E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mere fra Din Baghave – små hindbærkager med marcipan

11. juli 2011 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

Som tidligere nævnt kom årets første hindbær til Din Baghave i sidste uge. Jeg købte med stor glæde to bakker og brugte en stor del af bærrene til at bage små hindbærkager med marcipan til Din Baghaves side med opskrifter. Jeg spiste også en del af dem, præcis som de var.

Kombinationen af hindbærrenes syrlighed og sødmen fra marcipanen er ret perfekt i disse kager – og hvis man spiser en klat fuldfed creme fraiche til, løftes smagen til det himmelske. De kan med fordel nydes lune, men de smager også skønt i afkølet tilstand – og de er super saftige, så de bliver ikke kedelige og tørre de første par dage. Hvad man ikke ser på billederne i indlægget her er, at kagerne er spækket med de smukkeste røde bær, som leder tankerne hen i mod dyrebare ædelsten. I bliver nødt til at bage kagerne selv for at få det syn.

Til 6 kager skal I bruge

200 g marcipan
200 g sukker
200 g smør, blødgjort
4 æg
150 g mel
200 g hindbær

I laver kagerne sådan

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen. Vend så mel i og til allersidst hindbærrene.
Hæld hindbærdejen i smurte portionskageforme. Bag kagerne ved 180 graders varmluft i ca. 30 minutter.

Skrevet i: Kager Tags: creme fraiche, Din Baghave, friske hindbær, hindbær, hindbærkager, marcipan

Previous Post: « Stikkelsbærkompot med sprød havre og skyr
Next Post: Bedstefars skæg kage og fødselsdag med masser af chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lisa skriver

    11. juli 2011 kl. 10:37

    Er det muffins str forme du bruger eller nogen der er mindre? Og kan man bruge frosne hindbær?

  2. Linn skriver

    11. juli 2011 kl. 16:06

    Det ser simpelthen SÅ lækkert ud, det gør. Og total sommarfølelse over det hele!

  3. Astrid Werge skriver

    11. juli 2011 kl. 21:32

    Nøøøøj det ser godt ud! Dem bliver jeg vist nødt til at prøve.
    Lavede i øvrigt den smukke fødselsdagslagkage med chokoladerør for en uges tid siden – den blev så smuk og SÅ god! Ikke sidste gang den blev lavet!

  4. Anne au Chocolat skriver

    12. juli 2011 kl. 07:36

    Kære Lisa
    De er faktisk væsentligt større end normale muffinsforme. Så du skal nok bage dem 5-10 kortere hvis du bager dem i muffinsforme. Til gengæld forlænges bagetiden lidt igen, hvis du bruger frosne bær!
    Alt godt,
    Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    12. juli 2011 kl. 07:37

    Tak kære Linn 🙂
    Hindbær = sommer!

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. juli 2011 kl. 07:37

    Kære Astrid
    Hvor dejligt, at du lavede fødselsdagskagen og at den hittede 🙂

  7. Bianca Legorreta skriver

    23. august 2011 kl. 18:31

    Sååå fint! Både marcipan og bær ER virkelig godt i kage 🙂 dem skal jeg også prøve snarest. Jeg lavede kanelsnegle med marcipan for nyligt – også et hit 🙂

  8. Cecilie skriver

    5. december 2012 kl. 19:13

    Hvis jeg skal bage til til en klasse (30 pers) i alm. muffinsforme, hvor mange potioner vil du tro jeg skal lave?

  9. Anne au Chocolat skriver

    7. december 2012 kl. 11:31

    Kære Cecilie,
    Jeg ville nok gange opskriften med 3!

    Kh Anne

  10. Marianne skriver

    26. januar 2013 kl. 17:43

    Hej Anne
    Virkelig lækker blog du har. Hvor er opskriften på fødselsdagskagen… den kunne jeg godt tænke mig at lave på min søns 18 års fødselsdag. Lavede Bounty idag. MUMS de er gode!
    Kh. Marianne

  11. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2013 kl. 21:45

    Kære Marianne
    Det glæder mig at høre, at du synes om min blog 🙂

    kh Anne

  12. Louise W. skriver

    29. januar 2013 kl. 16:46

    Kære Anne.

    Jeg skal bage kage til arbejdet og har noget marcipan tilovers fra jul, så jeg overvejer denne opskrift.

    Går det an at bage en større kage i en springform, og ved du i så fald hvor lang tid den skal have?

    Kh Louise

  13. Anne au Chocolat skriver

    29. januar 2013 kl. 22:47

    Kære Louise

    Det kan du tro! Jeg kan dog ikke garantere for bagetiden, men prøv dig frem med en strikkepind eller lignende.

    Kh Anne

  14. Lone Agervold Ginsborg skriver

    30. august 2015 kl. 12:29

    Kære Anne
    Jeg har lavet kagerne med hindbær og de er meget lækre.
    Jeg har også forsøgt mig med hindbær – det er også super dejligt – og så er de sart rosa – marcipanen og ribesene klæder hinanden.

  15. Lone Agervold Ginsborg skriver

    30. august 2015 kl. 12:30

    Der skulle selvfølgelig stå jeg har forsøgt mig med ribs istedet for hindbær – kan du rette det.

Trackbacks

  1. Blåbærmuffins med rigeligt marcipan og bær siger:
    29. april 2013 kl. 08:41

    […] et stykke tid siden faldt jeg over en opskrift på Anne au Chocolat på nogle hindbærkager, og de så så lækre ud så jeg simpelthen var nødt til at sætte konen […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap