Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladetrøffelkage med et twist af Baileys

20. maj 2013 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

baileys3

Jeg har fået tilsendt en flaske Baileys i anledningen af flaskens nye slanke design. Den var ikke svær at takke ja til, da jeg er ret glad for Baileys. Jeg drikker den sjældent, men kan eksempelvis godt lide den i konfekt, og hér har jeg også kreeret en slags kæmpe stykke konfekt. En chokoladetrøffelkage, som er cremet på den fløjlsbløde måde med et twist af den flødesøde Baileys. Trøffelkagen er S U P E R simpel og består faktisk kun af tre ting: økofløde, Caraïbe 66% chokolade fra Valrhona og et skvæt Baileys.

baileys

Kagen ville garanteret være genial i mindre størrelse. Formet til trøffelkugler eksempelvis. Men hér lavede jeg det altså til en dessert, som jeg serverede for søde Laura og Marie i går aftes. Jeg tilføjede lidt crunchy ristede hasselnødder, som passer så smagsmæssigt smukt til chokoladen, og så lidt frisk sødme i form af blade fra Steviaplanten, som I kommer til at læse mere om på bloggen snart. Andre nødder som pistacier, valnødder, pecannødder ville også fungere hertil, lige som at krydderurterne citronmelisse, mynte og citronverbena med garanti også ville gøre noget godt for denne dessert. Mulighederne er mange. Bare hold det enkelt – det fortjener denne trøffelkage, synes jeg.

stevia

baileys2

Til 3-4 personer:

150 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66% fra Valrhona
100 g piskefløde
2 spsk Baileys

50 g ristede hasselnødder, hakket
lidt Stevia-blade

Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog med Baileys og hæld den over chokoladen. Lad blandingen stå i 4-5 minutter. Rør derefter i chokoladecremen til den er homogen. Hæld trøffelmassen i en form (jeg brugte en lille form på 300 ml) foret med husholdsningsfilm, dæk den til og lad den sætte sig på køl i 3-4 timer. Servér den skåret i skiver drysset med ristede hasselnødder og lidt stevia-blade på toppen.

baileys1

Skrevet i: Desserter Tags: baileys, caraïbe, chokolade, chokoladetrøffelkage, chokoladetrøfler, dessert, ristede hasselnødder, Stevia, steviaplante, trøfler, valrhona

Previous Post: « Bittesmå chokoladeballader med peanutbutter og kokos
Next Post: Chokoladepandekager »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. A + K = ♥ skriver

    20. maj 2013 kl. 09:45

    Lækkert! Baileys i eller til desserter slår aldrig fejl – tror at en shot stærk espresso deri eller moccachokolade i stedet for almindelig mørk, også ville være godt!

    – Anne

  2. Christina skriver

    20. maj 2013 kl. 11:03

    Det ser rigtigt lækkert ud!
    Hvor meget kunne man smage Bailey’en? Jeg synes nemlig tit, at problemet med Baileys i konfekt er, at det er svært at få smagen til at træde frem – så er lidt nysgerrig på om smagen trådte frem, eller om den blev overdøvet af (lækker) chokolade og fløde?

  3. Julie / It´s My Passions skriver

    21. maj 2013 kl. 08:44

    Det ser meget lækkert ud og kunne forestille mig, at Baileys smager dejligt i en dessert som denne 🙂 Kunne godt finde på at lave den som trøffelkugler, som du også selv foreslår det 🙂

  4. Michelle skriver

    21. maj 2013 kl. 16:40

    Oh, det ser godt ud, og det lyder til at være nemt at lave.
    Kan det virkelig passe at fløden skal op at koge? (Det kan det vel, siden at du skriver det, men synes ikke man plejer at “må” koge mælkeprodukter?)
    Og, hvis man vil trille til kugler, hvornår gør man det så? Massen er jo nok pænt varm efter at have været op at koge , så er det efter, at den har været på køl i nogle timer?

  5. Jane skriver

    21. maj 2013 kl. 18:22

    Hvor ser den helt fantastisk lækker ud. Bager selv en lækker trøffelkage, men rart med lidt inspiration fra en anden slags. Det er slet ikke magen til, men denne lyder super lækker og måske også godt nok, at de slet ikke ligner hinanden.
    Glæder mig meget til at prøve denne og især med bailey.. Mums.. Den er super fin i det nye design også:)

    Hilsen Jane

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2013 kl. 21:35

    Kære Anne
    Det lyder slet ikke dårligt 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2013 kl. 21:36

    Kære Christina
    Du har helt ret i, at Baileys har en tendens til at ryge lidt i baggrunden smagsmæssigt, når den kommer i selskab med chokolade.
    Men jeg synes godt, at man kunne smage den 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2013 kl. 21:36

    Kære Julie
    Det lyder som en dejlig idé 😉

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2013 kl. 21:38

    Kære Michelle
    Fløden skal bare lige have et opkog. Ikke mere end det 🙂
    Jeg vil lade massen sætte sig helt og så forme trøffelkugler – gerne ved hjælp af et parisiennejern 🙂

    kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2013 kl. 21:38

    Kære Jane

    Dejligt at kunne inspirere 🙂

    Kh Anne

  11. Piskeriset skriver

    22. maj 2013 kl. 21:50

    Uha, det ser virkelig indbydende ud – og dejlig ukompliceret 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    23. maj 2013 kl. 06:11

    Kære Piske,
    Du ved, at jeg elsker ukomplicerede søde sager 😉

    Kh A

  13. Jenny skriver

    27. maj 2013 kl. 17:32

    Lyder lækkert. Hvor har du steviaplanten fra?

  14. Mette skriver

    28. maj 2013 kl. 07:14

    Anne, læs lige om brugen af stevia planten: http://www.havenyt.dk/spoergsmaal/krydderurter/5198.html

  15. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2013 kl. 06:32

    Hej Jenny
    Jeg har fået den af et PR-bureau 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2013 kl. 06:33

    Kære Mette
    Atter et tak for reminderen lyder herfra 🙂
    Dog tror jeg ikke, at det er så farligt med et enkelte blade i ny og næ!

    Kh Anne

  17. Isabella skriver

    27. juni 2013 kl. 19:55

    Årh, det ser fantastisk lækkert ud. Det skal prøves!

  18. Anne au Chocolat skriver

    27. juni 2013 kl. 20:56

    Kære Isabella
    Det lyder som en god idé 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap