Tilbage i starten af februar var jeg med til at babysitte min søde veninde Emily Salomons dejlige blog, da hun var på solskinsferie i Thailand. Jeg serverede en fløjlsblød ymerfromage med lidt lækkert knas på toppen. I får den også her på bloggen i dag.
Ymerfromagen har fået et tvist af de frækkeste og fineste vanilleprikker og sukker byttet ud med agavesirup for at prøve noget nyt :). På toppen et kærligt drys mælkechokolade (Jivara 40% fra Valrhona), grønne usaltede pistacier og lidt frysetørrede hindbær.
Ymerfromage (4 små glas)
200 g ymer, jeg brugte den fra Arla Unika
20 g agavesirup
½ stang vanille, korn af
1 blad husblas
1 dl piskefløde
Knas på toppen:
mælkechokolade, finthakket
usaltede pistacier, finthakket
frysetørrede hindbær
Rør ymer sammen med agavesirup og vanillekorn i en skål. Udblød husblas i koldt vand i ca. fem minutter. Klem den bløde husblas fri for vand og smelt den forsigtigt over vandbad. Lad den køle lidt af. Pisk imellemtiden fløden til en let skum. Hæld husblasen i ymercremen under omrøring og vend forsigtigt fløden i. Fordel fromagen i fire glas og lad den sætte sig tildækket på køl i ca. 2 timer.
Inden servering drys da (din foretrukne) knas på toppen.
Fru Kofoeds Køkken skriver
Uh, det tror jeg, jeg skal prøve! Det lyder lige som sådan noget kroppen kan klare, når man er ved at komme over en halsbetændelse og helst vil have bløde, søde ting 🙂
Line L skriver
Et, jeg står og skal lave den nu, men har ikke agavesirup. Bruger jeg bare 20 g sukker så? Søder de lige meget?
Ingeborg skriver
Hej Anne! Jeg holder meget af din blog og dit sukkersøde univers. Men hver gang jeg læser et indlæg savner jeg altid et billede af når der er taget en bid af desserten så man kan se den “indeni” hvis du forstår 😀 Bare et lille tip, ved ikke om jeg er den eneste!
Anne au Chocolat skriver
Kære Ingeborg,
TAK for en god pointe. Den er skrevet bag øret 🙂
God weekend.
Kh Anne