E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladepandekager

23. maj 2013 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

chokopandekagerForleden da lavede jeg mine elskede bananpandekager, tilføjede jeg en skefuld af det lækre kakaopulver fra Valrhona i stedet for de sædvanlige birkes og hørfrø. Med ét havde jeg kreeret en stak små buttede chokoladebrune pandekager, som var så smukke, at jeg blev i ekstra godt humør.  Jeg toppede dem med peanutbutter, bananskiver, tørrede mørbær, kokosmel, pistacier, ristede hasselnødder, og så var lykken gjort. Utroligt hvor lidt der skal til for at gøre mit madhjerte glad 🙂

Nu tager jeg et smut til Barcelona på forlænget weekend med min søde veninde Simone. Vi skal høre musik med sol i ansigtet til Primavera Sound og spise croquetas, mens vi drikker cava.. og meget andet.

Hasta la vista, søde folk!

Skrevet i: Morgenmad Tags: banan, bananpandekager, chokoladepandekager, glutenfrie pandekager, kakao, kakaopulver, kokos, morgenmad, peanutbutter, pistacier, sukkerfrie pandekager, tørrede morbær, valrhona, Valrhona kakaopulver

Previous Post: « Chokoladetrøffelkage med et twist af Baileys
Next Post: Den lækreste pindeis dyppet i chokolade fra Stickhouse i Barcelona »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sandra skriver

    23. maj 2013 kl. 07:17

    Primavera Sound? Misundelse!
    Men så må man i stedet hygge sig med at lave lækre chokoladepandekager herhjemme 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    23. maj 2013 kl. 07:28

    Kære Sandra
    Ja nemlig 🙂 Jeg glemte helt at nævne Primavera. Det har jeg gjort nu! Glæder mig! God weekend rundt om hjørnet til dig.

    Kh Anne

  3. Honeybunny skriver

    23. maj 2013 kl. 13:10

    Go´fornøjelse! Hvis du har tid, du må tage til “Mercado de la Boquería” or prøv de lokal delikatesser, jeg elsker brød med tomat “pam amb tomaquet”, uhmmm

  4. Lotte Boesgaard skriver

    23. maj 2013 kl. 16:54

    Hej søde Anne.
    Jeg er netop ankommet til Barcelona i formiddags 🙂 Glæd dig, byen er varm og lækker!
    Kh Lotte

  5. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2013 kl. 19:05

    Kære Honeybunny
    Vi boede lige ved siden af La Boqueria, som jeg har elsket i mange år. Paradis på jord 🙂

    kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2013 kl. 19:05

    Kære Lotte
    Det var en dejlig varm weekend 🙂

    kh Anne

  7. Kejm skriver

    26. juni 2013 kl. 05:34

    mm, why not! it is look delicious 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap