E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sidste uges søde morgenstunder

24. marts 2014 af Anne au Chocolat 21 kommentarer

morgenmadSidste uge fløj af sted uden, at jeg fik blogget. Der var fart over feltet, men det hele var sjovt. Ugen bød blandt andet på hjemmelavede churros hos min søde veninde Andrea, som lige har lavet en blog. Derudover stod den på chokoladeforedrag i Køge, vaffelfest, gensyn med min farmand og hjemmelavede søndags-doughnuts med gode venner.
Jeg har billeder af det hele, men i dag serverer jeg i stedet alle sidste uges morgenstunder for jer. Som I nok kan se, har der sneget sig en ekstra portion morgenmad + kaffe ind på alle billeder. C-koppen står ikke længere kun for “Chokolade” men også for Christian. En meget dejlig mand, som giver mig sommerfugle i maven og smil på læben. Og så er han mega madglad! Den sidste uge spiste vi alle morgenmåltider sammen, og jeg fandt ud af, at jeg elsker morgenmad endnu mere, når jeg spiser den med ham.
Hvis I har spørgsmål til indholdet på nogle af billederne, så fyr løs 🙂
Ha’ en skøn mandag aften!

morgenmad1

morgenmad2

morgenmad3

morgenmad4

morgenmad5

morgenmad7

morgenmad6

morgenmad8

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Tiramisu med vanilleprikker og hasselnøddelikør
Next Post: Lækre påskechokolader og lidt om en smart Samsung konkurrence »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kamilla Haaland skriver

    24. marts 2014 kl. 18:29

    Du fotograferer så lekkert!

  2. LunaBærmonster skriver

    24. marts 2014 kl. 18:37

    Tillykke med ham, hvor er det dejligt! 🙂

  3. Fru Kofoeds Køkken skriver

    24. marts 2014 kl. 22:41

    Det er immervæk praktisk, at du har fundet en Christian med Ch, når du nu havde koppen i forvejen 😉 Fantastisk lækre morgenbilleder!

  4. Mette skriver

    24. marts 2014 kl. 23:44

    Håhå, det havde jeg godt studset over! Tillykke med ham:-)

  5. Stine Holt skriver

    25. marts 2014 kl. 07:07

    Fantastiske billeder og fantastisk grund til at tage dem – der er bare noget magisk over at at spise en veltillavet morgenmad med sommerfugle i maven 🙂

  6. Sophie skriver

    25. marts 2014 kl. 09:44

    Det ser simpelthen så lækkert ud!! 😀 Og tillykke med ham du spiser morgenmad med 😉 Hvor er dit fine hjerte-æggebæger fra?

  7. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2014 kl. 13:14

    Kære Kamilla
    Tusind tak 🙂
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2014 kl. 13:15

    Kære Luna
    Mange tak – jeg er meget glad for ham 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2014 kl. 13:15

    Kære Fru Kofoeds Køkken,
    Tihi.. det er mega praktisk ja! 🙂
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2014 kl. 13:15

    Kære Mette
    TUSIND tak 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2014 kl. 13:16

    Kære Stine
    Tak for en sød kommentar 🙂 Jeg kunne ikke være mere enig! Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2014 kl. 13:17

    Kære Sophie
    Tusind tak 😉
    Æggebæger er købt i en genbrugsbutik!
    Kh Anne

  13. Emma Jo skriver

    26. marts 2014 kl. 20:19

    Tillykke med dit “nye C” 😉 Det lyder dejligt.
    Og så til maden; hold nu helt op hvor ser det helt vildt lækkert ud. At få morgenmad som disse hver dag, er da noget af en luksus (nej da… Jeg er slet ikke misundelig, aha)

    Emma
    http://www.thecasualcliche.blogspot.dk

  14. Anja skriver

    27. marts 2014 kl. 11:13

    Hej kære Anne,
    Åh hvor ser det bare lækkert ud!
    Har du tid til at skrive en lille kommentar til hvad de forskellige morgen-“menuer” er. Savner inspiration til min morgenmad 🙂

    Dejlig dag til dig.
    Kh Anja – som følger entusiastisk med fra sidelinjen.

  15. Anna skriver

    30. marts 2014 kl. 11:48

    Kære Anne, det er altid farligt for den søde tand at kigge på bloggen her, godt jeg havde Bülows chokoladelakridser ved hænde, til at dæmpe den værste chokoladekrise. Tallerkenen på billede nummer 3 er virkelig fin, kan du oplyse hvor den er fra?
    Vh. Anna 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    31. marts 2014 kl. 09:53

    Kære Emma
    Mange tak 🙂 Det er sjovere at spise morgenmad sammen med en anden!
    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    31. marts 2014 kl. 09:54

    Kære søde Anja
    TAK for din dejlige hilsen. Jeg svarer mere detaljeret en af de næste dage 🙂
    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    31. marts 2014 kl. 09:55

    Kære Anna
    Tak skal du have! 🙂 Denne er fra Anne Black!
    Kh Anne

  19. Fashion Reactor skriver

    4. april 2014 kl. 09:02

    I would love to eat a breakfast with you!!
    Such a yummy post

    Eirini

  20. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2014 kl. 15:51

    Dear Fashion Reactor
    Please come to Cph then 🙂

  21. Camille skriver

    17. maj 2014 kl. 16:57

    Where do your dishes come from ? I really really like it !!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap