E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Tiramisu med vanilleprikker og hasselnøddelikør

16. marts 2014 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

tiramisu

I forrige uge blev jeg inviteret til en lækker middag på den forholdsvis nye restaurant Italian By Lantz. Et sted som emmer langt væk af velsmag og hygge. Virkelig dejlig mad! Jeg glæder mig allerede til at gæste stedet igen. Jeg var så heldig at få et par bøtter mascarpone og en pose ladyfingers med hjem, så jeg kunne lave tiramisu. Det er en favoritdessert hos mange, og jeg elsker den også. Som sædvanligt gik jeg bare i køkkenet og kastede mig ud i det. Jeg fulgte ikke nogen opskrift, da jeg gerne ville lave min egen. Men det er klart, at de fleste tiramisu’er er mere eller mindre ens. Jeg tilsatte dog vanilleprikker til cremen, da I ved, at jeg_er_kæmpe_fan af vanille. Normalt bruger jeg Kahlua til at væde ladyfingers i sammen med kaffe, men i stedet brugte jeg hasselnøddelikøren Frangelico, som jeg er ret glad for at bruge i det søde køkken.

tiramisu1

Jeg har fået nogle fine portionsglas med låg af Iittala og tænkte, at de var ganske perfekte til tiramisu’en, som jeg dog normalt plejer at servere i et fad, så mine gæster selv kan bestemme portionens størrelse. Skeerne er fra Kay Bojesen, som jeg er blevet ret så glad for 🙂

tiramisu2

Tiramisu
4 personer

3 æg, delt i blommer og hvider
30 g hjemmelavet vanillesukker (eller 30 g sukker og korn af en 1/4 vanillestang)
250 g mascarpone
12 ladyfingers
250 ml stærk kaffe, afkølet
3 spsk Frangelico
Kakaopulver, jeg brugte den fra AMMA Chocolate

Pisk æggeblommer lyse og luftige med vanillesukker. Tilsæt mascarponen og pisk massen homogen. Pisk endelig ikke for meget. Pisk æggehviderne stive i en anden skål og vend dem i mascarponecremen. Bland kaffe med frangelico i et fad. Dyp ladyfingers en ad gangen i kaffen hurtigt, så det ikke trækker alt for meget væde. Fordel to dyppede ladyfingers i hvert glas og fordel en skefuld mascarponecreme over. Fordel dernæst yderligere to dyppede ladyfingers ovenpå cremen og slut af med i lag cremen. Dæk glassene til med låg eller husholdningsfilm og lad dem sætte sig på køl. Optimalt laves de dagen før – og mindst 4 timer inden servering. Drys et lag kakao på toppen, når de skal serveres.

NOTE: Der kan også komme lidt hakket chokolade på toppen af kakaolaget. Det gør bestemt hverken smagsoplevelsen eller velsmagen ringere 🙂

tiramisu3

Skrevet i: Desserter Tags: dessert, ladyfingers, mascarpone, tiramisu

Previous Post: « Vanilleprikket ymerfromage
Next Post: Sidste uges søde morgenstunder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anette Kristine Poulsen skriver

    24. marts 2014 kl. 11:24

    Åh, det både SER og lyder lækkert. Jeg har hapset opskriften nu og skal bare have fat i sådan nogle smarte Tiramisu-glas.

  2. Christina skriver

    9. september 2016 kl. 21:23

    Hej. Jeg skal lave denne til 15 personer og tænker selvfølgelig blot af firedoble din opskrift, men du skriver du bruger 4 ladyfingers til hver portion og ikke 3 som opskriften ligger op til?
    Vh Christina

  3. Anne au Chocolat skriver

    10. september 2016 kl. 13:27

    Kære Christina,
    Yes jeg ville også firedoble opskriften til 15 personer. Det kommer lidt an på glasset/fadets størrelse ift. hvor mange ladefingers der skal bruges. Så køb hellere lidt ekstra for at være på den sikre side.
    God fornøjelse 🙂
    kh Anne

Trackbacks

  1. Chokoladeballade à la tiramisu - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:17

    […] for mig. Jeg har nemlig længe drømt om at forene to favoritter – chokoladeballaden og tiramisuen, derfor gav jeg min mor instrukserne, og voilà så kreerede hun […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap