E-book: Good Mornings - Buy here
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Home
  • Recipes
  • E-book: Good Mornings – Buy here
  • Back to Danish

Passionfruit tart with frangipane and raspberries

13. August 2018 af Anne au Chocolat Leave a Comment

Passionfruit raspberry frangipane tart shared with sweet friends ♥

Passionfruit tart with frangipane and raspberries
6-8 servings

Shortcrust:
140 g flour
40 g powdered sugar
1 pinch of salt
70 g butter, cold
1 egg yolk

Frangipane:
40 g butter, softened
40 g sugar
40 g almond flour, or finely blended almonds
1/2 egg

Passionfruit ganache:
200 g Inspiration Passion from Valrhona
15 g glucose syrup
100 ml heavy cream

Topping:
Freeze-dried raspberries
Raspberries

Shortcrust:
Add flour, powdered sugar and salt to the bowl of a stand mixer (I have a Kitchen Aid). Cut butter into thin slices and add it to the other ingredients. Turn on the mixer and let it mix until the dough ressembles bread crumbs. Gather the dough with the egg yolk. Cover the dough and let it chill in the refrigerator for 30 minutes. Roll out the dough between two pieces of parchment paper and transfer it into a perforated tart ring (20 cm) preferably on a perforated baking tray. Chill while preparing the frangipane cream. Preheat the convection oven to 175 celsius degrees (in a regular oven: 180 celsius degrees)

Frangipane:
In a bowl whisk together butter and sugar to combine well. Fold in the almond flour and finally add the egg. Pour the frangipane cream on the shortcrust and bake the tart for about 18-20 minutes. Cool the tart.

Passionfruit ganache:
Finally chop the Inspiration Passion and add it to a bowl. Warm glucose syrup and cream to 80 celsius degrees in a small saucepan and pour onto the chocolate. Stir using the same circular motion from the centre and out until the passion chocolate and cream unite in a beautiful ganache. For a silky-smooth finish you can use a hand blender at the end. Pour over the cooled tart and chill overnight or for at least 4-6 hours.

Serve with a dust of freeze-dried raspberries and lots of fresh raspberries.

Filed Under: Cakes

Previous Post: « Lemon ricotta cake
Next Post: E-book Good Mornings: Living Simply and Deliciously »

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫 Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫, da drengene spiste hos farmor, efter de havde været på kræmmermarked og købt krystaller 🌞✨ (Det kan jo ikke være søde sager det hele ☺️)
Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo melon, som vækker minder fra Spanien 🫐🍈. Alletiders snackfad på sådan en mandag, hvor Kaj er startet i 1.klasse 🫶🏻 Tiden flyver altså lidt afsted, og til maj er det Emils tur til at sige farvel til børnehaven ☺️
Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snild Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snildt spise sådan en kanelsnegl her! Hvad siger I.. med eller uden glasur? 🥳
Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger r Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger resten af bollerne i fryseren, så der er til Kajs madpakker. SFO, børnehave og arbejde starter igen fra i morgen. Tilbage til hverdagen bliver nu også helt fint ❤️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap