Mandag eftermiddag bød min mor, som er hjemme i det ganske danske for en stund, på en kop kaffe. Jeg havde taget små kager med, da jeg kom på visit hos hende. Så kan man vist godt kalde dem for visitkager:)
Inden jul forærede min skønne veninde Sille mig disse fine papirs-petitfour-forme fra Nicolas Vahé, som jeg i søndags valgte at udfylde med bittesmå chokoladeballader proppet med peanutbutter og drysset med kokos. Helt spontant og super lækkert. De blev til en slags små eksotiske snickers-agtige chokoladeballader, og salt klæ’r bare chokolade. Basta!
Opskriften på 20 bittesmå chokoladeballader lyder:
100 g mørk chokolade, hakket – gerne Guanaja 70% Valrhona
100 g smør
100 g sukker
2 æg, letpisket
1 spsk mel
50 g crunchy peanutbutter
4 spsk kokosmel
Smelt smørret i en gryde, skru ned til laveste blus og tilsæt chokoladen. Tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet, og rør sukkeret i. Lad chokoladeblandingen køle lidt af og tilsæt derefter æggene og til sidst mel. Hæld dejen i små papirsforme og fordel en klat peanutbutter oven på hver af dem. Drys til sidst med kokosmel.
Bag de små ballader i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter.
Lad dem køle helt af, inden de nydes. Vent gerne til dagen efter, så de har haft tid til at sætte sig helt.
A + K = ♥ skriver
Yum, muffins med sneakers-touch lyder ikke værst – og hvor er formene fine.
– Anne
Marie skriver
Som om Chokoladeballaden ikke er den skønneste chokoladekage i verden, så vælger du liiiige at give den et snickers/bounty-twist og komme den i de fineste små forme. Jamen nu bliver jeg jo NØDT til at købe fine muffinforme og bage chokoladeballaden igen.
Tanja Maria skriver
Åhh Anne! Igen kommer du op med lækkerier, som bare må afprøves!
På fredag ahr jeg inviteret min madklub og deres respektive partnere til fødselsdagshygge. Temaet er tapas. Jeg er sikker på, at disse små herligheder kommer på bordet!
Er vild med, at du altid holder dine opskrifter enkle med råvarerne i fokus!
God dag!
Kh,
Tanja
Luise / Sesam, Sesam skriver
Hvor lyder det lækkert! Jeg har bagt din chokoladeballade før, og den er fantastisk. Jeg lavede selv en portion små, seje brownie-muffins med peanutbutter-frosting i sidste uge, og som du siger, er kombinationen virkelig god; salt og chokolade går godt sammen. Så ja, jeg kan lige forestille mig, hvor lækre de her små chokoladeballader er (:
Kh Luise
Piskeriset skriver
Perfekt lille hapser! Så er der nemlig plads til flere!! 😀
Dejlig kombination af chokolade, peanutbutter og kokos – mmm…
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
Ja, er de ikke bare fine? Jeg elsker dem 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Det bliver du vist nødt til ja 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja
Tusind tak for en dejlig kommentar – jeg er glad for, at du synes om det, jeg laver.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Luise
uhm det lyder vel nok lækkert 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske
Tak du er sød! Ku’ godt spise én lige nu…
Kram
Line skriver
Hej Anne,
Hvis man putter kokosmel oven på den almindelige ballade, skal det så først på 10 min inde i bagetiden, så man ikke risikerer at brænde det på?
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Jeg tror godt, at du kan have det på hele vejen faktisk. Men det er et godt spørgsmål. Jeg er bange for, at kokosmelet ikke kan hænge fast, hvis det først kommer på efter 10 minutter, men prøv hvis du føler dig sikrest sådan 🙂
Kh Anne
sarah skriver
Hej Anne
Bruger du usaltet smør?
Hvis nej, kan jeg så bruge det og så putte lidt salt i, samt bruge en mere saltet peanutbutter?
Anne au Chocolat skriver
Hej Sarah,
Nej jeg bare saltet smør 🙂
Kh Anne
Eva skriver
Hej! Det lyder som en super lækker opskrift! Hvor længe kan kagerne holde sig friske, og hvordan opbevarer man dem bedst? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Eva
De kan godt holde sig friske i et par dage og bør nok opbevares på køl 🙂
kh Anne
Katrine G skriver
Hej Anne! Hvor længe skal de bage hvis man laver dem i almindelige muffinsforme?
Anna Bay skriver
Er kokosmel kun til ovenpå eller skal det i sammen med det andet mel? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna,
Det er bare drysset ovenpå 🙂
Dorte Søderberg skriver
Hej Anne, hvis jeg bruger en alm. Muffinform med ca. En dl. I hver form, hvor længe vil du så give dem?
Mvh Dorte
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorte
Så vil jeg nok give dem 15 minutter i stedet!
Kh Anne
Sabina H skriver
Hej Anne.
Kan er bages to to dage. Før, hvis de opbevares på køl? Eller er det bedre at høre en dag før?:)
Tak for fantastiske opskrifter!
Hilsen Sabina
Anne au Chocolat skriver
Kære Sabrina,
Ja sagtens 🙂 På køl med dem 🙂
Kh Anne