Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

De lækreste Dadel-bidder à la “sunde snickers”

14. januar 2021 af Anne au Chocolat 1 kommentar

I SAMARBEJDE MED ELMELUND CHOCOLATIER ORGANIC 

Jeg har glædet mig helt vildt til at dele opskriften på disse fantastiske dadel-bidder med jer. De er veganske, glutenfri og vigtigst af alt = velsmagende uden sidestykke. Den dadel-karamel dér… leder tankerne hen på (sunde) Snickers, når den kombineres med peanuts og chokolade som her ♥ 

I opskriften har jeg brugt Ecuador 80% fra Elmelund Chocolatier Organics Homecooking serie. Der er både “kapow” og balance i denne kraftige mørke chokolade med florale aromaer og noter af citrus og nødder. En chokoladefavorit herhjemme!

Her kommer opskriften:

Dadel-bidder à la “sunde snickers”
10 store eller 20 mindre stykker

Dadelbund:
150 g mandler
150 g dadler, uden sten
1/2 tsk. vaniljepulver

Dadelkaramel:
100 g dadler, uden sten
80 g crunchy peanut butter (eller creamy)

60 g saltede peanuts

Chokoladetopping:
75 g Peru 70% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
75 g crunchy peanut butter

Dadelbund:
Blend mandlerne groft i en foodprocessor eller blender. Tilsæt dadler og vaniljepulver og blend hurtigt sammen. Pres dadeldejen ud i en brødform/sandkageform beklædt med bagepapir. Obs: man kan også blende mandlerne helt fint, hvis man ikke ønsker ”knas” i bunden – mandelmel kan også bruges i givet fald.

Dadelkaramel:
Blend dadler og peanut butter sammen til en karamel og fordel på dadelbunden.

Drys hele saltede peanuts på og tryk dem forsigtigt lidt ned i dadelkaramellen.

Chokoladetopping:
Kom chokoladen i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt peanut butter og rør godt rundt til en ensartet masse. Fordel over bunden. Sæt på køl i et par timer, inden den skæres ud. Server straks eller opbevar på køl indtil servering.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Citronmazarin med birkes, citronganache, figner og ristede hasselnødder
Next Post: Dadelkugler med Tahin, kakao og kokos »

Læserinteraktioner

Trackbacks

  1. Tervislikud Snickersi-batoonid vol2 | Cook the day away! siger:
    5. marts 2021 kl. 20:54

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap