E-book: Good Mornings - Buy here
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Home
  • Recipes
  • E-book: Good Mornings – Buy here
  • Back to Danish

Sticky rhubarb and ginger crumble

3. June 2012 af Anne au Chocolat Leave a Comment

This sticky rhubarb and ginger crumble is beautifully tart, sweet and fragrant. Serve it hot with vanilla ice cream or whipped cream. 

Sticky rhubarb and ginger crumble
4-6 servings 

Rhubarb filling:
500 g rhubarbs, cut in 5 mm slices
100 g sugar
80 g stem ginger, finely chopped
1/2 vanilla pod, the seeds

Crumble:
75 g plain flour
75 g oatmeal
150 g sugar
150 g butter
50 g almonds, chopped

Rhubarb filling:
Mix the rhubarbs with the sugar, ginger and vanilla. Put the rhubarb filling in a buttered dish or individual ramakins. Make the crumble dough by mixing flour, sugar, oatmeal and butter in slices and rub it in with your fingertips until the mixture looks like moist breadcrumbs. Add the almonds to the dough. Pour the crumble dough on top of the rhubarbs. Bake the crumble in the oven at 190 degrees celsius for about 25 minutes, until the crumble is golden. Serve the crumble hot with vanilla ice cream or whipped cream.

Filed Under: Desserts Tagged With: creme fraiche, danske rabarber, flødeskum, rabarber, rabarber crumble, rabarbercrumble, rabarberkage, skyr, syltet ingefær, vanille, vanillestang, vinrabarber

Previous Post: « Chocolate ice cream with Caramélia milk chocolate
Next Post: Rose Panna Cotta with strawberries and caramelized sunflower seeds »

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap