Denne sommer har vist sig at være meget mere madmæssigt interessant, end jeg havde turdet håbe på. Roskilde Festivalens kulinariske eskapader er just overstået, og straks får jeg muligheden for at være med til at udvikle søde opskrifter til Din Baghaves hjemmeside. Det er en stor ære! Desuden kommer I også fremover til at se mig på Østerbro i Din Baghave af og til. Det er en fornøjelse at se folks strålende øjne og deres glæde, når de køber grøntsager og frugter fra Baghaven.
Opskriften, jeg bringer i dag, ligger allerede her på hjemmesiden. Den er egentlig tænkt som dessert, men jeg spiste den i går til morgenmad. Lækker sommermorgenmad!
Til 4 personer skal der bruges
500 g stikkelsbær – 1 bakke
100 g sukker
1/2 vanillestang
En smule vand
50 g smør
100 g havregryn
50 g sukker
600 g skyr
Start med at lave stikkelsbærkompotten. Skyl og nip stikkelsbærrene. Kom dem i en gryde med sukker, vanillekorn og -stang og en smule vand. Kog stikkelsbærrene møre, men lad dem bevare faconen. Det tager omtrent 10 minutter. Sigt væden fra og kog den ind til halvdelen i en anden gryde. Vend stikkelsbærrene i den indkogte væde, og køl af.
Lav derefter de sprøde smør-sukkerristede havregryn. Smelt smørret på en pande og tilsæt havregryn og dernæst sukker. Steg grynene gyldne ved jævn varme i ca. 15 minutter og hæld dem til afkøling på en tallerken. De bliver knasende sprøde, når de er afkølede.
Så er stikkelsbærkompotten klar til at blive serveret med skyr og den sprøde havre.
foodfanatic skriver
Nom…. det ser godt ud skønne Anne. Sikke en dejlig start på dagen.
Jeg var forbi Bin Baghave for første gang tidligere på ugen og købte de lækreste grøntsager. De var faktisk en værtindegave (tænkte det var lidt mere spændende end vin), men ærterne jeg købte, var til mig selv. De var muligvis de bedste ærter, jeg endnu har smagt 🙂
Losarinas mor skriver
Jeg elsker stikkelsbær !
Så den opskrift må jeg prøve- tak 🙂
Mie skriver
Dét er da = sommer!
Mette skriver
Hej Anne.
Vil bare lige sige tak for en super inspirerende blog – altid en fornøjelse af læse dine indlæg og se dine billeder.
Jeg bor pt. i Aarhus, men skal flytte til København i løbet af sommeren og jeg glæder mig til at stifte nærmere bekendtskab med Din Baghave efter alt det jeg har læst om det, her hos dig 🙂
Ida Marie Banke skriver
Sikke en dejlig blog! Hvor er det befriende med én, der går rent op i nydelse frem for kalorier. Hvor er du dygtig og inspirerende! Laver du nogle gange fondant au chocolat – også kaldet cake by mistake?
Tjek eventuelt min blog ud – inden længe vil jeg blogge om min bedste opskrift på en chokolade-fondant, som du bliver nødt til at kaste dig ud i.
Kærlig hilsen en “med-mad-blogger”, Ida Marie (http://idamarengs.blogspot.com/)
Piskeriset skriver
Jeg har virkelig stikkelsbær-abstinenser, men vores egne er endnu ikke modne. Kunne ellers godt spise sådan en gang stikkelsbærkompot – mmm! Og tillykke med tjansen hos Din Baghave – det må være et skønt sted at arbejde 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadia
Dejligt at høre at du synes om Din Baghave 🙂 Vi må snart ses og spise ærter sammen!
Anne au Chocolat skriver
Kære Losarinas mor,
Det glæder mig at høre, at du også elsker stikkelsbær! Stikkelsbær minder mig om min farmor 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mie
Du har helt ret! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Tak for en skøn kommentar! Ja, du kan godt glæde dig til Kbh og alle de kulinariske oplevelser, der findes herovre 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida Marie
Tak skal du have! Livsnydelse er langt vigtigere end kalorietælling og dårlig samvittighed 🙂
Jeg glæder mig til at følge lidt med i din blog også.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Piskeriset,
Tak tak, du må jo komme forbi! Jeg er på Østerbro i morgen fra 10-14 🙂
Kh Anne
Cille skriver
Som en dessert og kage-elskende person vil jeg gerne sige tak for en dejlig blog Anne 😀
Og så vil jeg lige fortælle dig at du er i Alt for damerne hvis ikke du har set det 😀
Nada Louise Cay skriver
God måde at bruge stikkelsbærkompot på – tak for inspirationen!
– Har en bakke dejlige øko-stikkelsbær liggende, og er ikke lige nået til hvad jeg skulle med dem….
Mvh La Cucina Nada
Anne au Chocolat skriver
Kære Cille
Tusind tak 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Nada Louise
Det er i hvert fald en lækker måde at spise stikkelsbær på! 🙂
Kh Anne
Marie skriver
Jeg har aldrig smagt stikkelsbær, og frygter dem lidt… Men når du poster sådan en lækker opskrift, så må jeg bare prøve dem! Smuk, lækker og perfekt ser den dessert ud! MUMS!
KH Marie
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Jeg er nemlig også sikker på, at du vil synes om stikkelsbær hvis du laver denne her dessert/morgenmad 🙂
Kh Anne
cecilie skriver
Kære Anne
Er godt stødt på dine opskrifter gennem baghaven (som min bror var med til at starte). Men først nu ser jeg alle dine skønne ting, da jeg lige skulle finde inspiration til morfar-dessert med alt godt fra haven. Vil lave ovenstående, men blande skyr med flødeskum (det er jo ikke morgenmad!) og riste lidt nødder med grynene. En dekonstrueret crumble! Mon man kan skyde lidt friske ribs ind i foretagendet? Skal også lave dine hindbær-muffins nu, dog med blåbær. Totalt kagevejr her midt i juli!
Tak for inspirationen!
KH. Cecilie
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie
Åh dine søde tanker og idéer er vidunderlige og inspirerende! Ribs og flødeskum er jo begge himmerigsmundfulde!
Hils din dejlige bror!
Kh Anne
cecilie skriver
Ih, det blev godt! Indkogt stikkelsbærvæde blev nærmest til gele, men det fungerede fint. Og dine muffins var også en kæmpe succes… Stopher sidder lige og gnasker i en nu, stadig saftig på dag 3!
Kh og tak cecilie
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie,
Det lyder så skønt, at jeg bliver helt misundelig hehe! 🙂
Bianca Legorreta skriver
MMhhh mums, det ser så lækkert ud! Jeg elsker sunde alternativer til kage eller andre søde sager med mange kalorier i.
Anne au Chocolat skriver
Kære Bianca,
Det smagte i hvert fald også fantastisk! 🙂
Kh Anne