E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den lækreste pindeis dyppet i chokolade fra Stickhouse i Barcelona

28. maj 2013 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

IMG_5626

Da jeg var i Barcelona weekenden over, lod jeg mit spejlrefleks kamera hygge hjemme på Nørrebro.

Ikke desto mindre har jeg en gevaldig lyst til at vise jer dette billede, som jeg lagde op på min Instagram profil, mens jeg nød solens stråler i Barcelonas finurlige, fine små gader og stræder.

Sammen med min veninde Simone kom jeg nemlig helt tilfældigt forbi Stickhouse i det gotiske kvarter tæt på Rambla’en, og jeg MÅTTE bare smage en af deres ispinde, som blev dyppet i chokolade på stedet. Der var et hav et valgmuligheder – og jeg havde utroligt svært ved at beslutte mig for hvilken is, jeg skulle sætte tænderne i. Valget faldt til sidst på denne chokoladeispind, som blev overtrukket med chokolade, mens jeg kiggede med. Kombinationen af den cremede chokoladeis og en sprød og iskold chokolade med det perfekte knasende knæk var himmelsk. At isen også nåede at blive dyppet i ristede hasselnødder og fik hældt lidt hvid chokoladeballade på sig, inden jeg skulle nyde den, gjorde bare smagsoplevelsen endnu bedre.  Iskærlighed på en pind!

Apropos frisklavede ispinde – har I været forbi Hviids Is på Østerbro her i København? Jeg har ikke været der endnu, så jeg vil gerne høre, hvad I synes om det 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: Barcelona, chokolade, ferie, hjemmelavet is, Hviids Is, ispinde, Stickhouse

Previous Post: « Chokoladepandekager
Next Post: En blondie og smagen af sommer »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    28. maj 2013 kl. 10:31

    Det kan kun gå for langsomt med Hviids is.

    Skøn is, godt koncept, dejlig beliggenhed og sød betjening.

    Hvad mere kan man ønske sig?

  2. Marre skriver

    28. maj 2013 kl. 10:36

    Nej hvor ser den god ud,måske er det en is du skal lave opskrift,dig der er så super god til is opskrifter;)

  3. Rytteriet skriver

    28. maj 2013 kl. 15:54

    “Den lækreste pindeis dyppet i chokolade”

    Prøv lige at sige det hurtigt 🙂

  4. Julie / It´s My Passions skriver

    29. maj 2013 kl. 11:09

    Uha hvor ser den god ud! 🙂 Lige en is for mig pga. de forskellige former for chokolade

  5. Marie skriver

    29. maj 2013 kl. 16:55

    Du må og skal på hviids – det er SÅ godt! Om jeg så skal slæbe dig derhen 😀

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2013 kl. 06:35

    Kære Mette

    Det lyder som et treat 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2013 kl. 06:35

    Kære Marre
    Det lyder som en rigtig god idé! Det må jeg gøre 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2013 kl. 06:35

    Kære Rytteriet,
    Det kan jeg sagtens. Jeg kan sige alt med “chokolade” hurtigt 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2013 kl. 06:36

    Kære Julie
    Jeg er helt helt enig 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2013 kl. 06:36

    Kære Marie

    Jaaa… slæb mig med!

    Kh Anne

  11. Line skriver

    1. juni 2013 kl. 18:29

    Årh skønnestee Anne, det forbliver mig en evig gåde, hvordan du kan se så smuk og slank ud med alle de lækre desserter, du kreerer! Men lækkert ser det nu ud – dig og isen! 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    3. juni 2013 kl. 11:39

    Kære Line
    Du er sød 🙂 Kager og søde sager er ren livsnydelse for mig, og det holder mig glad!

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap