I SAMARBEJDE MED DANSUKKER
Det er blevet 1. marts, og jeg har glædet mig afsindig meget til at fortælle jer om mit nye ambassadørskab for Dansukker, som løber året ud.
Siden 2017 har jeg samarbejdet med Dansukker flere gange med eventafvikling og udvikling af opskrifter blandt andet, og deres suveræne sortiment af sukkerprodukter passer altså perfekt til mit søde bageliv .
Det skal derfor ikke herske nogen tvivl om, at ambassørskabet for Dansukker er et samarbejde, jeg er super stolt af, og som jeg ser frem til at udfolde, som årets måneder går.
Henover året vil jeg bruge Dansukkers brede vifte af sukkerprodukter i mine opskrifter, som jeg håber, at I vil synes er spændende og forhåbentlig vil kunne inspirere jer. I dag lægger jeg ud med Bagesukker, som jeg har haft fast i mit køkken lige siden, jeg lærte det at kende.
Bagesukker er et fuldstændig fabelagtigt produkt, hvis I spørger mig. Det er ekstra finkornet sukker (det man kalder caster sugar i engelske opskrifter) og er genialt til fx. marengs, da sukkeret opløses hurtigt og der således tilføres endnu mere luft og volumen, når man pisker marengsen. Desuden undgår man altid sukkerknas i marengsen, når man bruger bagesukker.
Lagkagebunde bagt med bagesukker bliver også ekstra luftige ♥
Faktisk vil jeg påstå, at man med fordel kan bruge bagesukker alle de steder, hvor man vil bruge almindelig sukker i kager, kompotter, iscremer og andre søde sager.
I opskriften her har jeg brugt bagesukkeret i de saftige hindbærmandelkager, den aromatiske lemon curd og den bløde brændte marengs. Skønne små kager som fungerer smukt som en lille dessert efter en dejlig middag, som en del af et kagebord eller bare solo – med en kop kaffe til?
Små hindbærmandelkager med lemon curd og brændt marengs
12 stk
Hindbærmandelkager:
100 smør, blødt
100 g Bagesukker fra Dansukker
2 æg
50 g mandelmel eller fintblendede mandler
50 g mel
1/2 tsk bagepulver
24 frosne hindbær (eller friske)
Lemon curd:
50 g citronsaft
45 g Bagesukker fra Dansukker
2 æggeblommer
25 g smør, blødt
Marengs:
2 æggehvider
100 g Bagesukker fra Dansukker
Hindbær mandelkager:
Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og bagesukker godt sammen i en skål. Pisk derefter æg i et ad gangen. Vend mel, mandelmel/fintblendede mandler og bagepulver i. Fordel dejen i små muffinsforme (papirforme eller silikoneforme) og tryk to hindbær ned i hver kage. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Kontroller om de små kager er færdigbagte med en kødnål. Køl af i formene.
Lemon curd:
Kom citronsaft, bagesukker og æggeblommerne i en skål over vandbad og varm op til 80 grader under konstant omrøring, til cremen tykner fint. Tag den af varmen og rør smør i. Køl af og stil lemon curden hurtigt på køl, til den har sat sig lidt yderligere.
Marengs:
Kom æggehviderne i en skål og tilsæt gradvist bagesukker under piskning, indtil marengsen er blank og hvid.
Afpyntning af kagerne:
Fordel lemon curd på kagerne. Kom marengsen i en sprøjtepose med valgfri tylle og pynt kagerne. Brug en gasbrænder/blowtorch til at brænde marengsen let. Server straks.
Britta skriver
Kan man mon lave det kun på glutenfri mel?
Anne au Chocolat skriver
Kære Britta,
Ja det tænker jeg sagtens, man kan!
Kh Anne
Anna skriver
Hej Anne.
Lyder som en skøn opskrift, er dog allergisk overfor mandler, så tror du man kan lave kagerne med fint blendede pistacienødder?
Hilsen Anna
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna,
Ja det tænker jeg sagtens, at du kan. Det lyder som en super lækker variant!
Kh Anne