E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Bittesmå chokoladeballader med peanutbutter og kokos

15. maj 2013 af Anne au Chocolat 23 kommentarer

kokoschokokage

Mandag eftermiddag bød min mor, som er hjemme i det ganske danske for en stund, på en kop kaffe. Jeg havde taget små kager med, da jeg kom på visit hos hende. Så kan man vist godt kalde dem for visitkager:)

kokoschokokage1

Inden jul forærede min skønne veninde Sille mig disse fine papirs-petitfour-forme fra Nicolas Vahé, som jeg i søndags valgte at udfylde med bittesmå chokoladeballader proppet med peanutbutter og drysset med kokos. Helt spontant og super lækkert. De blev til en slags små eksotiske snickers-agtige chokoladeballader, og salt klæ’r bare chokolade. Basta!

kokoschokokage2

Opskriften på 20 bittesmå chokoladeballader lyder:

100 g mørk chokolade, hakket – gerne Guanaja 70% Valrhona
100 g smør
100 g sukker
2 æg, letpisket
1 spsk mel
50 g crunchy peanutbutter
4 spsk kokosmel

Smelt smørret i en gryde, skru ned til laveste blus og tilsæt chokoladen. Tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet, og rør sukkeret i. Lad chokoladeblandingen køle lidt af og tilsæt derefter æggene og til sidst mel. Hæld dejen i små papirsforme og fordel en klat peanutbutter oven på hver af dem. Drys til sidst med kokosmel.

Bag de små ballader i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter.
Lad dem køle helt af, inden de nydes. Vent gerne til dagen efter, så de har haft tid til at sætte sig helt.

kokoschokokage3

Skrevet i: Kager Tags: chokoladeballade, Chokoladeballadekage, chokoladeballaden, Chokoladekage, kage, kokosmel, peanutbutter

Previous Post: « En hjertelig tallerken pandekager på Mors Dag
Next Post: Chokoladetrøffelkage med et twist af Baileys »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. A + K = ♥ skriver

    15. maj 2013 kl. 07:24

    Yum, muffins med sneakers-touch lyder ikke værst – og hvor er formene fine.

    – Anne

  2. Marie skriver

    15. maj 2013 kl. 07:28

    Som om Chokoladeballaden ikke er den skønneste chokoladekage i verden, så vælger du liiiige at give den et snickers/bounty-twist og komme den i de fineste små forme. Jamen nu bliver jeg jo NØDT til at købe fine muffinforme og bage chokoladeballaden igen.

  3. Tanja Maria skriver

    15. maj 2013 kl. 11:10

    Åhh Anne! Igen kommer du op med lækkerier, som bare må afprøves!

    På fredag ahr jeg inviteret min madklub og deres respektive partnere til fødselsdagshygge. Temaet er tapas. Jeg er sikker på, at disse små herligheder kommer på bordet!

    Er vild med, at du altid holder dine opskrifter enkle med råvarerne i fokus!

    God dag!

    Kh,
    Tanja

  4. Luise / Sesam, Sesam skriver

    15. maj 2013 kl. 19:25

    Hvor lyder det lækkert! Jeg har bagt din chokoladeballade før, og den er fantastisk. Jeg lavede selv en portion små, seje brownie-muffins med peanutbutter-frosting i sidste uge, og som du siger, er kombinationen virkelig god; salt og chokolade går godt sammen. Så ja, jeg kan lige forestille mig, hvor lækre de her små chokoladeballader er (:
    Kh Luise

  5. Piskeriset skriver

    15. maj 2013 kl. 22:28

    Perfekt lille hapser! Så er der nemlig plads til flere!! 😀
    Dejlig kombination af chokolade, peanutbutter og kokos – mmm…

  6. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2013 kl. 09:02

    Kære Anne

    Ja, er de ikke bare fine? Jeg elsker dem 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2013 kl. 09:02

    Kære Marie

    Det bliver du vist nødt til ja 😉

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2013 kl. 09:03

    Kære Tanja

    Tusind tak for en dejlig kommentar – jeg er glad for, at du synes om det, jeg laver.

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2013 kl. 09:03

    Kære Luise

    uhm det lyder vel nok lækkert 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    17. maj 2013 kl. 09:03

    Kære Piske
    Tak du er sød! Ku’ godt spise én lige nu…

    Kram

  11. Line skriver

    2. juni 2013 kl. 11:02

    Hej Anne,

    Hvis man putter kokosmel oven på den almindelige ballade, skal det så først på 10 min inde i bagetiden, så man ikke risikerer at brænde det på?

  12. Anne au Chocolat skriver

    3. juni 2013 kl. 11:45

    Kære Line
    Jeg tror godt, at du kan have det på hele vejen faktisk. Men det er et godt spørgsmål. Jeg er bange for, at kokosmelet ikke kan hænge fast, hvis det først kommer på efter 10 minutter, men prøv hvis du føler dig sikrest sådan 🙂

    Kh Anne

  13. sarah skriver

    23. oktober 2013 kl. 06:04

    Hej Anne

    Bruger du usaltet smør?
    Hvis nej, kan jeg så bruge det og så putte lidt salt i, samt bruge en mere saltet peanutbutter?

  14. Anne au Chocolat skriver

    23. oktober 2013 kl. 12:11

    Hej Sarah,
    Nej jeg bare saltet smør 🙂

    Kh Anne

  15. Eva skriver

    14. december 2013 kl. 15:11

    Hej! Det lyder som en super lækker opskrift! Hvor længe kan kagerne holde sig friske, og hvordan opbevarer man dem bedst? 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2013 kl. 10:05

    Kære Eva
    De kan godt holde sig friske i et par dage og bør nok opbevares på køl 🙂
    kh Anne

  17. Katrine G skriver

    25. juni 2014 kl. 14:31

    Hej Anne! Hvor længe skal de bage hvis man laver dem i almindelige muffinsforme?

  18. Anna Bay skriver

    22. august 2016 kl. 16:27

    Er kokosmel kun til ovenpå eller skal det i sammen med det andet mel? 🙂

  19. Anne au Chocolat skriver

    24. august 2016 kl. 14:47

    Kære Anna,
    Det er bare drysset ovenpå 🙂

  20. Dorte Søderberg skriver

    30. januar 2017 kl. 10:18

    Hej Anne, hvis jeg bruger en alm. Muffinform med ca. En dl. I hver form, hvor længe vil du så give dem?
    Mvh Dorte

  21. Anne au Chocolat skriver

    31. januar 2017 kl. 10:57

    Kære Dorte
    Så vil jeg nok give dem 15 minutter i stedet!
    Kh Anne

  22. Sabina H skriver

    8. november 2018 kl. 13:28

    Hej Anne.

    Kan er bages to to dage. Før, hvis de opbevares på køl? Eller er det bedre at høre en dag før?:)
    Tak for fantastiske opskrifter!
    Hilsen Sabina

  23. Anne au Chocolat skriver

    8. november 2018 kl. 22:36

    Kære Sabrina,
    Ja sagtens 🙂 På køl med dem 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap