E-book: Good Mornings - Buy here
  • Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Home
  • Recipes
  • E-book: Good Mornings – Buy here
  • Back to Danish

Rose Panna Cotta with strawberries and caramelized sunflower seeds

25. June 2012 af Anne au Chocolat Leave a Comment

An delicately aromatic and silky-smooth panna cotta served with fresh strawberries and crunchy caramelized sunflower seeds. The perfect summer treat!

Rose Panna Cotta with strawberries and caramelized sunflower seeds
6-8 servings

Panna Cotta:
1/2 liter heavy cream
2,5 tbsp dried rose petals
1 vanilla pod
50 g sugar
2 gelatin sheets (3,5 g)

Caramelized sunflower seeds:
60 g sugar
60 g sunflower seeds

Panna Cotta:
Put the cream in a saucepan together with rose petals and heat to boiling point. Remove from heat and let it sit for 15 minutes. Scrabe out the seeds of the vanilla into the cream and also add the vanilla pod and sugar. Heat to boiling point. Soften the gelatin sheets in cold water for 5 minutes. Squeeze excess water from the gelatin and stir it into the hot cream until completely dissolved. Strain the rose cream through a sieve and divide the mixture evenly into 6-8 ramekins. Chill in the fridge for at least 4 hours before unmolding them.

Caramelized sunflower seeds:
Melt the sugar to a light golden caramel in a pan and add the sunflower seeds. Toast them in the caramel at medium heat for a minute. Leave to cool on a parchment paper.

Serving:
Run a thin knife around the sides of the ramekin. Dip the ramekin in warm water up to its rim, and hold it there for about 3 seconds before turning the panna cotta on to a plate.
Serve the panna cottas with fresh strawberries and caramelized sunflower seeds.

 

Filed Under: Desserts Tagged With: dessert, Jordbær, panna cotta, Rose, rosenblomster, vanille, vanillekorn, vanillestang

Previous Post: « Sticky rhubarb and ginger crumble
Next Post: Crème brûlée with redcurrants »

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Primary Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap