E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Citronmazarin med birkes, citronganache, figner og ristede hasselnødder

11. januar 2021 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Denne saftige citronmazarin med knasende birkes og syrlig citronganache, figner og ristede hasselnødder delte jeg på instagram sidste år som del af mit samarbejde med Dansukker. Jeg synes også, at I skal have den her på bloggen.
Kagen blev nydt i sommerhus hos søde venner, og den efterårsdag drømmer jeg mig lige tilbage til nu på en grå vinterdag og med lange udsigter til at ses med venner sådan rigtigt igen.

Jeg håber, at I er ved godt mod derude ♥

Citronmazarin med birkes, citronganache, figner og ristede hasselnødder
8-10 personer

Citronmazarin:
150 g marcipan
150 g bagesukker eller almindeligt sukker fra Dansukker
150 g blødt smør
3 æg
75 g mel
Fintrevet skal af 1 øko citron
10 g blå birkes

Hvid chokolade citron ganache:
150 g hvid chokolade, jeg har brugt Peru 38% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
50 g piskefløde
25 g citronsaft

Pynt:
Friske figner
Ristede hasselnødder

Citronmazarin:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel, citronskal og birkes i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en tandstik. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen.

Hvid chokolade citron ganache:
Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm fløden og citronsaft op til kogepunktet og hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er ensartet. Stil den på køl i 5-10 minutter, til den har sat sig lidt og kan fordeles på kagen. Pynt med figner og hakkede hasselnødder.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hindbærkage med creme fraiche og citron
Next Post: De lækreste Dadel-bidder à la “sunde snickers” »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. VenterpaavinBlog skriver

    11. januar 2021 kl. 18:03

    Hold op, den lyder som en killerkombi.
    Jeg sender også efterårets frie tøjler kærlige tanker i disse dage, og håber de næste måneders lockdown er sidste ryk mod et løsnet greb – gid, det må blive til foråret 🙏🏻💞.

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. januar 2021 kl. 18:24

    Vi er så enige <3

  3. Christina Sagnsby skriver

    27. oktober 2021 kl. 18:21

    Hej Anne,
    Hvis jeg skal lave selve citronmazarinen i en hel bradepande (alm ovn), hvor meget vil du da skyde på jeg skal gange op med?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap