E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Banankage med peanutbutter og chokolade – og et glimt fra det nye hus.

4. januar 2021 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

Godt nytår, kære jer! Jeg håber, at I er kommet vel ind i det nye år og hverdagen (omend stadig en noget andet hverdag, end vi er vant til).

Som altid når jeg laver banankage, kommer det sig af, at jeg har et par overmodne bananer herhjemme. Det var også tilfældet i går aftes, hvor jeg bagte denne lækre, svampede banankage med peanutbutter og chokolade, da drengene sov. Årets første kage!

Vi har nu boet i det nye hus i næsten en måned og er mere eller mindre på plads. Her er så rart! Det eneste store vi mangler, er vores Dekton bordplade i køkkenet, som forhåbentlig kommer medio februar. Vi krydser fingre og glæder os helst vildt. Og jeg ser frem til at fortælle jer meget mere om bordpladen, som er en del af et spændende samarbejde med Cosentino.

Her kommer opskriften:

Banankage med peanutbutter og chokolade

125 g brun farin
125 g blødt smør
2 æg
2 modne bananer, most
90 g crunchy peanutbutter
125 g mel
1/2 tsk bagepulver
90 g god mørk chokolade

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk brun farin og smør godt sammen og tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt derefter bananmosen samt peanutbutter og tilsidst mel, bagepulver og chokolade. Hæld banankagedejen i en smurt sandkageform og bage kagen i ca. 35 min. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller tandstik.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Regnbuemousse som årets nytårsdessert
Next Post: Hindbærkage med creme fraiche og citron »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina skriver

    5. januar 2021 kl. 00:43

    Rigtig godt nytår 🙂
    Sikke en dejlig kage, den skal jeg prøve gøre kunsten efter 🙂
    Smukke billeder fra jeres nye hus, flot blå farve i soveværelset, den må berolige meget ved nattetid 🙂
    Glæder mig til at se bordpladen – Held og lykke når den ankommer 🙂

  2. VenterpaavinBlog skriver

    5. januar 2021 kl. 07:51

    Hvor hyggeligt, med nogle husglimt! Både dem og kagen ser noget så fine ud. Det er altså rigtig skægt at flytte i hus – til februar er det er år siden, min kæreste og jeg fik hus, og elsker det stadig🥰.

    – An

  3. Anne au Chocolat skriver

    7. januar 2021 kl. 12:12

    Kære Tina
    Tak for din søde hilsen <3 Jeg glæder mig til at vise dig bordpladen.
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    7. januar 2021 kl. 12:13

    Kære du,
    Hvor er det bare hyggeligt at høre! Vi stortrives også i vores hus <3
    Kh Anne

  5. rustfrit stål vandhane skriver

    10. februar 2021 kl. 15:31

    Virkelig interessant artikel, tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap