Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Chokoladetrøffelkage med et twist af Baileys

20. maj 2013 af Anne au Chocolat

baileys3

Jeg har fået tilsendt en flaske Baileys i anledningen af flaskens nye slanke design. Den var ikke svær at takke ja til, da jeg er ret glad for Baileys. Jeg drikker den sjældent, men kan eksempelvis godt lide den i konfekt, og hér har jeg også kreeret en slags kæmpe stykke konfekt. En chokoladetrøffelkage, som er cremet på den fløjlsbløde måde med et twist af den flødesøde Baileys. Trøffelkagen er S U P E R simpel og består faktisk kun af tre ting: økofløde, Caraïbe 66% chokolade fra Valrhona og et skvæt Baileys.

baileys

Kagen ville garanteret være genial i mindre størrelse. Formet til trøffelkugler eksempelvis. Men hér lavede jeg det altså til en dessert, som jeg serverede for søde Laura og Marie i går aftes. Jeg tilføjede lidt crunchy ristede hasselnødder, som passer så smagsmæssigt smukt til chokoladen, og så lidt frisk sødme i form af blade fra Steviaplanten, som I kommer til at læse mere om på bloggen snart. Andre nødder som pistacier, valnødder, pecannødder ville også fungere hertil, lige som at krydderurterne citronmelisse, mynte og citronverbena med garanti også ville gøre noget godt for denne dessert. Mulighederne er mange. Bare hold det enkelt – det fortjener denne trøffelkage, synes jeg.

stevia

baileys2

Til 3-4 personer:

150 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66% fra Valrhona
100 g piskefløde
2 spsk Baileys

50 g ristede hasselnødder, hakket
lidt Stevia-blade

Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog med Baileys og hæld den over chokoladen. Lad blandingen stå i 4-5 minutter. Rør derefter i chokoladecremen til den er homogen. Hæld trøffelmassen i en form (jeg brugte en lille form på 300 ml) foret med husholdsningsfilm, dæk den til og lad den sætte sig på køl i 3-4 timer. Servér den skåret i skiver drysset med ristede hasselnødder og lidt stevia-blade på toppen.

baileys1

Skrevet i: Desserter Tags: baileys, caraïbe, chokolade, chokoladetrøffelkage, chokoladetrøfler, dessert, ristede hasselnødder, Stevia, steviaplante, trøfler, valrhona

Previous Post: « Bittesmå chokoladeballader med peanutbutter og kokos
Next Post: Chokoladepandekager »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap