Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Banankage med topping af chokolade og kokos

19. august 2016 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

banankage

Banankage har altid været en af mine kagefavoritter. Særligt i min barndom, men den er stadig en sikker vinder og den bedste måde at bruge overmodne bananer på. Gårsdagens banankage bød på en snert af kokos, da jeg valgte at tilføje lidt kokosolie i chokoladetoppingen. Super lækkert og nærmest eksotisk i smagen. Kagen var mere end godkendt af Kaj og min mand.

Måske den skal være jeres weekendkage? <3

Banankage med topping af chokolade og kokos
6-8 personer

Kage:
125 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
125 g mel
2 modne bananer, mosedeTopping:
80 g mørk chokolade, hakket, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
10 g kokosolie
Hasselnødder
Usaltede pistacier
Frysetørrede hindbær

Kage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend mel i og til sidst bananer. Hæld kagedejen i en smurt springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 30 minutter (Tjek med en strikkepind/tandstik om den er færdigbagt). Køl kagen af og tag den ud af formen.

Topping:
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt kokosolie og rør godt rundt. Fordel straks på banankagen og pynt med hakkede hasselnødder, pistacier og frysetørrede hindbær.

banankage1

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Mini pavlovas med æbler og H.C. Andersen dessertbestik fra Gense
Next Post: Mazarinkage med hindbær og hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sarah skriver

    9. november 2017 kl. 12:19

    Vil denne opskrift fungere med chokoladestykker i selve dejen? Tak! 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2017 kl. 14:34

    Kære Sarah,
    Yes sagtens! 🙂

  3. Mie skriver

    10. marts 2020 kl. 10:29

    Hvor lækkert Vil de kunne fungere som muffins? I så fald – hvor lang tid skal de så have i ovnen? God dag til dig 😊

  4. Marie skriver

    2. februar 2021 kl. 17:32

    Denne er så fantastisk! Det er blitt vår families faste bursdagsmorgenkake tradisjon! Så når den lages betyr det fest 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap