Denne hyggelige, velsmagende og ret dekorative æblemandelkage emmer langt væk af efterårshygge og kan trylles frem på nul komma fem. Den slags kage man hurtigt kan lave til uventede gæster eller smække sammen efter en lang gåtur blandt efterårsbladene i skoven. Nyd kagen stadig lun eller helt afkølet og gerne med lidt flødeskum til. Eller endnu bedre som her: en creme pisket sammen af lige dele piskefløde og græsk yoghurt og lidt flormelis.
Jeg er sikker på, at den er lækker på anden dagen også, men som det går med mange kager for tiden, blev hele denne æbleherlighed guffet samme dag, som den blev bagt.
Æblemandelkage
4-6 personer
100 g smør, blødt
100 g sukker
2 æg
50 g mel
50 g mandelmel
1/2 øko citron
2 æbler
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt derefter æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel, mandelmel og fintrevet citronskal i. Fordel dejen en smurt springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir. Skær æbler i tynde både og fordel på kagen. Drys lidt citronsaft på. Bag kagen i ovnen ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en kødnål. Køl den af på en bagerist.
Skriv et svar