Disse krydrede og sprøde pebernødder har jeg elsket, siden jeg var helt lille. Opskriften har jeg fra min dejlige farmor Edith, og selvom de ikke byder på peber, er de i min bog verdens bedste og mest hyggelige pebernødder. De eneste rigtige pebernødder for mig. Her kommer den super simple opskrifte:
Krydrede pebernødder
ca. 200 stk
1 1/2 dl piskefløde (måske lidt mere)
65 g blødt smør
150 g sukker
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk kanel
1/2 tsk stødt ingefær
500 g hvedemel
1/2 hjortetaksalt
Ælt alle ingredienserne sammen i en skål og tril dejen til pølser, som ikke er alt for tykke. Pak hver rulle ind i husholdningsfilm og lad dem hvile på køl natten over eller mindst 6 timer, inden de bages. Skær dem i 3 mm tykke skiver og fordel dem med lidt god afstand på bageplader beklædt med bagepapir. Bag pebernødderne ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter, til de er fint gyldne. Lad dem køle af på en bagerist og kom dem i en kagedåse, når de er helt kolde.
Skriv et svar