E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Bedstefars skæg kage og fødselsdag med masser af chokolade

15. juli 2011 af Anne au Chocolat 35 kommentarer

I dag fylder min tvillingebror Lars og jeg 25 år. Det skal fejres med skønne mennesker, masser af kage og en god portion bobler. Solen kommer vist ikke frem i dag, gad vide om vejrguderne straffer mig for at have haft et lidt for sødt liv det sidste år.

Jeg skal i køkkenet og traktere lige om lidt, men inden da får I opskriften på Bedstefars skæg kage, som jeg har lavet til Din Baghave. Kagen er ikke lige frem revolutionerende, men den er lavet med min mors syrlige hindbærribssyltetøj, hvilket er lidt frækt i mine øjne. Den består af en dejlig kagebund, syltetøj og en sprød men blød marengs samt knasende sukker. Syltetøjet blev lavet ved at safte 150 gram hindbær og 150 gram ribs med 150 gram sukker i en skål i et par timer. Dernæst blev bærrene og sukkeret kogt op og skummet let af. Det tog ca. 5 minutter. Når syltetøjet er afkølet, kan det bruges i kagen. Eller kommes på glas og gemmes til en anden gang.

Til kagen skal der bruges

275 g mel
185 g smør,  blødgjort
225 g sukker
3/4 tsk bagepulver
3 æggeblommer
175 ml mælk
1/2 – 1 glas hindbærribs syltetøj (se ovenfor) – efter smag og behag
3 æggehvider
185 g sukker

Kagen laves sådan

Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt derefter æggeblommerne én ad gangen. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i kagedejen sammen med mælken. Rør til dejen er ensartet. Kom dejen i en smurt og melet bradepande (alternativt, bare foret med bagepapir) på ca. 30 cm x 40 cm. Bag dejen i 15 minutter i ovnen ved 200 graders varmluft.
Pisk i mellemtiden æggehviderne stive i en ren skål og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil der dannes en fin marengs. Når kagebunden er bagt, tages den ud af ovnen. Fordel syltetøj i en jævnt lag og dernæst marengsen. Drys tilsidst med lidt ekstra sukker på toppen. Bag kagen i ovnen ved 200 grader varmluft, til den er letgylden. Det tager ca. 15 minutter.

Når kagen er afkølet, skal den SPISES 🙂

Skrevet i: Kager Tags: bedstefars skæg, bedstefars skæg kage, Din Baghave, hindbær, marengs, Ribs, syltetøj

Previous Post: « Mere fra Din Baghave – små hindbærkager med marcipan
Next Post: Rødgrød med rabarber, hindbær og jordbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. C'est la vie by G. skriver

    15. juli 2011 kl. 09:45

    Kære Anne,

    Stort tillykke med fødselsdagen – sikke en dejlig kage I skal hygge med.
    Håber du får en fantastisk dag, og tak for super inspiration på din blog 🙂

    /Gitte

  2. Anna skriver

    15. juli 2011 kl. 11:23

    Tillykke med fødselsdagen til Jer begge 🙂
    Kagen ser lækker ud, den vil jeg helt sikkert prøve næste gang jeg skal bage.
    Kan man bruge friske æg og dele dem op i blomme og hvide, eller skal de være pasteuriseret?
    Kh. Anna

  3. Anna skriver

    15. juli 2011 kl. 11:25

    Må jeg forresten spørge hvilket kamera du bruger til at tage billeder?
    Kh. Anna

  4. Ann-Christine skriver

    15. juli 2011 kl. 12:44

    Stort tillykke til jer begge! Jeg håber I får en skøn dag, bobler, kage og chokolade lyder som en dejlig kombi.
    – og jeg er helt sikker på at du ikke straffes for det søde, solen skinner, blot bagved skyerne i dag 🙂

  5. Piskeriset skriver

    15. juli 2011 kl. 12:59

    Tillykke med fødselsdagen – mon ikke der vanker lidt sødt i løbet af dagen? 😉

    God variant – den lyder frisk og lækker!

  6. Lise skriver

    15. juli 2011 kl. 17:02

    Tillykke med dagen!
    Det er rigtig hyggeligt at følge med i dine bageeksperimenter, tak for det!

  7. Louise skriver

    15. juli 2011 kl. 17:16

    Tillykke!!

    Og tak for dejlig blog —

    TROR du at man kunne få dig til at give et bud på denne kage???

    http://www.cover.dk/blog/batoffee

    IM DYING HERE – DEN ER JO FOR VILD!!

  8. Mira Arkin skriver

    16. juli 2011 kl. 14:04

    Uhm, man kan se, hvordan kagebunden smager af smør. Lækkert, Anne!

  9. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2011 kl. 10:24

    Kære Gitte
    Tusind tak for din hilsen 🙂
    Jeg er lige kommet hjem fra en dejlig uge i Skagen!
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2011 kl. 10:25

    Kære Anna
    Jeg bruger mit Nikon D3000 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2011 kl. 10:26

    Kære Ann-Christine
    Tak for en dejlig dejlig hilsen 🙂
    Jeg er lige kommet hjem fra en ferie i Skagen uden computer, så nu kribler det i mine fingre for at komme i gang med bloggen igen 🙂
    Håber du og tvillingerne har det skønt!
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2011 kl. 10:26

    Tak sød Piske <3

  13. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2011 kl. 10:27

    Kære Lise
    Mange tak 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2011 kl. 10:29

    Hej Louise
    Tak for din hilsen 🙂
    Jeg har først set din kommentar nu, da jeg netop er hjemvendt fra en uges ferie i Skagen uden computer. M E N jo, det tror jeg godt, at jeg ville kunne 🙂
    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    23. juli 2011 kl. 10:29

    Kære Mira,
    Du er den sødeste 🙂

  16. Louise skriver

    26. juli 2011 kl. 21:06

    Jeg håber sådan at du har tid og lyst – ville være dig evigt taknemmelig!!

  17. Helle skriver

    18. april 2012 kl. 13:21

    Den smager også super godt med chokolade i stedet for syltetøj.

  18. Anne au Chocolat skriver

    19. april 2012 kl. 11:25

    Kære Helle
    Tak for tip! Hvilken chokolade bruger du så ? 🙂

    Kh Anne

  19. Emilie skriver

    6. august 2012 kl. 22:39

    Wauuw den ser lækker ud! Nu har jeg altså snart afprøvet over halvdelen af dine opskrifter, særligt cookies’ne har jeg bagt flittigt til klassetimer i gymnasiet 😀 Jeg tænkte på, om du på et tidspunkt ikke ville begive dig ud i en anneauchocolat’ hindbærsnitteversion?;) Kunne være såååå lækkert. Knus Emilie

  20. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2012 kl. 10:44

    Kære Emilie
    Dejlig kommentar 🙂 Tak for den! Har du prøvet mine rabarbersnitter?

    Kh Anne

  21. Linette skriver

    29. november 2012 kl. 15:42

    Hej Anne 🙂
    Da det ikke er sæson for ribs lige nu, hvad foreslår du så, at jeg gør? Kan jeg eventuelt købe noget færdigt syltetøj eller ville det være at ødelægge kagen? 🙂
    Mange hilsner Linette.

  22. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2012 kl. 00:18

    Kære Linette
    Køb en god syltetøj 🙂 Det skader ikke kagen!

    God fornøjelse.

    Kh Anne

  23. Siw skriver

    17. februar 2013 kl. 16:42

    Kære Anne,
    Jeg har også en tvillingebror:)
    Det ser forresten lækkert ud:)

  24. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2013 kl. 17:58

    Kære Siw

    Hvor er du sød! Tak for dine fine kommentarer 🙂

    kh Anne

  25. Mie Valentin skriver

    30. august 2013 kl. 16:27

    Hej Anne 🙂
    Den ser super lækker ud. Jeg ville gerne lave den her til på søndag, til min fødselsdag.
    Men hvor mange personer er denne opskrift til cirka?

    Venlig hilsen
    Mie

  26. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2013 kl. 16:36

    Kære Mie,
    Der er i hvert fald til 10 personer 🙂
    God fornøjelse!
    Kh Anne

  27. Karin Rahbek skriver

    31. marts 2014 kl. 16:45

    Hej Anne,
    Det ser super lækkert ud!
    Ved du, om man kan lave første del af kagen fx dagen før og resten selve dagen, hvor det skal serveres?
    Mvh Karin

  28. Mari skriver

    24. august 2014 kl. 00:13

    Hvilken str bradepande bruges der?

  29. Maria Nielsen skriver

    27. oktober 2014 kl. 13:25

    Hvor mange bliver der ca. til? 🙂

  30. Julie Marie Holm skriver

    10. november 2014 kl. 15:56

    Hej Anne
    Er vi enige om at denne kage er bedst når den er helt nybagt og ikke så godt egner sig til at komme på køl natten over og spises næste eftermiddag? Skal nemlig lave kage til mine kolleger på jobbet….

  31. Leif m skriver

    27. november 2015 kl. 18:50

    vil lige takke for opskriften fik sådan lyst til bestefar med skæg den var da ret god.. vi fik den rimelig tid som lille men synes nu den smagte noget anderledes en hvad jeg huskede men åbenbart plejede min mor altid at bruge abrikos syltetøj vil stærkt råde folk til at prøve med det i for det er som om kagen bare er lavet til det skal være abrikos …

  32. Vicky skriver

    24. februar 2016 kl. 11:13

    Hej Anne
    Kan den laves i forvejen? Står og skal lave den til 70 personer til en fest og er i tvivl om den er dum at lave til formålet.
    Vh Vicky

  33. Annica skriver

    29. maj 2016 kl. 15:09

    Skøn kage❤️ Nam, nam❤️ Tak for den gode opskrift❤️ Men jeg havde nu kun nok dej til en 20×30 bradepande. Men selve “Kagen” var meget svampet. Den sad lige i skabet.

Trackbacks

  1. Back to basics: Bedstefars skæg kage med hindbærsyltetøj siger:
    29. november 2015 kl. 18:57

    […] har vi en af de der gode gamle klassiske kager, som jeg blev inspireret af, fra denne side. Kagen smager jo fuldstændigt fantastisk, med kombinationen af den søde syltetøj, den […]

  2. Bedstefars Skæg med Rabarber | Marie Josiasen siger:
    4. maj 2016 kl. 21:16

    […] blev inspireret af til opskriften her, og min opskrift følger […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap