Denne lækre bærtrifli er en variant af blommetriflien fra i mandags. En super simpel dessert med en syrlig og samtidig sødmefuld smag af bær samt knasende bagt hvid chokolade. Hvis I bytter det vaniljeprikkede flødeskum ud med (græsk) yoghurt og den bagte hvide chokolade med granola, ville I desuden pludselig have en vidunderlig morgenmad. Bærkompotten er også en fast del af Kajs havregrød flere morgener om ugen.
Jeg håber, at I har fået brugt noget af jeres efterårsferie i det søde køkken?
Ha’ en dejlig søndag!
Bærtrifli
4 personer
Bagt hvid chokolade:
100 g god hvid chokolade
Bærkompot:
300 g frosne blandede øko bær – I kan også bruge friske bær
120 g sukker
Vaniljeflødeskum:
4 dl piskefløde
Korn af 1 stang vanilje
Lidt friske hindbær
Bagt hvid chokolade:
Hak den hvide chokolade groft og kom den i et ildfast fad. Bag chokoladen ved 170 grader i ca. 20 minutter. Hold øje med den undervejs, så den ikke brænder på. Når den hvide chokolade køler af, bliver den knasende sprød.
Bærkompot:
Kom bær og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad det koge i 2 minutter og køl det derefter af.
Vaniljeflødeskum:
Pisk fløde og vaniljekorn til en let skum. Pisk ikke for meget.
Samling:
Fordel bærkompot, vaniljeflødeskum, friske hindbær og hakket bagt hvid chokolade i lag i fire glas og server straks.
Skriv et svar