Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Passionsfrugtmoussekage med hvid chokolade og mælkechokoladeganache 

27. oktober 2017 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Passionfrugtmousse med hvid chokolade er et desserthit. Her kombineret med en smeltende-på-tungen-lækker mælkechokoladeganache og en chewy hasselnøddebund med et friskt tvist af citron, der til sammen danner en fin og elegant kage, som snildt kunne kandidere til årets nytårskage. Det er i hvert fald smagsdommen herhjemme <3

Passionsfrugtmoussekage med hvid chokolade og mælkechokoladeganache
8-10 personer

Hasselnøddebund
75 g ristede hasselnødder (jeg køber dem fra Piemonte hos Exotic Mix i Torvehallerne)
65 g sukker
20 g havregryn
fintrevet skal af 1/4 øko citron
1 knsp salt
1 æg
20 g smør, smeltet
10 g mel

Mælkechokoladeganache
150 g god mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
15 g glukosesirup
75 ml piskefløde

Hvid chokolademousse med passionsfrugt
1 blad husblas
80 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
2 dl piskefløde
50 g passionsfrugtsaft (ca. 2-3 passionsfrugter)

Pynt:
mælkechokoladespåner
lidt frysetørret hindbær

Hasselnøddebund:
Blend hasselnødderne fint i en minihakker og tilsæt sukker, havregryn, citronskal og salt og blend hurtigt sammen. Hæld blandingen i en skål og rør ægget i. Vend dernæst det smeltede smør i og til sidst mel. Fordel dejen i en springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir. Bag i 17-20 minutter ved 180 grader varmluft. Køl af i formen.

Mælkechokoladeganache:
Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm glukosesirup og fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med flødemassen. Hæld ganachen oven hasselnøddebunden (kom hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler ganachen på hasselnøddebunden). Stil kagen i fryseren, mens du forbereder moussen.

Hvid chokolademousse med passion:
Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Hak den hvide chokolade meget fint og kom den i en skål. Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 50 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt 1 dl piskefløde til passionsfrugtsaften i gryden og varm op til kogepunktet. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den kogende fløde og hæld derefter fløden over den hvide chokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt (brug gerne et piskeris til dette), til den hvide chokolade er helt smeltet. Køl ned til stuetemperatur. Pisk den sidste 1 dl fløde til en let skum, og vend den forsigtigt i den hvide chokolade passionsfrugtcreme. Hæld moussen oven på mælkechokoladeganachen og stil kagen i fryseren (gerne natten over).

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen på køl, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Inden servering pynt da med mælkechokoladespåner og evt. passionsfrugtkerner på toppen.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Æblemandelkage
Next Post: Halloween hokkaido muffins »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mia Frederiksen skriver

    8. november 2017 kl. 15:00

    Hej Anne,
    Kan man lave den i en springform der er 24 cm i diameter? 🙂

    Mvh. Mia

  2. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2017 kl. 16:57

    Hej Mia,
    Så ville jeg nok gange opskriften med 1,5 🙂
    Kh Anne

  3. Kathrine skriver

    9. november 2017 kl. 23:30

    Hej Anne. Min chokoladeganache blev slet ikke fast. Hvad har jeg mon gjort forkert?

  4. Therese skriver

    7. august 2018 kl. 19:50

    Kan kagen laves uden kageplast og kommes i køleskabet i stedet for fryseren? 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    7. august 2018 kl. 20:24

    Kære Therese,
    Ja det kan du tro, at du kan 🙂
    Kh Anne

  6. Marie skriver

    19. februar 2019 kl. 19:33

    Super lækker kage!
    Hvad gør glukose siruppen og kan man mon udskifte den med lys sirup?

  7. Anna skriver

    12. juni 2019 kl. 17:00

    Hvor er fadet fra? 🙂

  8. Cilie skriver

    30. oktober 2019 kl. 09:37

    Hej Anne. Hvor ser den lækker ud! Hvad gør det, hvis man kun putter kagen i køleskabet natten over i stedet for køleskabet?
    Venligst Cilie

  9. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2019 kl. 13:50

    Kære Cilie,
    Du mener fryseren, ik? 🙂
    Man får et skarpere look på kagen, når man fjerner kageplasten i frossen tilstand:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap