Banankage har altid været en af mine kagefavoritter. Særligt i min barndom, men den er stadig en sikker vinder og den bedste måde at bruge overmodne bananer på. Gårsdagens banankage bød på en snert af kokos, da jeg valgte at tilføje lidt kokosolie i chokoladetoppingen. Super lækkert og nærmest eksotisk i smagen. Kagen var mere end godkendt af Kaj og min mand.
Måske den skal være jeres weekendkage? <3
6-8 personer
Kage:
125 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
125 g mel
2 modne bananer, mosedeTopping:
80 g mørk chokolade, hakket, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
10 g kokosolie
Hasselnødder
Usaltede pistacier
Frysetørrede hindbær
Kage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend mel i og til sidst bananer. Hæld kagedejen i en smurt springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 30 minutter (Tjek med en strikkepind/tandstik om den er færdigbagt). Køl kagen af og tag den ud af formen.
Topping:
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt kokosolie og rør godt rundt. Fordel straks på banankagen og pynt med hakkede hasselnødder, pistacier og frysetørrede hindbær.
Sarah skriver
Vil denne opskrift fungere med chokoladestykker i selve dejen? Tak! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Sarah,
Yes sagtens! 🙂
Mie skriver
Hvor lækkert Vil de kunne fungere som muffins? I så fald – hvor lang tid skal de så have i ovnen? God dag til dig 😊
Marie skriver
Denne er så fantastisk! Det er blitt vår families faste bursdagsmorgenkake tradisjon! Så når den lages betyr det fest 🙂