Vejret skriger ikke lige frem SOMMER i dag, men ikke desto mindre vil jeg gerne dele endnu en sommerlig opskrift med jer, som jeg lavede til Din Baghave i sidste uge, inden jeg tog til Skagen. I Skagen skinnede solen det meste af tiden, og jeg lavede ikke så meget andet end at spise fisk og hjemmelavede desserter, cykle ture og gå tur på stranden og i skoven. Simple living og lige hvad jeg havde behov for. Nu er jeg til gengæld tilbage ved computeren og glæder mig til at blogge en masse for jer.
Min rødgrød er anderledes, da jeg har puttet rabarber i – inspireret af min søde veninde Stine – og fine hindbær. Det giver grøden kant og en anden form for syre, synes jeg. Hvis I stadig har gode rabarber tilbage i haven, skal I prøve denne grød. Så får I hvert fald SOMMER i munden 🙂
Til 6-8 personer skal du bruge
500 g rabarber, skåret i skiver à 5 mm tykkelse
350 g jordbær
225 g hindbær
175 g rørsukker
1 vanillestang
kartoffeljævning, af ca. 1 spsk kartoffelmel + vand
piskefløde
Du laver den røde grød sådan
Kog rabarberne i en gryde med sukker og vanillekorn og -stang, til de er bløde. Det tager ca. 5 minutter. Tilsæt dernæst jordbær og hindbær. Giv dem et kort opkog, men lad dem ikke koge helt ud. Lav en kartoffeljævning af kartoffelmel og vand og rør det i grøden.
Server grøden lun eller afkølet med fløde eller en lækker vanilleis.
