Banankage med peanutbutter og chokolade – og et glimt fra det nye hus. »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap