E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Stikkelsbærkompot med sprød havre og skyr

7. juli 2011 af Anne au Chocolat 26 kommentarer

Denne sommer har vist sig at være meget mere madmæssigt interessant, end jeg havde turdet håbe på. Roskilde Festivalens kulinariske eskapader er just overstået, og straks får jeg muligheden for at være med til at udvikle søde opskrifter til Din Baghaves hjemmeside. Det er en stor ære! Desuden kommer I også fremover til at se mig på Østerbro i Din Baghave af og til. Det er en fornøjelse at se folks strålende øjne og deres glæde, når de køber grøntsager og frugter fra Baghaven.

Opskriften, jeg bringer i dag, ligger allerede her på hjemmesiden. Den er egentlig tænkt som dessert, men jeg spiste den i går til morgenmad. Lækker sommermorgenmad!

Til 4 personer skal der bruges
500 g stikkelsbær – 1 bakke
100 g sukker
1/2 vanillestang
En smule vand

50 g smør
100 g havregryn
50 g sukker

600 g skyr

Start med at lave stikkelsbærkompotten. Skyl og nip stikkelsbærrene. Kom dem i en gryde med sukker, vanillekorn og -stang og en smule vand. Kog stikkelsbærrene møre, men lad dem bevare faconen. Det tager omtrent 10 minutter. Sigt væden fra og kog den ind til halvdelen i en anden gryde. Vend stikkelsbærrene i den indkogte væde, og køl af.

Lav derefter de sprøde smør-sukkerristede havregryn. Smelt smørret på en pande og tilsæt havregryn og dernæst sukker. Steg grynene gyldne ved jævn varme i ca. 15 minutter og hæld dem til afkøling på en tallerken. De bliver knasende sprøde, når de er afkølede.

Så er stikkelsbærkompotten klar til at blive serveret med skyr og den sprøde havre.

Skrevet i: Desserter, Morgenmad Tags: Din Baghave, havre, havregryn, skyr, sommer, stikkelsbær, stikkelsbærkompot, vanille

Previous Post: « Stikkelsbær og hindbær fra Din Baghave
Next Post: Mere fra Din Baghave – små hindbærkager med marcipan »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. foodfanatic skriver

    7. juli 2011 kl. 14:11

    Nom…. det ser godt ud skønne Anne. Sikke en dejlig start på dagen.

    Jeg var forbi Bin Baghave for første gang tidligere på ugen og købte de lækreste grøntsager. De var faktisk en værtindegave (tænkte det var lidt mere spændende end vin), men ærterne jeg købte, var til mig selv. De var muligvis de bedste ærter, jeg endnu har smagt 🙂

  2. Losarinas mor skriver

    7. juli 2011 kl. 15:32

    Jeg elsker stikkelsbær !
    Så den opskrift må jeg prøve- tak 🙂

  3. Mie skriver

    7. juli 2011 kl. 16:04

    Dét er da = sommer!

  4. Mette skriver

    7. juli 2011 kl. 20:38

    Hej Anne.

    Vil bare lige sige tak for en super inspirerende blog – altid en fornøjelse af læse dine indlæg og se dine billeder.
    Jeg bor pt. i Aarhus, men skal flytte til København i løbet af sommeren og jeg glæder mig til at stifte nærmere bekendtskab med Din Baghave efter alt det jeg har læst om det, her hos dig 🙂

  5. Ida Marie Banke skriver

    7. juli 2011 kl. 21:40

    Sikke en dejlig blog! Hvor er det befriende med én, der går rent op i nydelse frem for kalorier. Hvor er du dygtig og inspirerende! Laver du nogle gange fondant au chocolat – også kaldet cake by mistake?
    Tjek eventuelt min blog ud – inden længe vil jeg blogge om min bedste opskrift på en chokolade-fondant, som du bliver nødt til at kaste dig ud i.
    Kærlig hilsen en “med-mad-blogger”, Ida Marie (http://idamarengs.blogspot.com/)

  6. Piskeriset skriver

    8. juli 2011 kl. 05:26

    Jeg har virkelig stikkelsbær-abstinenser, men vores egne er endnu ikke modne. Kunne ellers godt spise sådan en gang stikkelsbærkompot – mmm! Og tillykke med tjansen hos Din Baghave – det må være et skønt sted at arbejde 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    8. juli 2011 kl. 09:47

    Kære Nadia
    Dejligt at høre at du synes om Din Baghave 🙂 Vi må snart ses og spise ærter sammen!

  8. Anne au Chocolat skriver

    8. juli 2011 kl. 09:48

    Kære Losarinas mor,
    Det glæder mig at høre, at du også elsker stikkelsbær! Stikkelsbær minder mig om min farmor 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    8. juli 2011 kl. 09:48

    Kære Mie
    Du har helt ret! 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    8. juli 2011 kl. 09:49

    Kære Mette
    Tak for en skøn kommentar! Ja, du kan godt glæde dig til Kbh og alle de kulinariske oplevelser, der findes herovre 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    8. juli 2011 kl. 09:51

    Kære Ida Marie
    Tak skal du have! Livsnydelse er langt vigtigere end kalorietælling og dårlig samvittighed 🙂
    Jeg glæder mig til at følge lidt med i din blog også.
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    8. juli 2011 kl. 09:52

    Kære Piskeriset,
    Tak tak, du må jo komme forbi! Jeg er på Østerbro i morgen fra 10-14 🙂
    Kh Anne

  13. Cille skriver

    8. juli 2011 kl. 18:56

    Som en dessert og kage-elskende person vil jeg gerne sige tak for en dejlig blog Anne 😀
    Og så vil jeg lige fortælle dig at du er i Alt for damerne hvis ikke du har set det 😀

  14. Nada Louise Cay skriver

    10. juli 2011 kl. 14:58

    God måde at bruge stikkelsbærkompot på – tak for inspirationen!
    – Har en bakke dejlige øko-stikkelsbær liggende, og er ikke lige nået til hvad jeg skulle med dem….

    Mvh La Cucina Nada

  15. Anne au Chocolat skriver

    11. juli 2011 kl. 09:20

    Kære Cille
    Tusind tak 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    11. juli 2011 kl. 09:21

    Kære Nada Louise
    Det er i hvert fald en lækker måde at spise stikkelsbær på! 🙂

    Kh Anne

  17. Marie skriver

    11. juli 2011 kl. 17:35

    Jeg har aldrig smagt stikkelsbær, og frygter dem lidt… Men når du poster sådan en lækker opskrift, så må jeg bare prøve dem! Smuk, lækker og perfekt ser den dessert ud! MUMS!
    KH Marie

  18. Anne au Chocolat skriver

    11. juli 2011 kl. 23:54

    Kære Marie
    Jeg er nemlig også sikker på, at du vil synes om stikkelsbær hvis du laver denne her dessert/morgenmad 🙂
    Kh Anne

  19. cecilie skriver

    21. juli 2011 kl. 15:50

    Kære Anne

    Er godt stødt på dine opskrifter gennem baghaven (som min bror var med til at starte). Men først nu ser jeg alle dine skønne ting, da jeg lige skulle finde inspiration til morfar-dessert med alt godt fra haven. Vil lave ovenstående, men blande skyr med flødeskum (det er jo ikke morgenmad!) og riste lidt nødder med grynene. En dekonstrueret crumble! Mon man kan skyde lidt friske ribs ind i foretagendet? Skal også lave dine hindbær-muffins nu, dog med blåbær. Totalt kagevejr her midt i juli!
    Tak for inspirationen!
    KH. Cecilie

  20. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2011 kl. 10:32

    Kære Cecilie
    Åh dine søde tanker og idéer er vidunderlige og inspirerende! Ribs og flødeskum er jo begge himmerigsmundfulde!
    Hils din dejlige bror!
    Kh Anne

  21. cecilie skriver

    24. juli 2011 kl. 20:06

    Ih, det blev godt! Indkogt stikkelsbærvæde blev nærmest til gele, men det fungerede fint. Og dine muffins var også en kæmpe succes… Stopher sidder lige og gnasker i en nu, stadig saftig på dag 3!
    Kh og tak cecilie

  22. Anne au Chocolat skriver

    24. juli 2011 kl. 22:10

    Kære Cecilie,
    Det lyder så skønt, at jeg bliver helt misundelig hehe! 🙂

  23. Bianca Legorreta skriver

    4. september 2011 kl. 12:09

    MMhhh mums, det ser så lækkert ud! Jeg elsker sunde alternativer til kage eller andre søde sager med mange kalorier i.

  24. Anne au Chocolat skriver

    5. september 2011 kl. 10:48

    Kære Bianca,
    Det smagte i hvert fald også fantastisk! 🙂
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Stikkelsbærkompot med sprød havre og skyr siger:
    7. juli 2011 kl. 12:49

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Ugens indlæg uge 30 | Milles mad siger:
    21. juli 2013 kl. 22:27

    […] med stikkelsbær-kompot til […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap