Jeg har fået tilsendt en flaske Baileys i anledningen af flaskens nye slanke design. Den var ikke svær at takke ja til, da jeg er ret glad for Baileys. Jeg drikker den sjældent, men kan eksempelvis godt lide den i konfekt, og hér har jeg også kreeret en slags kæmpe stykke konfekt. En chokoladetrøffelkage, som er cremet på den fløjlsbløde måde med et twist af den flødesøde Baileys. Trøffelkagen er S U P E R simpel og består faktisk kun af tre ting: økofløde, Caraïbe 66% chokolade fra Valrhona og et skvæt Baileys.

Kagen ville garanteret være genial i mindre størrelse. Formet til trøffelkugler eksempelvis. Men hér lavede jeg det altså til en dessert, som jeg serverede for søde Laura og Marie i går aftes. Jeg tilføjede lidt crunchy ristede hasselnødder, som passer så smagsmæssigt smukt til chokoladen, og så lidt frisk sødme i form af blade fra Steviaplanten, som I kommer til at læse mere om på bloggen snart. Andre nødder som pistacier, valnødder, pecannødder ville også fungere hertil, lige som at krydderurterne citronmelisse, mynte og citronverbena med garanti også ville gøre noget godt for denne dessert. Mulighederne er mange. Bare hold det enkelt – det fortjener denne trøffelkage, synes jeg.
Til 3-4 personer:
150 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66% fra Valrhona
100 g piskefløde
2 spsk Baileys
50 g ristede hasselnødder, hakket
lidt Stevia-blade
Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog med Baileys og hæld den over chokoladen. Lad blandingen stå i 4-5 minutter. Rør derefter i chokoladecremen til den er homogen. Hæld trøffelmassen i en form (jeg brugte en lille form på 300 ml) foret med husholdsningsfilm, dæk den til og lad den sætte sig på køl i 3-4 timer. Servér den skåret i skiver drysset med ristede hasselnødder og lidt stevia-blade på toppen.



