Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Tiramisu med vanilleprikker og hasselnøddelikør

16. marts 2014 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

tiramisu

I forrige uge blev jeg inviteret til en lækker middag på den forholdsvis nye restaurant Italian By Lantz. Et sted som emmer langt væk af velsmag og hygge. Virkelig dejlig mad! Jeg glæder mig allerede til at gæste stedet igen. Jeg var så heldig at få et par bøtter mascarpone og en pose ladyfingers med hjem, så jeg kunne lave tiramisu. Det er en favoritdessert hos mange, og jeg elsker den også. Som sædvanligt gik jeg bare i køkkenet og kastede mig ud i det. Jeg fulgte ikke nogen opskrift, da jeg gerne ville lave min egen. Men det er klart, at de fleste tiramisu’er er mere eller mindre ens. Jeg tilsatte dog vanilleprikker til cremen, da I ved, at jeg_er_kæmpe_fan af vanille. Normalt bruger jeg Kahlua til at væde ladyfingers i sammen med kaffe, men i stedet brugte jeg hasselnøddelikøren Frangelico, som jeg er ret glad for at bruge i det søde køkken.

tiramisu1

Jeg har fået nogle fine portionsglas med låg af Iittala og tænkte, at de var ganske perfekte til tiramisu’en, som jeg dog normalt plejer at servere i et fad, så mine gæster selv kan bestemme portionens størrelse. Skeerne er fra Kay Bojesen, som jeg er blevet ret så glad for 🙂

tiramisu2

Tiramisu
4 personer

3 æg, delt i blommer og hvider
30 g hjemmelavet vanillesukker (eller 30 g sukker og korn af en 1/4 vanillestang)
250 g mascarpone
12 ladyfingers
250 ml stærk kaffe, afkølet
3 spsk Frangelico
Kakaopulver, jeg brugte den fra AMMA Chocolate

Pisk æggeblommer lyse og luftige med vanillesukker. Tilsæt mascarponen og pisk massen homogen. Pisk endelig ikke for meget. Pisk æggehviderne stive i en anden skål og vend dem i mascarponecremen. Bland kaffe med frangelico i et fad. Dyp ladyfingers en ad gangen i kaffen hurtigt, så det ikke trækker alt for meget væde. Fordel to dyppede ladyfingers i hvert glas og fordel en skefuld mascarponecreme over. Fordel dernæst yderligere to dyppede ladyfingers ovenpå cremen og slut af med i lag cremen. Dæk glassene til med låg eller husholdningsfilm og lad dem sætte sig på køl. Optimalt laves de dagen før – og mindst 4 timer inden servering. Drys et lag kakao på toppen, når de skal serveres.

NOTE: Der kan også komme lidt hakket chokolade på toppen af kakaolaget. Det gør bestemt hverken smagsoplevelsen eller velsmagen ringere 🙂

tiramisu3

Skrevet i: Desserter Tags: dessert, ladyfingers, mascarpone, tiramisu

Previous Post: « Vanilleprikket ymerfromage
Next Post: Sidste uges søde morgenstunder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anette Kristine Poulsen skriver

    24. marts 2014 kl. 11:24

    Åh, det både SER og lyder lækkert. Jeg har hapset opskriften nu og skal bare have fat i sådan nogle smarte Tiramisu-glas.

  2. Christina skriver

    9. september 2016 kl. 21:23

    Hej. Jeg skal lave denne til 15 personer og tænker selvfølgelig blot af firedoble din opskrift, men du skriver du bruger 4 ladyfingers til hver portion og ikke 3 som opskriften ligger op til?
    Vh Christina

  3. Anne au Chocolat skriver

    10. september 2016 kl. 13:27

    Kære Christina,
    Yes jeg ville også firedoble opskriften til 15 personer. Det kommer lidt an på glasset/fadets størrelse ift. hvor mange ladefingers der skal bruges. Så køb hellere lidt ekstra for at være på den sikre side.
    God fornøjelse 🙂
    kh Anne

Trackbacks

  1. Chokoladeballade à la tiramisu - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:17

    […] for mig. Jeg har nemlig længe drømt om at forene to favoritter – chokoladeballaden og tiramisuen, derfor gav jeg min mor instrukserne, og voilà så kreerede hun […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap