E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Rødgrød med rabarber, hindbær og jordbær

23. juli 2011 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Vejret skriger ikke lige frem SOMMER i dag, men ikke desto mindre vil jeg gerne dele endnu en sommerlig opskrift med jer, som jeg lavede til Din Baghave i sidste uge, inden jeg tog til Skagen. I Skagen skinnede solen det meste af tiden, og jeg lavede ikke så meget andet end at spise fisk og hjemmelavede desserter, cykle ture og gå tur på stranden og i skoven. Simple living og lige hvad jeg havde behov for. Nu er jeg til gengæld tilbage ved computeren og glæder mig til at blogge en masse for jer.

Min rødgrød er anderledes, da jeg har puttet rabarber i – inspireret af min søde veninde Stine – og fine hindbær. Det giver grøden kant og en anden form for syre, synes jeg. Hvis I stadig har gode rabarber tilbage i haven, skal I prøve denne grød. Så får I hvert fald SOMMER i munden 🙂

Til 6-8 personer skal du bruge

500 g rabarber, skåret i skiver à 5 mm tykkelse
350 g jordbær
225 g hindbær
175 g rørsukker
1 vanillestang
kartoffeljævning, af ca. 1 spsk kartoffelmel + vand
piskefløde

Du laver den røde grød sådan

Kog rabarberne i en gryde med sukker og vanillekorn og -stang, til de er bløde. Det tager ca. 5 minutter. Tilsæt dernæst jordbær og hindbær. Giv dem et kort opkog, men lad dem ikke koge helt ud. Lav en kartoffeljævning af kartoffelmel og vand og rør det i grøden.
Server grøden lun eller afkølet med fløde eller en lækker vanilleis.

Skrevet i: Desserter, Morgenmad Tags: Din Baghave, hindbær, Jordbær, rabarber, rødgrød, rødgrød med fløde

Previous Post: « Bedstefars skæg kage og fødselsdag med masser af chokolade
Next Post: Anne au Chocolat i TV2/Lorry »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Linn skriver

    24. juli 2011 kl. 22:03

    Siden jeg flyttede til Danmark for tre år siden, har alle dansker prøvet at få mig at sige “rødgrød med fløde” for at se om jeg virkelig kan snakke dansk – men det her er første gangen jeg faktisk må se hvordan rødgrød egentlig ser ud. Sjovt… Jeg forestillede mig noget lidt mere… ikke så lækkert. Men det ser jo vildt lækkert ud! 🙂

  2. sanne skriver

    26. juli 2011 kl. 20:38

    Sikke dog en helt og aldeles fantastisk blog for en mad-elsker som mig. Tak for skøn inspiration og dejlige opskrifter. Vil følge dig fremover. ;o)

  3. Daisies skriver

    28. juli 2011 kl. 21:36

    Tak for en laekker variation paa opskriften, glaeder mig til at proeve den. MvH Maria (mariasdaisies)

  4. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2011 kl. 09:39

    Kære Linn!
    Rødgrød med fløde er nemlig super lækkert og delikat – og ikke kun til for at drille udlændinge 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2011 kl. 09:41

    Kære Sanne
    Tak for en dejlig kommentar 🙂
    Det glæder mig at høre.
    Kh A

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. juli 2011 kl. 09:44

    Tak Maria! Jeg glæder mig til at høre hvad du synes!

  7. Karina skriver

    8. juli 2014 kl. 11:01

    Du skriver “kog rabarber til de er bløde”… Skal det ikke koges i noget vand, og hvis det skal, hvor meget? :o)

    Hilsen
    Karina

Trackbacks

  1. Rødgrød med rabarber, hindbær og jordbær siger:
    23. juli 2011 kl. 11:12

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap