E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Banankage med topping af chokolade og kokos

19. august 2016 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

banankage

Banankage har altid været en af mine kagefavoritter. Særligt i min barndom, men den er stadig en sikker vinder og den bedste måde at bruge overmodne bananer på. Gårsdagens banankage bød på en snert af kokos, da jeg valgte at tilføje lidt kokosolie i chokoladetoppingen. Super lækkert og nærmest eksotisk i smagen. Kagen var mere end godkendt af Kaj og min mand.

Måske den skal være jeres weekendkage? <3

Banankage med topping af chokolade og kokos
6-8 personer

Kage:
125 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
125 g mel
2 modne bananer, mosedeTopping:
80 g mørk chokolade, hakket, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
10 g kokosolie
Hasselnødder
Usaltede pistacier
Frysetørrede hindbær

Kage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend mel i og til sidst bananer. Hæld kagedejen i en smurt springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 30 minutter (Tjek med en strikkepind/tandstik om den er færdigbagt). Køl kagen af og tag den ud af formen.

Topping:
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt kokosolie og rør godt rundt. Fordel straks på banankagen og pynt med hakkede hasselnødder, pistacier og frysetørrede hindbær.

banankage1

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Mini pavlovas med æbler og H.C. Andersen dessertbestik fra Gense
Next Post: Mazarinkage med hindbær og hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sarah skriver

    9. november 2017 kl. 12:19

    Vil denne opskrift fungere med chokoladestykker i selve dejen? Tak! 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2017 kl. 14:34

    Kære Sarah,
    Yes sagtens! 🙂

  3. Mie skriver

    10. marts 2020 kl. 10:29

    Hvor lækkert Vil de kunne fungere som muffins? I så fald – hvor lang tid skal de så have i ovnen? God dag til dig 😊

  4. Marie skriver

    2. februar 2021 kl. 17:32

    Denne er så fantastisk! Det er blitt vår families faste bursdagsmorgenkake tradisjon! Så når den lages betyr det fest 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap