E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Hindbærkage med creme fraiche og citron

7. januar 2021 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

Torsdagskagen herhjemme i dag. En svampet og saftig hindbærkage med en forfriskende syrlighed fra både creme fraiche og citron. Den vil med garanti begejstre. I spiser vel stadig kage, selvom det er januar, ik? ♥

Hindbærkage med creme fraiche og citron
8 personer

125 g smør
2 æg
200 g bagesukker
180 g creme fraiche 18%
Saft af 1/2 citron
1 tsk bagepulver
175 g mel
200 g hindbær, friske eller frosne

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Pisk æg og bagesukker til en let og luftig æggesnaps i en skål. Tilsæt creme fraiche sammen med citronsaften. Vend mel og bagepulver i og derefter det smeltede smør. Vend tilsidst forsigtigt hindbær i dejen. Hæld kagedejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 180 grader varmluft i 45-50 minutter. Kontrollér, at kagen er færdig med en lille kødnål. Tag kagen ud af formen efter 10 minutter, og lad den køle af på en bagerist. Drys med lidt flormelis inden servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Banankage med peanutbutter og chokolade – og et glimt fra det nye hus.
Next Post: Citronmazarin med birkes, citronganache, figner og ristede hasselnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Valbona skriver

    7. januar 2021 kl. 21:42

    har du selv brugt friske hindbær eller frosne og hvad vil du anbefale?

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. januar 2021 kl. 10:56

    Kære Valbona,
    Jeg brugte frosne, da det var det, jeg havde. Men det fungerer lige så godt med friske hindbær

  3. Kristina skriver

    15. januar 2021 kl. 19:12

    Hej 🙂
    Den ser virkelig god ud!

    Kan den mon bages aftenen i forvejen? Og skal den i så fald bare opbevares på køkkenbordet?

    Eller kan du anbefale en anden nem kage, der er god at lave aftenen forinden (som ikke er en chokoladekage)?

  4. Helle Beyer skriver

    16. januar 2021 kl. 22:59

    Wauw en god kage👍 Den ligger nu på min top 5
    2. gang jeg bagte den ændrede jeg lidt.
    Tilsætte 1 tsk. vanilje sukker og brugte frosne hindbær. Den er stadig fantastisk
    Tusind tak for en rigtig god opskrift ❤

  5. Kristina Rosenørn Kristensen skriver

    20. januar 2021 kl. 20:44

    Hejsa

    Kagen ser så lækker ud 🙂 Kan den mon fryses?

  6. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2021 kl. 15:05

    Kære Kristina,
    Ja! Jeg har selv frosset halvdelen af min ned 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2021 kl. 15:08

    Kære Kristina,
    Jeg er ked af det sene svar. Ja nemlig!
    Alle min mazarinkager er bedst på anden dagen og det sammen med min gulerodskage 🙂 Så det er i hvert fald gode bud.
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2021 kl. 15:08

    Kære Helle
    Det lyder virkelig skønt 🙂

  9. Michelle Refsager skriver

    3. februar 2021 kl. 02:39

    Virkelig lækker kage med dejlig konsistens! Min kæreste elskede at den ikke var alt for sød 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    15. februar 2021 kl. 16:34

    Kære Michelle
    Det er jeg glad for at høre 🙂

  11. Pernille Fonnesbæk skriver

    16. februar 2021 kl. 19:28

    Fantastisk lækker og nem kage. Dejlig frisk med citron og hindbær. Er allerede blevet en klassiker her hos os.

  12. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2021 kl. 19:56

    Dejligt at høre kære Pernille 🙂

  13. Anette Claudi skriver

    5. marts 2021 kl. 18:44

    Ser så lækker ud. Men jeg blir usikker på, om cremefraichen pisket med citron skal i kagen eller serveres til, når kagen er bagt?
    Jeg synes ikke, det fremstår 😍

  14. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2021 kl. 17:56

    Kære Anette,
    Jeg har lige prøvet at omformulere det i opskriften. Det skal i kagedejen 🙂
    Venligst Anne

  15. Helle Rasmussen skriver

    10. marts 2021 kl. 08:01

    Kommer du hindbærrene frosne i kagen eller drypper de af?

  16. Pernille skriver

    1. maj 2022 kl. 19:37

    Skal cremefraiche og citron piskes i eller vendes i?

  17. Anne au Chocolat skriver

    9. maj 2022 kl. 08:57

    Bare vendes i 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Det eneste jeg har lyst til i dag.. Varme sommerda Det eneste jeg har lyst til i dag.. Varme sommerdage rimer på hjemmelavet vaniljeis🫶🏻🌞💦🍦
Mere sommermorgenmad på endnu en lun sommerdag 🌞 Dansk sommer 🫶🏻
Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap