Torsdagskagen herhjemme i dag. En svampet og saftig hindbærkage med en forfriskende syrlighed fra både creme fraiche og citron. Den vil med garanti begejstre. I spiser vel stadig kage, selvom det er januar, ik? ♥
Hindbærkage med creme fraiche og citron
8 personer
125 g smør
2 æg
200 g bagesukker
180 g creme fraiche 18%
Saft af 1/2 citron
1 tsk bagepulver
175 g mel
200 g hindbær, friske eller frosne
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Pisk æg og bagesukker til en let og luftig æggesnaps i en skål. Pisk creme fraiche i sammen med citronsaften. Vend mel og bagepulver i og derefter det smeltede smør. Vend tilsidst forsigtigt hindbær i dejen. Hæld kagedejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 180 grader varmluft i 45-50 minutter. Kontrollér, at kagen er færdig med en lille kødnål. Tag kagen ud af formen efter 10 minutter, og lad den køle af på en bagerist. Drys med lidt flormelis inden servering.
har du selv brugt friske hindbær eller frosne og hvad vil du anbefale?
Kære Valbona,
Jeg brugte frosne, da det var det, jeg havde. Men det fungerer lige så godt med friske hindbær
Hej 🙂
Den ser virkelig god ud!
Kan den mon bages aftenen i forvejen? Og skal den i så fald bare opbevares på køkkenbordet?
Eller kan du anbefale en anden nem kage, der er god at lave aftenen forinden (som ikke er en chokoladekage)?
Wauw en god kage👍 Den ligger nu på min top 5
2. gang jeg bagte den ændrede jeg lidt.
Tilsætte 1 tsk. vanilje sukker og brugte frosne hindbær. Den er stadig fantastisk
Tusind tak for en rigtig god opskrift ❤
Hejsa
Kagen ser så lækker ud 🙂 Kan den mon fryses?
Kære Kristina,
Ja! Jeg har selv frosset halvdelen af min ned 🙂
Kære Kristina,
Jeg er ked af det sene svar. Ja nemlig!
Alle min mazarinkager er bedst på anden dagen og det sammen med min gulerodskage 🙂 Så det er i hvert fald gode bud.
Kh Anne
Kære Helle
Det lyder virkelig skønt 🙂