Syrlige danske hindbær er forenet med sødmefuld og aromatisk marcipan i denne kage, som emmer langt væk af sommerlykke. Og smagen er fortryllende. Nyd den som den er eller sammen med en klat fuldfed creme fraiche. Den kan snildt gemmes i flere dage på køl, da den er super saftig i konsistensen.
Jeg tror nu, at den bliver spist allerede i dag!
Kaj og jeg er alene hjemme indtil i morgen, og vi er blevet inviteret hos farmor (min svigermor), som bor fem minutter fra os til fods. Jeg er sikker på, at mazarinkagen kommer til at vække begejstring til aftenkaffen derovre.
Mazarinkage med hindbær og hvid chokolade
8 personer
150 g marcipan, revet
150 g sukker
150 g smør, blødt
3 æg
75 g mel
150 g hindbær
Hvid chokolade til spåner, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Vend forsigtigt hindbær i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 45-50 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen. Lav spåner af hvid chokolade og pynt kagen med dem.

