E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mazarinkage med hindbær og hvid chokolade

25. august 2016 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

mazarin1
Syrlige danske hindbær er forenet med sødmefuld og aromatisk marcipan i denne kage, som emmer langt væk af sommerlykke. Og smagen er fortryllende. Nyd den som den er eller sammen med en klat fuldfed creme fraiche. Den kan snildt gemmes i flere dage på køl, da den er super saftig i konsistensen.

Jeg tror nu, at den bliver spist allerede i dag!

Kaj og jeg er alene hjemme indtil i morgen, og vi er blevet inviteret hos farmor (min svigermor), som bor fem minutter fra os til fods. Jeg er sikker på, at mazarinkagen kommer til at vække begejstring til aftenkaffen derovre.


Mazarinkage med hindbær og hvid chokolade
8 personer

150 g marcipan, revet
150 g sukker
150 g smør, blødt
3 æg
75 g mel
150 g hindbær
Hvid chokolade til spåner, gerne Ivoire 35% fra Valrhona

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Vend forsigtigt hindbær i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 45-50 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen. Lav spåner af hvid chokolade og pynt kagen med dem.

mazarin3

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Banankage med topping af chokolade og kokos
Next Post: Cookies med havregryn, hasselnødder og rosiner »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Astrid skriver

    25. august 2016 kl. 21:15

    Uhm den ser lækker ud!! Man kan vel godt bruge frosne hindbær ik?

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. august 2016 kl. 11:03

    Kære Astrid,
    Tusind tak 🙂
    Det kan du tro!
    Kh Anne

  3. Dorthe Andersen skriver

    29. august 2016 kl. 18:47

    Hvert stykke var som at være i himlen. Fantastisk kage. Takker af hele mit hjerte

  4. Pia skriver

    29. august 2016 kl. 21:11

    Tror du jeg kan erstatte hvedemel med mandelmel pga glutenallergi?

    Tak for en helt igennem fantastisk blog

    Mange hilsner
    Pia

  5. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2016 kl. 09:43

    Kære Dorthe,
    Du er stjernesød. Tak for din kommentar 🙂
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2016 kl. 09:44

    Kære Pia,
    Ja prøv med mandelmel – eller måske rismel?
    Glæder mig til at høre om resultatet.
    Tak fordi du læser med 🙂
    Kh Anne

  7. Ellen skriver

    15. marts 2017 kl. 18:29

    Skal smørret være smeltet eller bare blødt ? ?

  8. Anne au Chocolat skriver

    16. marts 2017 kl. 07:33

    Kære Ellen,
    Det skal være blødt 🙂 Det står også i ingredientslisten. God bagelyst!
    Kh Anne

  9. Ottosen skriver

    11. juni 2017 kl. 18:13

    Lavede denne kage til min fødselsdag og det var et stort hit ! Jeg tænkte derfor på at lave den igen til min ja kandidatfest, men der bliver vi mange, Så jeg ville høre om den kan laves i bradepande ? ?

  10. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2017 kl. 09:21

    Kære Ottosen,
    Hvor lækkert at høre 🙂
    Ja det tror jeg sagtens, at den kan!

  11. Maria skriver

    8. december 2017 kl. 00:16

    Hej Anne

    Jeg har lavet din Mazarin kage mange gange, dog den opskrift med chokolade fra Lykken er Chokolade. Jeg vil gerne lave den til min datters fødselsdag med noget bærmousse oven på. Har prøvet det et par gange før, bliver ret så lækkert 🙂 Trir du jeg vil kunne bage kagen lørdag, pakke den godt ind, samle den med moussen søndag og så først servere den mandag?

    Vh Maria

  12. Anne au Chocolat skriver

    8. december 2017 kl. 10:14

    Kære Maria,
    Ja det tror jeg sagtens, at du kan! Den burde være fint frisk om mandagen også 🙂
    God fornøjelse!
    Kh Anne
    Ps. Lyder lækkert med bærmoussen!

  13. Maria skriver

    8. december 2017 kl. 13:14

    Tak for dine altid hurtige svar:-) Glædelig jul.

  14. Sofie skriver

    10. juni 2018 kl. 14:43

    Hej 🙂 Jeg er vild med dine opskrifter! Jeg skal bage en glutenfri kage, men kan man undlade mel i nogen af dine kager? For eksempel denne mazarinkage eller den hemmelige gulerodskage?

    Mvh Sofie

  15. Anne au Chocolat skriver

    10. juni 2018 kl. 20:37

    Kære Sofie,

    Tak 🙂

    I mazarinkagen kan du bruge mandelmel i stedet for melet i hvert fald. Jeg har ikke prøvet at lave gulerodskagen glutenfri, men det kan jo komme an på en prøve!

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap