E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Rødgrød med rabarber, hindbær og jordbær

23. juli 2011 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Vejret skriger ikke lige frem SOMMER i dag, men ikke desto mindre vil jeg gerne dele endnu en sommerlig opskrift med jer, som jeg lavede til Din Baghave i sidste uge, inden jeg tog til Skagen. I Skagen skinnede solen det meste af tiden, og jeg lavede ikke så meget andet end at spise fisk og hjemmelavede desserter, cykle ture og gå tur på stranden og i skoven. Simple living og lige hvad jeg havde behov for. Nu er jeg til gengæld tilbage ved computeren og glæder mig til at blogge en masse for jer.

Min rødgrød er anderledes, da jeg har puttet rabarber i – inspireret af min søde veninde Stine – og fine hindbær. Det giver grøden kant og en anden form for syre, synes jeg. Hvis I stadig har gode rabarber tilbage i haven, skal I prøve denne grød. Så får I hvert fald SOMMER i munden 🙂

Til 6-8 personer skal du bruge

500 g rabarber, skåret i skiver à 5 mm tykkelse
350 g jordbær
225 g hindbær
175 g rørsukker
1 vanillestang
kartoffeljævning, af ca. 1 spsk kartoffelmel + vand
piskefløde

Du laver den røde grød sådan

Kog rabarberne i en gryde med sukker og vanillekorn og -stang, til de er bløde. Det tager ca. 5 minutter. Tilsæt dernæst jordbær og hindbær. Giv dem et kort opkog, men lad dem ikke koge helt ud. Lav en kartoffeljævning af kartoffelmel og vand og rør det i grøden.
Server grøden lun eller afkølet med fløde eller en lækker vanilleis.

Skrevet i: Desserter, Morgenmad Tags: Din Baghave, hindbær, Jordbær, rabarber, rødgrød, rødgrød med fløde

Previous Post: « Bedstefars skæg kage og fødselsdag med masser af chokolade
Next Post: Anne au Chocolat i TV2/Lorry »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Linn skriver

    24. juli 2011 kl. 22:03

    Siden jeg flyttede til Danmark for tre år siden, har alle dansker prøvet at få mig at sige “rødgrød med fløde” for at se om jeg virkelig kan snakke dansk – men det her er første gangen jeg faktisk må se hvordan rødgrød egentlig ser ud. Sjovt… Jeg forestillede mig noget lidt mere… ikke så lækkert. Men det ser jo vildt lækkert ud! 🙂

  2. sanne skriver

    26. juli 2011 kl. 20:38

    Sikke dog en helt og aldeles fantastisk blog for en mad-elsker som mig. Tak for skøn inspiration og dejlige opskrifter. Vil følge dig fremover. ;o)

  3. Daisies skriver

    28. juli 2011 kl. 21:36

    Tak for en laekker variation paa opskriften, glaeder mig til at proeve den. MvH Maria (mariasdaisies)

  4. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2011 kl. 09:39

    Kære Linn!
    Rødgrød med fløde er nemlig super lækkert og delikat – og ikke kun til for at drille udlændinge 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2011 kl. 09:41

    Kære Sanne
    Tak for en dejlig kommentar 🙂
    Det glæder mig at høre.
    Kh A

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2011 kl. 09:44

    Tak Maria! Jeg glæder mig til at høre hvad du synes!

  7. Karina skriver

    8. juli 2014 kl. 11:01

    Du skriver “kog rabarber til de er bløde”… Skal det ikke koges i noget vand, og hvis det skal, hvor meget? :o)

    Hilsen
    Karina

Trackbacks

  1. Rødgrød med rabarber, hindbær og jordbær siger:
    23. juli 2011 kl. 11:12

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap