E-book: Good Mornings - Buy here
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Home
  • Recipes
  • E-book: Good Mornings – Buy here
  • Back to Danish

Walnut cake with milk chocolate topping

9. August 2016 af Anne au Chocolat 2 Comments

valnøddekage

This walnut cake is so delicious! It is gluten-free, moist and still delicate and slightly fragile – it is not a heavy cake. It is topped with milk chocolate, but feel free to use dark chocolate instead. Enjoy <3

Walnut cake with milk chocolate topping
8-10 servings

Cake:
150 g walnuts
150 g sugar
3 eggs, divided in yolks and whites

Topping:
80 g milk chocolate, preferably Jivara 40% from Valrhona
15 g butter
extra walnuts for decoration

Cake:
Finely chop the walnuts in a mini blender. In a bowl whisk the egg whites until stiff. In another bowl whisk the yolks with the sugar until light yellow and fluffy. Fold in the walnuts and finally gently fold in the egg whites. Pour the walnut batter into a buttered springform pan (22 cm) with the bottom lined with parchment paper. Bake the cake in the oven at 180 degress Celsius for about 25 minuttes. Cool down the cake completely before removing it from the pan.

Topping:
Melt the chocolate in a bowl in the microwave oven on low heat with short intervals. Feel free to make use of a Bain-Marie instead. Add the butter and stir until melted together with the chocolate. Spread on the cake and decorate with the extra walnuts.

Enjoy the cake straight away or chill for 30 minutes in the fridge to let the chocolate topping harden.

valnøddekage1

valnøddekage2

Filed Under: Cakes

Previous Post: « Cinnamon roll cake
Next Post: Banana cake with a chocolate and coconut topping »

Reader Interactions

Comments

  1. bony says

    10. August 2016 at 11:33

    looks amazing and cant wait to try it !!!!!!!!

  2. Anne au Chocolat says

    10. August 2016 at 15:22

    Sounds great 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫 Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫, da drengene spiste hos farmor, efter de havde været på kræmmermarked og købt krystaller 🌞✨ (Det kan jo ikke være søde sager det hele ☺️)
Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo melon, som vækker minder fra Spanien 🫐🍈. Alletiders snackfad på sådan en mandag, hvor Kaj er startet i 1.klasse 🫶🏻 Tiden flyver altså lidt afsted, og til maj er det Emils tur til at sige farvel til børnehaven ☺️
Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snild Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snildt spise sådan en kanelsnegl her! Hvad siger I.. med eller uden glasur? 🥳
Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger r Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger resten af bollerne i fryseren, så der er til Kajs madpakker. SFO, børnehave og arbejde starter igen fra i morgen. Tilbage til hverdagen bliver nu også helt fint ❤️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap