E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Vanilleprikket ymerfromage

11. marts 2014 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

fromage

Tilbage i starten af februar var jeg med til at babysitte min søde veninde Emily Salomons dejlige blog, da hun var på solskinsferie i Thailand. Jeg serverede en fløjlsblød ymerfromage med lidt lækkert knas på toppen. I får den også her på bloggen i dag.

fromage1

Ymerfromagen har fået et tvist af de frækkeste og fineste vanilleprikker og sukker byttet ud med agavesirup for at prøve noget nyt :). På toppen et kærligt drys mælkechokolade (Jivara 40% fra Valrhona), grønne usaltede pistacier og lidt frysetørrede hindbær.

fromage2

Ymerfromage (4 små glas)

200 g ymer, jeg brugte den fra Arla Unika
20 g agavesirup
½ stang vanille, korn af
1 blad husblas
1 dl piskefløde

Knas på toppen:
mælkechokolade, finthakket
usaltede pistacier, finthakket
frysetørrede hindbær

Rør ymer sammen med agavesirup og vanillekorn i en skål. Udblød husblas i koldt vand i ca. fem minutter. Klem den bløde husblas fri for vand og smelt den forsigtigt over vandbad. Lad den køle lidt af. Pisk imellemtiden fløden til en let skum. Hæld husblasen i ymercremen under omrøring og vend forsigtigt fløden i. Fordel fromagen i fire glas og lad den sætte sig tildækket på køl i ca. 2 timer.

Inden servering drys da (din foretrukne) knas på toppen.

fromage3

Skrevet i: Desserter Tags: Arla Unika, dessert, Emily Salomon, ymerfromage

Previous Post: « Vi signerer ‘Lykken er chokolade’ på Chokoladefestivalen i weekenden!
Next Post: Tiramisu med vanilleprikker og hasselnøddelikør »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Fru Kofoeds Køkken skriver

    12. marts 2014 kl. 00:44

    Uh, det tror jeg, jeg skal prøve! Det lyder lige som sådan noget kroppen kan klare, når man er ved at komme over en halsbetændelse og helst vil have bløde, søde ting 🙂

  2. Line L skriver

    14. marts 2014 kl. 16:41

    Et, jeg står og skal lave den nu, men har ikke agavesirup. Bruger jeg bare 20 g sukker så? Søder de lige meget?

  3. Ingeborg skriver

    20. marts 2014 kl. 18:20

    Hej Anne! Jeg holder meget af din blog og dit sukkersøde univers. Men hver gang jeg læser et indlæg savner jeg altid et billede af når der er taget en bid af desserten så man kan se den “indeni” hvis du forstår 😀 Bare et lille tip, ved ikke om jeg er den eneste!

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. marts 2014 kl. 09:28

    Kære Ingeborg,
    TAK for en god pointe. Den er skrevet bag øret 🙂
    God weekend.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap